Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pogromy a rasismus nejenom v Novém Bydžově

 Pocházím z klidného městečka na jižní Moravě, bylo tam pár cikánských rodin ale problémy podstatnějšího charakteru ne. Pak jsem taky pracoval v Jižní Africe ještě za bílé vlády v univerzitní špičkově vybavené nemocnici a tam se léčil, kdo přišel. Bez ohledu na barvu pleti nebo národnost. Spousta personálu byli černoši, částečně i doktoři, často vystudovaní na stipendia na špičkových univerzitách v UK a USA. První skutečný šok pro mne byl, když jsem zjistil, že většina z nich (tedy pracující a více či méně vzdělaní) tvrdila, že apartheid byl vlastně dobře i pro ně  a že teď, po jeho zrušení je to pro ně o moc horší (1992).     

  Ale zpět do Čech. Na základě pestré diskuze na téma Jílková a její pořad jsem si jej teď pustil z netu ( http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/211563230800010/video/ ). Co mne absolutně nejvíc rozhodilo bylo netušení nebo popírání souvislostí cikány a dožadování se aktivní péče od bílých, peněz, bydlení atp. Opakovaně tvrdili, že za všechny problémy v NB můžou bílí (rasistické výroky cikánů nebo  komunikační nešikovnost?) nebo starosta, že oni pozvali dělnickou stranu do NB a starosta si dovolil napsat veřejnou výzvu o situaci v NB a to je vlastně zdroj (teda ten dopis) všech problémů.

 Bohužel z jejich úst nezaznělo nic o tom, že před starostovou výzvou byl značný nárůst počtu nových cikánů v NB (vzhledem k počtu obyvatelstva), rušení občanského soužití či jak se to říkalo, drobná i větší kriminalita  a taky znásilnění a krádeže. Nijak neměli problém z toho, že cca 80% z nich nepracuje (za to můžou taky bílí, protože je nezaměstnají) a že v podstatě v NB a zřejmě i jinde celá komunita  žije v podstatě ze státních peněz. Naopak, požadovali další prachy, státem (většinou- bílými) placené romské poradce a spolupracovníky policie. Přitom ale nikdo v NB nemá ani SŠ, aby se mohl ucházet o místo strážníka městské policie, ale to nevadí. Hlavně, když budou prachy. A taky se ani místní Romové nejsou schopni domluvit na osobě, která by mezi nimi měla alespoň jakous takous autoritu pro neshody mezi rodinami. Tedy jejich rodinami.

 Srdceryvné scénky na téma- kde se před těmi nacisty z dělnické strany schováme - doplnili povídáním o pogromech v Česku. Rád bych jim řekl, že rasismus vypadá jinak a opravdu vím jak. Povídání o rasismu bílé populace je zcela hloupost nepodložená fakty, nebo multikulti blábol, nebo úmysl a manipulace od Romů. Naprosto mimo je mluvení o pogromech, prosím Vás, kdo se s nimi přátelíte, pokuste se jim říct, ať to slovo nepoužívají, když netuší, co to vlastně je. Chápu, že se bojí o své příbuzné. Ale nějak mi fakt hodně chybí tušení souvislostí z jejich strany.

 Pan Banga, účastník diskuse u Jílkové uvedl krásný příměr. Když tě pes dvakrát kousne, už ho nepohladíš. To je přesně ono. Česká bílá populace má problém s tím , že mají opakovaně špatné zkušenosti s krádežemi i jinou drobnější kriminalitou, česká většinová populace má problém, že vidí život menšiny zcela nezakrytě z peněz většiny bez snahy o život na vlastní účet, vidí, že jim procházejí u státních institucí  věci, které by jinak nikomu neprošly, jako vybydlování zdarma! přidělených bytů, neplacení nájmů, neplacení pokut, neplacení dluhů a špička toho je procházející kriminalita. Už jenom perličky jsou třeba výpočet důchodu z průměrné (proč ne třeba minimální) mzdy pro nepracující, také třeba a nejenom  problémy ve zdravotnictví a obviňování personálu z rasismu (vědí o čem mluví?) při chronickém neplacení zdravotního ani poplatků po celé generace a celými rodinami. Dokreslení celé naprosto pevné představy cikánů o vině státu a majoritní populace a současně dokonalé spolehnutí se na peníze druhých je výzva k vystěhování se do Evropy za české peníze, tedy státní, získané z daní většiny  http://zpravy.idnes.cz/romske-sdruzeni-apeluje-na-evropu-chcete-nas-v-cr-se-nam-nelibi-pbn-/domaci.asp?c=A110311_161812_domaci_zep . Pane Banga i vy ostatní cikáni, "koušete" opakovaně a hluboko a čekáte hlazení (prachy, prachy, prachy)? Copak to nevidíte?

 Co je pro mne jako pravicově laděného člověka naprosto nepochopitelné je chování státu. Do této komunity se sypou peníze z mnoha zdrojů a více cestami - státní instituce, krajské, místní, z EU, z nadací, charita, církve. Nikdo ani neví kolik dohromady v reálu a kam (alespoň těch veřejných peněz). Taky, co mi přijde ještě neuvěřitelnější vzhledem k takto velkému balíku peněz, je to, že nejsou určeny cíle. Prostě když někde dávám prachy, tak si řeknu na co, stanovím alespoň teoreticky dosažitelný cíl, nastavím kontrolní body, rozhodnu se, kolik do této aktivity chci dát a na závěr to vyhodnotím. Čeho jsem dosáhl a čeho ne a kolik to opravdu stálo. Zoufalé je, že nikdo, skutečně nikdo, ani cifršpión Kalousek ani netuší, kolik se sype vlastně veřejných peněz a hlavně, jak jsou nastaveny cíle a kontrola mezistupňů (pokud vůbec jsou). Pokud někdo chce páchat dobro za svoje, nevadí mi to, ať ty své prachy třeba spálí.  Pokud někdo chce použít veřejné (tedy i mé) peníze, chci vědět kolik a proč a jak se daří.  A měli by se sečíst všechny prachy- ze sociálky,důchody invalidní? i starobní, příspěvky na děti, školu, bydlení, školní aktivity a taky na pomocné a podpůrné akce, na řešení kriminality atd. Ptáme se svých politiků? Zajímají se o to novináři?

 Zdá se, že názor cikánů se i s pomocí skutečně dementního přístupu státu vyvinul do skutečné dokonalosti. Na jednu stranu nám závidí bohatství, ale neumí si představit, že vzniká letitou prací a že většina bílých ani není tak bohatá, jak se nadře (jistě proti většině z nich). Jejich děti se třeba upřímně diví své  učitelce ve škole, že to dělá a že to dělá pro peníze. Často se chovají hlučně i tam a tehdy, kdy to vadí. Často se chovají agresivně i tam, kdo je to na závadu. Často projevují svoji nenávist k bílým a nemají tuchy o tom, že to jsou vlastně ti, co je živí. To, že jim dává peníze stát považují za jeho hloupost a slabost.

Doufám, že akce v NB dopadne bezproblémově a klidně a že se nikdo nenechá strhnout agresí z jedné nebo druhé strany.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Selucký | sobota 12.3.2011 12:05 | karma článku: 39,36 | přečteno: 3140x
  • Další články autora

Jiří Selucký

Vymahatelnost práva a prosazování lidských práv

V Budějicích rokovali. Rokovali o romském problému. Závěrem našich aktivistů bylo, že jsou drobné problémy a ty se musí řešit nasypáním dalších peněz. Taky je potřeba zřídit další ministerstvo - pro lidská práva. O velkém problému vymahatelnosti práva a rovném přístupu v právech i povinnostech pro všechny se nějak zásadně nehovořilo.

27.11.2013 v 18:26 | Karma: 27,10 | Přečteno: 1148x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Vzkaz Sobotkovi, Babišovi a dalším politikům

Vážení pánové, co jste tak krásně mluvili o rekonstrukci státu. Řešíte jistě zásadní věci, taky ve zdravotnictví. Třeba zrušení poplatků. Mezitím, za vašimi zády, se dějí zásadnější věci. Loupeže za bílého dne. Nevíte o čem píši? No přece o nové úhradové vyhlášce, respektive jejímu návrhu. To snad víte, co je, i když..... možná vám to v rámci koaličního secvičování uniklo.

15.11.2013 v 3:30 | Karma: 40,37 | Přečteno: 6580x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Loupežníci zdravotničtí

Lidoví lapci typu Jánošíka bohatým brali a chudým dávali. Podle pověsti, jaká byla realita netušíme. Dnes ale žijeme v jiném světě, kdy se chudým bere a bohatým dává. K tomuto trendu se ale přidala i vláda v demisi. Nevěříte? Stačí si načíst fakta.

13.11.2013 v 19:30 | Karma: 20,64 | Přečteno: 878x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Chceme hájit právo na puč!!!!

Poslouchám opakovaně v TV prohlášení pučistů v ČSSD, že přece každý má právo na jiný názor, že si chtějí obhájit právo na jiný názor a podobně. Napřed jsem myslel, že špatně slyším, ale když už to říkal každý z nich? A nepletete se hošánci nebo opět mlžíte?

10.11.2013 v 7:36 | Karma: 42,74 | Přečteno: 8416x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Neústavní zdravotnictví - i tebe se to týká!

Ústavní soud zrušil úhradovou vyhlášku. Zpráva pro odborníky? Ani náhodou. Týká se každého z nás. Každý může havarovat a nebo závažně onemocnět a pokud jeho nemocnice nemá peníze na jeho léčení - nebude léčit? Opravdu si i dál myslíte, že na Vás to nemá vliv? Možná víc, než současné politické tanečky.

30.10.2013 v 20:56 | Karma: 18,40 | Přečteno: 784x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Dillí naměřili rekordních 52,3 stupně. Šetřete vodou, nabádají úřady občany

29. května 2024  11:04,  aktualizováno  13:30

V indickém hlavním městě Dillí naměřili nový teplotní rekord 52,3 stupně Celsia. Za tento týden...

Na hřbitově v Petrohradu přibyla nová socha. Je to Prigožin s náhrobkem

29. května 2024  13:19

Zesnulý ruský oligarcha a šéf žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin se v Rusku dočkal...

Senát rozhodne o nové definici znásilnění i výši příspěvku na péči

29. května 2024  8:20,  aktualizováno  13:10

Přímý přenos Změnu vymezení znásilnění v trestním zákoníku ze silou vynuceného na nesouhlasný pohlavní styk bude...

Posílili jste národní hrdost, řekl Fiala mistrům světa. Dostal podepsaný dres

29. května 2024  8:12,  aktualizováno  13:07

Premiér Petr Fiala uvítal v Kramářově vile hokejové mistry světa. Poděkoval jim za zisk titulu. „Je...

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik