Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BP

B68e28n 38P55a56v56k41a

14. 11. 2013 10:03

Na úvod Vám k tomu něco řeknu. Moje příbuzná je VPL, další moje příbuzná zdr. sestra, další příbuzný doznívá na LDN. Vzdělání mám snad taky slušné. Takže nejsem totální diletant.

1)To, co tady MZ s různými uskupeními kuje, je totální spirála smrti s cílem zničit malé hráče. Brutální demagogie a ekonomický diletantismus. Přes polovinu prostředků do zdravotnictví se vrací v podobě daní zpět do rozpočtu. Ta druhá polovina se projeví jako úspory v průmyslu (když si nezaměstnají otroky, že).

Takže zdravotnictví, správně nastavené, může hypoteticky spotřebovávat nekonečně mnoho peněz z rozpočtu, jestliže ekonomika dané země funguje. Ideálem je těch 7 % GDP. To se prakticky poměrově vůbec neprojeví na nějaké zadluženosti. Někdo bude oponovat USA a že to zase taková sranda není. Ale ty jsou přepálené na zadlužení. To není normální fungující ekonomika. To je americký sen. Další bude oponovat, že to bude destabilizovat úrokové sazby. O. K. tak budete nejbohatší finančníci a hypotékáři v popelu.

2) Pár ulic mám FN a coby kamenem, či spíše autem, mám okresku pod holdingem kraje.

Ta FN, to není fabrika, jak lidi říkají. To je totiž větší než normální fabrika. To je stát ve státě. A i kdyby se na to člověk díval z pohledu fabriky, tak ten controlling je extrémně slabý. Tj. tam stříkají peníze do kapes kde komu.

U té okresky je to snad ještě horší. Tu ve skutečnosti řídí z kraje lidé, kteří nemají žádné vyšší vzdělání! A nonstop se to musí sanovat z mých peněz. Ještě v 90. letech byl názor, že bez závěti se tam nesmí jet ani na vypláznutí jazyka. V obou dvou případech je tam hromada naprostých pijavic v podobě velkohubých bílých límečků. Tzn. na 1 lékaře jedna až dvě pijavice. 3) Jsou tu různé korporace ze zahraničí, které hrají s českým zdravotnictvím dost nepěkné hry. Jedni sázejí na to, že se systém bude muset sanovat ohromnou spoustou peněz a oni slíznou smetanu na úrocích. Či ještě hůře, že si pohrají ještě více a převezmou to (a některé pošlou na odpočinek). Samozřejmě s pompou zachrá

0 0
možnosti
BP

B26e93n 29P72a61v42k71a

14. 11. 2013 10:05

No znovu už ten zbytek psát nebudu. Taky mně to mohlo oznámit, že je to moc dlouhé.

0 0
možnosti

Ďábelský systém financování českého zdravotnictví konečně je postupně zveřejňován.

Lékař je povinen vyšetřit, ale VZP není povinna zaplatit.

A nezaplacená péče omezuje přístup ke kvalitní zdravotní péči.

Marně upozorňujeme, že náš systém financování zdravotnictví formou rozkrádaného veřejnoprávního pseudopojištění ústí do nedostupnosti kvalitní zdravotní péče, což je asociální zejména vůči chudým lidem.

Systém nesmí omezovat lékaře v práci, pokud má být zachována dostupnost kvalitní zdravotní péče! Omezen musí být pacient v jeho nadměrné spotřebě. Tuto základní refromní tezi politici odmítají, protože mají strach, že by je lidi nevolili. A tak cesta k nápravě prostě není a nebude.

:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik