Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pane, zaplaťte, nebo zveřejním Vaše intimní data!!!

Zaplať, nebo zveřejním tvoje intimní data!   Zdá se Vám to nepřístojné? Myslíte si, že je to nemožné? Jste přesvědčeni, že kdo takto vyhrožuje, patří do kriminálu ihned? Představte si, že jste prodělali nějakou sexuálně přenosnou nemoc a váš lékař nabídne data Blesku. Nebo třeba má pacientka potíže v intimní oblasti, které řeší s gynekologem, urologem a sexuologem a dočtete se o tom ve svém lokálním plátku. Nebo pokud jste známá osobnost, přiběhnou TV štáby a budou natáčet Vás a reakce okolí, Vašich známých…. Hnus.  Nemožné. Zavřít, až zčerná!!!!!

Vážení čtenáři, to co píši v úvodu, není žádné sci-fi. Není to žádná hra se slovy nebo kanadský vtípek. Je to „jen“ povedené chování jedné známé instituce spravující vaše citlivá data k jiné známé instituci. Tedy IZIP vyhrožuje VZP. Nevěříte? Přečtěte si.

"Vedení pojišťovny varovalo, že pokud se s firnou IZIP nedohodneme, přijdeme také o adresy a osobní účty pacientů. IZIP je použije a nabídne k prodeji jiné konkurenční pojišťovně," řekl serveru Lidovky.cz jeden z členů správní rady..." celé na : http://www.lidovky.cz/izip-vyhrozuje-pojistovne-chce-z-ni-vysat-dalsich-84-milionu-plo-/ln_domov.asp?c=A120926_204514_ln_domov_sm

Takže nevyhrožuje nějaký morálně padlý lékař konkrétnímu pacientovi, Ale instituce, které má na starosti vaše data jiné instituci, která za ně odpovídá. Reálný dopad na vaše data a jejich zveřejnění to ale může mít  přesně stejný.

Nezlobte se, ale nedá mi to. Kolik proroků kvality IZIP tady a jinde psalo a mluvilo o bezpečnosti a nedobytnosti systému spravování dat? Kolik ctěných čtenářů podlehlo demagogii a reklamně IZIPu a proklínala lékaře, že oni za to mohou, že nefunguje takový báječný nápad.  Protože se nechtějí zapojit, aby jim nebylo vidět pod prsty? Kdo z vás alespoň dnes pochopil, že ty námitky lékařů nejenom o bezpečnosti dat měly své jednoznačné a jasné oprávnění?

Má to i jiné zajímavé aspekty. Personálně je IZIP v pozadí propojen s částí vedení VZP. Takže vlastně jedna část vedení VZP vydírá druhou část vedení VZP za účelem udržení plateb (veřejných) peněz z VZP do IZIPu? Proč snad napadne téměř každého.

Velmi poučné je také chování novinářů. Když si tak představím, že bych vyhrožoval některému svému pacientovi prodejem a tím vlastně zveřejněním jeho dat a zjistila by to media, to by byl tanec. Kolik asi tak TV teamů by se dostavilo ještě dnes!

Vsadím svoji měsíční výplatu na to, že v tomto případě ve virtuálním světě z toho bude jenom okrajová informace, která zapadne. Žádné štáby, žádní investigativní novináři, prostě nic. Copak to není do nebe volající a pro čtenáře zajímavé? V tom ten problém nebude.

V takovém světle se také musí nahlížet "investigativní" práce novinářů ve zdravotnictví, kdy v bílém plášti bloudí nemocnicemi a snaží se leckoho nachytat. Při těžkých až tragických chybách. Jako že třeba jídlo nebylo dost chutné nebo teplé. Nebo že personál byl protivný. Tak na to fakt mají.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Selucký | čtvrtek 27.9.2012 16:22 | karma článku: 29,14 | přečteno: 2222x
  • Další články autora

Jiří Selucký

Vymahatelnost práva a prosazování lidských práv

V Budějicích rokovali. Rokovali o romském problému. Závěrem našich aktivistů bylo, že jsou drobné problémy a ty se musí řešit nasypáním dalších peněz. Taky je potřeba zřídit další ministerstvo - pro lidská práva. O velkém problému vymahatelnosti práva a rovném přístupu v právech i povinnostech pro všechny se nějak zásadně nehovořilo.

27.11.2013 v 18:26 | Karma: 27,10 | Přečteno: 1148x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Vzkaz Sobotkovi, Babišovi a dalším politikům

Vážení pánové, co jste tak krásně mluvili o rekonstrukci státu. Řešíte jistě zásadní věci, taky ve zdravotnictví. Třeba zrušení poplatků. Mezitím, za vašimi zády, se dějí zásadnější věci. Loupeže za bílého dne. Nevíte o čem píši? No přece o nové úhradové vyhlášce, respektive jejímu návrhu. To snad víte, co je, i když..... možná vám to v rámci koaličního secvičování uniklo.

15.11.2013 v 3:30 | Karma: 40,37 | Přečteno: 6580x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Loupežníci zdravotničtí

Lidoví lapci typu Jánošíka bohatým brali a chudým dávali. Podle pověsti, jaká byla realita netušíme. Dnes ale žijeme v jiném světě, kdy se chudým bere a bohatým dává. K tomuto trendu se ale přidala i vláda v demisi. Nevěříte? Stačí si načíst fakta.

13.11.2013 v 19:30 | Karma: 20,64 | Přečteno: 878x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Chceme hájit právo na puč!!!!

Poslouchám opakovaně v TV prohlášení pučistů v ČSSD, že přece každý má právo na jiný názor, že si chtějí obhájit právo na jiný názor a podobně. Napřed jsem myslel, že špatně slyším, ale když už to říkal každý z nich? A nepletete se hošánci nebo opět mlžíte?

10.11.2013 v 7:36 | Karma: 42,74 | Přečteno: 8416x | Diskuse| Politika

Jiří Selucký

Neústavní zdravotnictví - i tebe se to týká!

Ústavní soud zrušil úhradovou vyhlášku. Zpráva pro odborníky? Ani náhodou. Týká se každého z nás. Každý může havarovat a nebo závažně onemocnět a pokud jeho nemocnice nemá peníze na jeho léčení - nebude léčit? Opravdu si i dál myslíte, že na Vás to nemá vliv? Možná víc, než současné politické tanečky.

30.10.2013 v 20:56 | Karma: 18,40 | Přečteno: 784x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Letouny F-16 budeme považovat za nosiče jaderných zbraní, varovalo Rusko

7. května 2024  14:14

Rusko bude považovat stíhačky F-16 americké výroby za nosiče jaderných zbraní bez ohledu na jejich...

Žáci mají výsledky přijímaček na SŠ, přijato je 94 procent uchazečů

15. května 2024  7:16,  aktualizováno  10:31

V informačním systému DiPSy jsou k dispozici výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Ministr...

Moucha na útěku. Francie po krvavém útoku dál hledá vězně a jeho osvoboditele

15. května 2024  10:13

Ve Francii druhým dnem pátrají po uprchlém vězni a dalších čtyřech ozbrojených mužích, kteří při...

Ženě dal do vaginy petardu. Přišlo mi to legrační, líčil u soudu obžalovaný manžel

15. května 2024  5:10,  aktualizováno  10:07

Před soud předstoupil Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

Blinken v Kyjevě překvapil jako kytarista. V baru zahrál hit od Neila Younga

15. května 2024

Americký ministr zahraničí Antony Blinken v úterý vzkázal Ukrajincům, že za svobodu jejich země...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik