Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pohřební služba ASTRA v Ústí nad Lab.? Nestačíte se divit! - II.díl

Když ztratíte blízkého člověka, obrátíte se na pohřební službu a očekáváte, že se o poslední záležitosti postará. Já jsem se obrátila na Pohřební službu ASTRA, s. r. o. v Ústí nad Labem. Protože jsem byla s přístupem firmy velmi nespokojená, rozhodla jsem se s tím něco udělat. Jaké však bylo moje překvapení, že jsem celou dobu jednala úplně s někým jiným! Nešlo o Pohřební službu ASTRA, s. r. o., ale o fyzickou osobu Jana Patlejchová Šmejkalová! Jak se vyrovnat s takovým klamáním, když jde o pohřeb?

V I. díle mého blogu, který jsem publikovala 2. října 2009 jste se mohli dočíst, jak jsem se seznámila s Pohřební službou ASTRA, s. r. o. a kde ji naleznete na internetu. Také jste si mohli přečíst, s jakým přístupem jsem se setkala a snad nemusím ani popisovat, jak je těžké takové jednání "rozdejchat", když jde o pohřeb Vašeho otce.

PODIVNÝ PŘÍSTUP JANY A RENÉ A PATLEJCHOVÝCH

Nyní jsou už čtyři měsíce od smrti mého otce a já jsem stále přemýšlela nad podivným přístupem René a Jany Patlejchových. Nechalo mi to a tak jsem se porozhlédla po internetu. Kromě jiného jsem zjistila, že Pohřební služba ASTRA, s. r. o., kterou jsem si vybrala na internetu podle webových stránek a která se mi zdála seriózní, NENÍ Pohřební služba ASTRA, s. r. o.

Na webu http://www.astra.xf.cz/astra/, je sice kontakt na sídlo firmy, která je v Pařížské ulici 1170/1, 400 01, Ústí nad Labem, ale žádná osoba není uvedena, jen kontakt na e-mail pana René Patlejcha a telefonní číslo. Když však kliknete na odkaz, který je přímo pro Pohřební službu ASTRA, s. r. o., najdete také adresu firmy, která je v Pařížské ulici a dva telefony, jeden mobilní a druhý na pevnou linku, kterými se opět dovoláte manželům Janě a René Patlejchovým.

Spojila se se mnou paní Patlejchovou a vysvětlila mi, že ona a její manžel nemají nic společného s Pohřební službou ASTRA, s. r. o. Nezaplatili si jí. Když jsem se jí ptala, proč tam jsou kontakty na ni a jejího manžela, řekla, že reklamu si dříve zadala matka pana René Patlejcha, Jana Sedláčková, která s nimi však nyní nesouvisí. A podle slov paní Patlejchové to není možné změnit, zrušit nebo jakkoliv s reklamou disponovat.

S paní Sedláčkovou však v kontaktu nejsou a už delší dobu s ní nepodnikají. Ale s kontakty, které vás přesměrují do "jejich pohřebnictví" zůstávají. Položila jsem ji otázku, že by jí jistě na Seznamu.cz vyšly vstříc a že jde o klamavou reklamu.

Nasměruje klienty na někoho jiného, než by si přáli, a pokud by se jednalo o např. o mě, zařídila bych si, aby mé jméno nefigurovala někde, kde nechci. Opět si však stála na svém, že to zařídit nejde, protože si reklamu nezadala. Zdá se, že manželé Patlejchovi jsou z reklamy na Seznamu.cz nešťastní. Pokud jim však zavoláte, rádi vás ve "své firmě", ať je jakákoliv, přivítají. Klientela je přeci klientela!

Daňový doklad mi vydal pan René Patlejch a je vystaven na jméno dodavatele, kterým je Jana Patlejchová ASTRA. Tato fyzická osoba, jejíž IČO je 74846604 však v rejstříku obchodních firem na www.justice.cz není zapsána.

Ale najdete místo toho Pohřební službu ASTRA s. r. o., jejíž jednatelkou a zároveň jedinou společnicí je Jana Sedláčková. Ta však nemá s firmou nic společného, což mi potvrdila ústně i Jana Patlejchová.

RENÉ PATLEJCH A EXEKUCE

Rovněž je zajímavé také najít pana René Patlejcha, jehož IČO je 64053393, který je zapsán u firmy ASTRA UL, v. o. s., na nějž byla vypsána exekuce.

JINÁ FIRMA A JEŠTĚ JINÉ JMÉNO NA RAZÍTKU

Razítko, které mám na svém daňovém dokladu je razítko „Pohřební služba ASTRA, Jana Patlejchová", která má rovněž sídlo v Pařížské ulici 1170/1, 400 01, Ústí nad Labem.

Tato Jana Patlejchová však je zapsána v Administrativním registru ekonomických subjektů ARES jako Jana Patlejchová Šmejkalová a od 8. dubna 2009 provozuje pohřební služby.

