Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vymahatelnost práva a prosazování lidských práv

V Budějicích rokovali. Rokovali o romském problému. Závěrem našich aktivistů bylo, že jsou drobné problémy a ty se musí řešit nasypáním dalších peněz. Taky je potřeba zřídit další ministerstvo - pro lidská práva. O velkém problému vymahatelnosti práva a rovném přístupu v právech i povinnostech pro všechny se nějak zásadně nehovořilo.

 

Taky byla diskuze v senátu. Docela zajímavě to komentuje Romea.cz http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/co-senatori-pri-projednavani-navrhu-k-integraci-romu-odhalili-neznalost-problematiky-streotypy-lzi-hloupost-anticiganismus . Takový příkrý komentář je proto, že senát odmítl rasismus. Tedy Romové to jako rasismus neberou, protože senát sice odmítl selektivní řešení problémů s vyloučenými podle etnicity a tím také (z jejich pohledu) bohužel odmítl další příliv peněz z EU. Selektivní samozřejmě.  Docela poučné je si přečíst, co Romové považují za neznalost, stereotypy , lži a hloupost... takový komentář senátora Kubery by se přitom měl tesat do kamene : "Města, která mají romského poradce, paradoxně mají víc problémů, než města,  která nemají romského poradce. Kolik bych musel mít poradců, když mám ve městě Vietnamce, Ukrajince,  Kazachy, Romy, Židy a nevím ještě koho. To bych musel mít plný úřad poradců"  a doporučuje jednoduchý přístup. Žádné agentury, žádní poradci ( pro nikoho, tedy rovný přístup ke všem) . Ale je tam spousta dalších výroků kupodivu uváděné romským serverem jako problematické.

Problém s Romy není specificky český problém, daleko větších rozměrů nabývá v jiných zemích, třeba na sousedním Slovensku. Zajímavé je, že u nás o problémech víc mluvíme (můžeme si za to sami, dávky zvýhodňují nicnedělání a vyrábění dětí), Slováci už jsou dotlačeni opustit plané diskuze a měnit systém. Měnit podstatu všeho zla, a to je špatné nastavení pomoci sociálně slabým, který nezohledňuje nijak aspekt snahy sám si pomoci, vyhrabat se z problémů, dodržovat zákony a zvyklosti. Který nepodporuje faktické vzdělání, faktické dodržování sousedských vztahů, pořádku a podobně.  Zdá se poměrně drakonický, ale zřejmě odpovídá velikosti problémů na Slovensku. Mnohé z toho, o čem se tady leta bavíme, oni už dostali do zákona.

http://zpravy.idnes.cz/slovensko-romove-prace-0v3-/zahranicni.aspx?c=A131127_160055_zahranicni_pul#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main 

Podle mne je tady otázka, jak daleko nechá ČR dojít problémy, aby místo žvanění o nových ministerstvech a dalších penězích které nic nevyřeší přešla naše společnost k formulaci jasných pravidel a zákonů, k vymahatelnosti práva, ke skutečné ochraně práv všech občanů, občanů dodržujících pravidla, k vlídnému sociálnímu systému pro skutečně nemocné, bezmocné a krátkodoběji nezaměstnané a zapomene na volné nasypávání peněz do aktivit, které v důsledku vedou k destrukci našeho státu.

Tím se taky nejvíc udělá pro skutečnou obhajobu lidských práv občanů. K vyvážení vztahu mezi právy a povinnostmi. Další ministerstva potřeba rozhodně nejsou.

 

Autor: Jiří Selucký | středa 27.11.2013 18:26 | karma článku: 27,10 | přečteno: 1148x
  • Další články autora

Jiří Selucký

Vzkaz Sobotkovi, Babišovi a dalším politikům

Vážení pánové, co jste tak krásně mluvili o rekonstrukci státu. Řešíte jistě zásadní věci, taky ve zdravotnictví. Třeba zrušení poplatků. Mezitím, za vašimi zády, se dějí zásadnější věci. Loupeže za bílého dne. Nevíte o čem píši? No přece o nové úhradové vyhlášce, respektive jejímu návrhu. To snad víte, co je, i když..... možná vám to v rámci koaličního secvičování uniklo.

15.11.2013 v 3:30 | Karma: 40,37 | Přečteno: 6580x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Loupežníci zdravotničtí

Lidoví lapci typu Jánošíka bohatým brali a chudým dávali. Podle pověsti, jaká byla realita netušíme. Dnes ale žijeme v jiném světě, kdy se chudým bere a bohatým dává. K tomuto trendu se ale přidala i vláda v demisi. Nevěříte? Stačí si načíst fakta.

13.11.2013 v 19:30 | Karma: 20,64 | Přečteno: 878x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Chceme hájit právo na puč!!!!

Poslouchám opakovaně v TV prohlášení pučistů v ČSSD, že přece každý má právo na jiný názor, že si chtějí obhájit právo na jiný názor a podobně. Napřed jsem myslel, že špatně slyším, ale když už to říkal každý z nich? A nepletete se hošánci nebo opět mlžíte?

10.11.2013 v 7:36 | Karma: 42,74 | Přečteno: 8416x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Neústavní zdravotnictví - i tebe se to týká!

Ústavní soud zrušil úhradovou vyhlášku. Zpráva pro odborníky? Ani náhodou. Týká se každého z nás. Každý může havarovat a nebo závažně onemocnět a pokud jeho nemocnice nemá peníze na jeho léčení - nebude léčit? Opravdu si i dál myslíte, že na Vás to nemá vliv? Možná víc, než současné politické tanečky.

30.10.2013 v 20:56 | Karma: 18,40 | Přečteno: 784x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Kdo je tady blázen?

Dění na politické scéně v posledních dnech je poněkud nepřehledné. Přijde mi, že alespoň část politiků je přesvědčeno, že si občan nepamatuje ani jejich včerejší řeči a činy, tím méně ve více nebo méně vzdálené minulosti. Nebo je jim to fuk a žijí ve svém skleníku, názor občanů je prostě nezajímá a hrají si svoje virtuální války. Jak to kontrastuje s dobrým názorem, že politika je služba národu ponechám bez komentáře, protože jsem nucen vynechat nepublikovatelná slova.

29.10.2013 v 16:05 | Karma: 18,38 | Přečteno: 759x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Komentátor Schmarz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Chceme posílit vztahy, řekl vietnamský prezident Putinovi. Chválil úspěchy Ruska

20. června 2024  9:07,  aktualizováno  13:28

Vietnam a Rusko mají zájem na posílení vzájemných vztahů, uvedli prezidenti obou zemí To Lam a...

Dvacet výrostků trýznilo v německém parku 14letého chlapce, natáčeli se u toho

20. června 2024  13:18

Na sociálních sítích koluje video, na němž parta asi dvaceti nezletilých v parku v německé Geře...

Do Prahy přijede argentinský prezident Milei. Česko si slibuje větší spolupráci

20. června 2024  13:08

Česko v pondělí navštíví zhruba půl roku po svém zvolení do funkce argentinský prezident Javier...

Muž v restauraci na Národní třídě civěl na dívky a onanoval, hledá ho policie

20. června 2024

Pražští policisté pátrají po muži, který v pondělí odpoledne onanoval v centru Prahy před dvěma...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik