Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pošta na Barrandově? Jako za socialismu, čekáte ve frontě 45 minut!

Jdu z domu na poštu, abych si vyzvedla doporučené psaní. Nesmím si zapomenout odskočit na toaletu, vzít s sebou knihu, mobil s oblíbenými písničkami v MP3, dobré boty, někdy i minerálku, také průkaz totožnosti a lístek z pošty. Někdo by si mohl podle popisu myslet, že plánuji výlet do centra Prahy. Omyl! Jdu na poštu! Na pobočce České pošty na Tilleho náměstí, na pražském Barrandově strávíte totiž někdy i 45 minut! Připomíná mi to fronty, kdy jsem s maminkou stály za socialismu v obchodě na nákup a čekaly, až na nás dojde řada...

NEJHORŠÍ POBOČKA ČESKÉ POŠTY MÉHO ŽIVOTA

Během svého života jsem na vlastní kůži vyzkoušela desítky poboček České pošty po celé České rebublice, ale musím přiznat, že toto je zatím moje nejhorší zkušenost. A kde že je tato pobočka, abyste se jí vyhnuli? Jedná se pobočku 52, která je na Praze 5 - Barrandově, Tilleho náměstí 792/2.

ŠEST PROSKLENÝCH PŘEPÁŽEK, FUNGUJE VĚTŠINOU JEN POLOVINA

Na první pohled to je obyčejná pobočka České pošty uprostřed velkého panelového sídliště. K dispozici je celkem šest přepážek pro klienty, přesně řečeno pět okének a jedno speciální - balíkové. Takže máte takový dobrý pocit, že to bude rychle "odsejpat". To je ale omyl!

Za prosklenými přepážkami je sice k vidění velké množství personálu, ale tím se nenechte oklamat! Z šesti přepážek fungují většinou tři, a velice výjimečně čtyři.

Ale počítejme spíš se třemi, protože ta balíková, jak jsem psala, ta je speciální. Takže tam jen tak někdo nesmí! Když tam jako člověk neznalý "zavedeného pořádku" vykročíte, ostatní čekající vám to brzy od plic vysvětlí!

Mají převahu davu, takže to neustojíte, musíte poslechnout a pokorně se zařadit zpět do jednoho ze tří dlouhých zástupů. Věřte mi, už jsem to zkoušela!

PŘI NÁVŠTĚVĚ POŠTY POČÍTEJTE S PŮLHODINKOU

Když jsem se vydala poprvé na poštu, netušila jsem, co mě čeká. Čekala jsem spolu ve třech zástupech a v každém bylo 10 či 15 lidí. Za tu dobu se opravdu podíváte několikrát na hodinky a zjistíte, že si musíte pro příští návštěvu rezervovat asi tak půlhodinku, ne-li víc.

MŮJ REKORD NA POŠTĚ? 52 MINUT!

Zkusila jsem chodit na poštu v jiných hodinách, ale jak jsem pochopila - ráno, poledne, odpoledne nebo večer, je to celkem jedno. Situace je téměř vždycky stejná. Vždycky musíte počítat zhruba s půlhodinkou. Jen výjimečně se mi podařilo, že jsem tam byla jen 10 minut. Nejdelší rekord byl 52 minut!

ZA PŘEPÁŽKAMI VLÁDNE POHODA, KLÍDEK A CHAOS

Člověk si musí položit otázku: "V čem je problém?" Personálu je hodně, ale když se zadíváte podrobně (a věřte mi, času je na dívání dost a dost!), tak zjistíte, že za přepážkami vládne pohoda a chaos dohromady.

Nikdo nikam nespěchá, a i stálé zaměstnankyně hledají doporučené psaní na třech či čtyřech místech, neustále se vrací k počítači a znovu ho hledají. Několikrát si povzdychnou, že psaní není možné najít. Nakonec po 10 minutách, kdy už za vámi stojí asi dalších 15 lidí, se psaní jakoby náhodou někde objeví.

Nejsem jediná, kdo si stěžuje na tuto pobočku pošty. Kromě mé rodiny a sousedů, i další lidé, kteří např. píší rozhořčené dopisy do nejrůznějších novin, např. Pražan, vydání z roku 2009.

DOPIS PRO GENERÁLNÍHO ŘEDITELE ČESKÉ POŠTY BYL ZTRÁTA ČASU

Já jsem obrátila se svými stížnostmi na generálního ředitele České pošty, s. p. Ing. Petra Sedláčka. Odpověděl mi jeho provozní ředitel Regionu Praha Ing. Radek Fiala. Česká pošta o problémech ví, a snaží se je řešit. Dlouhodobým plánem do budoucna je výběr nových prostor, které ovšem musí vyhovovat především zákazníkům, splňovat provozní hlediska a také právní...

S PŘÍRŮSTKEM LIDÍ ZA 20 LET NIKDO NEPOČÍTAL

Zdá se tedy, že řešení je v nedohlednu. Pobočka byla postavena na barrandovském sídlišti asi před 15 až 20 lety. Zřejmě se tedy zapomnělo, že po takové době bude mnohem více lidí, a že bude nutné pobočku přizpůsobit nárokům klientů. Mnoho lidí se do této městské části přistěhovalo, jiní si zde kupují bydlení v novostavbách a další, kteří se tehdy narodili, dnes už využívají poštu jako dospělí.

TÁPAVÍ ZAMĚSTNANCI = HOLÉ NEŠTĚSTÍ

I když Česká pošta hledá nové prostory, aktuální problém s dobou odbavení se neřeší. Řekněme si to otevřeně - není zájem to řešit! Pokud budou zaměstnanci pracovat pomalu a ani po letech nebudou vědět, kde mají hledat doporučená psaní, problém bude stejný.

PROČ ČESKÁ POŠTA NEOBSADÍ VŠECHNY PŘEPÁŽKY ZAMĚSTNANCI?

Pro začátek by možná stačilo, kdyby pošta přijala další tři lidi a fungovalo všech šest přepážek najednou. Myslím, že problém by byl vyřešen a Česká pošta by nemusela neúčelně vynakládat milióny k vystavění nové pobočky!

Snad ani není třeba psát, že Česká pošta je státním podnikem, jejíž služby, zaměstnance a provoz si platíme všichni ze svých daní.

KDYŽ MUSÍM NA POŠTU, JEDU RADĚJI DO CENTRA PRAHY

Já sama chodím na poštu jen v případě, když mi někdo něco posílá. Většinou všechny varuji, aby mi posílali obyčejné psaní, ne doporučené.

Vyhnu se tak návštěvě pošty na Barrandově. Když musím něco posílat já, raději si zajedu do centra Prahy. Na pobočce v Jindřišské ulici mi vyřízení dopisu u přepážky trvá často i jen pět minut a i s cestou je to rychlejší a rozhodně komfortnější.

A jaké zkušenosti a zážitky máte s Českou poštou vy? Pište, e-mailujte! Těším se na vaše postřehy...

Odkazy a fotografie:

http://www.flickr.com/

 

Autor: Hana Rebeka Šiander | úterý 9.2.2010 14:05 | karma článku: 25,84 | přečteno: 5218x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Moje 90letá přítelkyně

Člověk nikdy netuší, koho potká. A tak se mi poštěstilo, že jsem po přestěhování narazila na báječnou sousedku. Muži, vzdělání, knihy, filmy, hudba, móda, dějiny... V tom všem si skvěle rozumíme a nezáleží na věku.

24.6.2024 v 12:00 | Karma: 22,32 | Přečteno: 578x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Moje 90letá přítelkyně

Člověk nikdy netuší, koho potká. A tak se mi poštěstilo, že jsem po přestěhování narazila na báječnou sousedku. Muži, vzdělání, knihy, filmy, hudba, móda, dějiny... V tom všem si skvěle rozumíme a nezáleží na věku.

30.5.2024 v 14:33 | Karma: 6,03 | Přečteno: 86x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Jak ztratit kamarádku snadno a rychle díky sociálním sítím

Víc jak rok jsem se těšila z krásného přátelství. Pak jsem kamarádce poukázala na chybu v jejím životě, díky které trpěla. Následovalo ukončení vztahu. Jak negativně ovlivňují sociální sítě naše vztahy?

27.4.2024 v 12:06 | Karma: 25,81 | Přečteno: 3923x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Proč mě přestalo bavit nakupování oblečení

Ačkoliv se obchodní řetězce dušují, že se zaměřují na ochranu přírody, šetrnost a udržitelnost, nic není vzdálenější realitě. Nekvalitní oblečení stěží přežije dva roky, nemá styl, ale zato je z mizerných materiálů.

25.4.2024 v 21:55 | Karma: 38,19 | Přečteno: 5546x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 15,08 | Přečteno: 787x | Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Vláda navrhuje zvýšení měsíčního poplatku České televizi na 150 korun

26. června 2024  5:53,  aktualizováno  20:05

Návrh na zvýšení měsíčních poplatků veřejnoprávním médiím schválila vláda. Zatímco u České televize...

GLOSA: Tektonické desky politiky v pohybu. Ale kdo riskne koalice stran?

26. června 2024

Premium Co je moc, to je moc, celá koza v polívce, to je o nemoc. To říkávaly naše babičky, když něco fakt...

V kolumbijském Medellínu spadla kabina lanovky. Jeden člověk zemřel

26. června 2024  19:42

Při pádu lanovky ve druhém největším kolumbijském městě Medellín zemřel ve středu nejméně jeden...

Izraelský vpád do Libanonu? OSN varuje před humanitární apokalypsou

26. června 2024  19:26

Rozšíření izraelské války proti palestinskému hnutí Hamás z Pásmu Gazy do Libanonu by mělo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 626
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 3803x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->