Domnívám se, že pokud by se kdokoliv,  kdo není spokojen s poskytovanými pohřebními službami  Patlejchových, obrátil na soud, tak se spravedlnosti nedovolá. Není totiž znám subjekt, který pohřební služby poskytuje.

MOŽNÉ DŮVODY PODNIKÁNÍ 

Pokud bych se nad tím vším zamyslela, pak bych mohla akorát tak spekulovat, proč asi Patlejchovi podnikají zrovna takovým způsobem:

1) ASTRA UL, v. o. s., která byla založena v roce 1995 v Ústí nad Labem, jejichž statutárním orgánem a společníkem byli pan René Patlejch a Petr Vališ, skončila zřejmě tím, že proti panu Patlejchovi byla nařízena exekuce usnesením Okresního soudu v Ústí nad Labem v roce 2004.

2) Pan Patlejch si zřejmě podnikání v pohřebnictví oblíbil a jen tak skončit nechtěl. Proto místo něj začala podnikat paní Jana Patlejchová Šmejkalová.

3) Patlejchovi spoléhají na klientelu, která nezkoumá majitele firmy, razítko na daňovém dokladu nebo IČO. Možná se jedná o starší lidi, kteří jsou vděční za zařízení pohřbu jejich blízkého nebo lidi, kteří se nikdy na soud neobrátí.

4) Nemohu si ani nepoložit otázku, zda je všechno v pořádku v otázce odvodu daní Finančnímu úřadu v Ústí nad Labem

Ať už je to tak, jak píši nebo ne, pokud byste se chtěli odvolat k soudu kvůli nespokojenosti s podnikáním Patlejchových, nedovoláte se. Subjekt totiž není znám. Doufám, že můj podnět k prošetření, který jsem zaslala na Českou obchodní inspekci a Živnostenský odbor na Magistrátu města Ústí nad Labem, nezůstane bez odezvy.

Pokud jste se setkali rovněž s podivným podnikáním René a Jany Patlejchových, neváhejte a napište mi!

Obrázky:

www.flikr.com

Autor: Hana Rebeka Šiander | pondělí 5.10.2009 9:00 | karma článku: 18,81 | přečteno: 3134x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Jak ztratit kamarádku snadno a rychle díky sociálním sítím

Víc jak rok jsem se těšila z krásného přátelství. Pak jsem kamarádce poukázala na chybu v jejím životě, díky které trpěla. Následovalo ukončení vztahu. Jak negativně ovlivňují sociální sítě naše vztahy?

27.4.2024 v 12:06 | Karma: 25,68 | Přečteno: 3846x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Proč mě přestalo bavit nakupování oblečení

Ačkoliv se obchodní řetězce dušují, že se zaměřují na ochranu přírody, šetrnost a udržitelnost, nic není vzdálenější realitě. Nekvalitní oblečení stěží přežije dva roky, nemá styl, ale zato je z mizerných materiálů.

25.4.2024 v 21:55 | Karma: 38,16 | Přečteno: 5511x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 15,08 | Přečteno: 777x | Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Přetížení“ od Arthura Haileyho

Napínavý román „Přetížení“ z pera Arthura Haileyho dává nahlédnout do zákulisí plynárenských a elektrárenských společností. Řeší otázku globálního oteplování, nedostatku vody, letních veder, čím dál větší spotřeby plynu a energie.

9.4.2024 v 19:06 | Karma: 11,37 | Přečteno: 518x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Dvanáctero pro lepší život Pražanů

Po dvou letech v Praze jsem v šoku, jak moc se Pražené změnili. Z milých, ohleduplných a vstřícných lidí se stali hrubí a arogantní lidé. Největší změny vidím u dvacátníků a třicátníků. Copak jim nikdo neřekl o etiketě?

8.3.2024 v 1:04 | Karma: 19,12 | Přečteno: 958x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Ukrajinci přeměnili sportovní letadla na stroje zkázy. Rusové jsou bezradní

17. května 2024

Premium Ukrajinci využívají k útokům na ruském území stále kreativnější postupy. Jedním z posledních je...

Mobilizace vězňů dorazila i na Ukrajinu. Ta počítá s až 20 tisíci novými vojáky

17. května 2024  17:39

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon, který umožňuje některým odsouzeným...

Fanoušci versus hooligans. Do kotle chodí tátové, Jude Slavie je štve

17. května 2024  17:36

Fotbalová liga vrcholí, v sobotu se hrálo pražské derby, v úterý zase vypjatý zápas Sparty s...

Vatikán jde s dobou, vydal nová pravidla pro potvrzování zjevení

17. května 2024  16:51

Vatikán vydal nová pravidla pro potvrzování, ověřování a případné zamítání nadpřirozených jevů,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->