Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vlk se zas nažral a koza ... ještě ztloustla

Audity mírně řečeno, slušně cinknuté, anebo o tom jak stále ještě, i ryba smrdí vždycky od hlavy.

O snižování administrativy se mluví neustále, nejvíce však v návaznosti na události, které mají už vliv na přízeň příštích voličů.

Reakce na situaci s nepochybně celostátní platností, zmíněná v tisku i ředitelem STEM  a  aktualizovaná také článkem:

„Agendy narůstají, úředníci nestíhají“ Uveřejněném v týdeníku Písecké postřehy 23.7.2008.

Rétorika našich představitelů na všech stupních je stejná a vždy se podmiňuje čekáním na zjištění renomovaných auditorů, tedy na výsledek který už na hony napovídá obsahu zadání.

Dávno známé: „Vlk se nažral a koza zůstala celá“ si už jen doplňme „ a ještě ztloustla“. Dlouhodobě neexistuje pomoc a zastání u úřadů ovládaných Systematicky lidmi kteří sice Kvalifikaci mají, ale tu ze všech stran Inzultují neskutečnými chybami proti liteře zákona.

Je tragické, že toto vše realizují prostřednictvím svých podřízených a za to je i vědomě platí.

Proto na funkcích mohou být i lidé kteří se nebojí svou Kvalifikaci Imitovat a Ignorují bez obav i základní zásady Dovedností a Lidskosti, bez kterých v životě neobstojí žádný člověk.  Pokud tedy uděláme základní chybu s gustem nás na ni upozorní kdekterý úředník na místě.

Například na - Podpis - základní atribut (charakteristický znak, náležitost) každé listiny. Stručnost tohoto příkladu platí kdekoliv pro práci v úřadě a stačí nutně i občanovi pro všechna posouzení úředních dovedností a předpokladů, chce-li realizovat jakýkoliv styk s úřady.

Listiny nepodepsané jsou totiž považovány za anonymy a pokud tam nejsou uvedeny použitelné drby, nebo i závažné a využitelné obvinění, jsou asi opravdu házeny do koše.

I tak zákon někdy platí a někdy neplatí. Chce-li občan zjistit co to znamená, kdy někdy, stačí si vzpomenout a parodovat podle hry Šimka  Grossmana – no prostě vždycky když se to hodí. 

Je přirozené si i připomenout, že: „Každý člověk – i moudrý - dělá chyby.“ „Pouze hlupák je nedokáže včas poznat, pochopit a vůbec už ne přiznat a včas napravit“. To je základ tragedií.

Pokud člověk prvoplánově nepodvádí, logicky se vždy sebe ptá na příčiny svých neúspěchů a jakkoliv se to ustrašenému okolí nezdá pochopitelné – vrtá se v tom třeba i sám dál.

Touto vlastností v různé intenzitě zpravidla oplývají lidé narození s číslem dne 7, 17 i 27.

Nezdá být zrovna dobrou vlastností pro klidný život, nicméně v případech kdy se napravuje neznalost, přehlédnutí či zlý úmysl, pomáhá najít řešení, i když ho už ani nikdo nečeká.

Stalo se mi opakovaně, že po všech ujištěních o správnosti provedených šetření jsem našel sám základní chybu, jakou představuje právě chybějící podpis na závažných dokumentech.

Cena všech nepodepsaných dokumentů je nulová a pokud na jejich základě vzniklo další rozhodnutí, váha a vykonatelnost takových rozhodnutí je také velmi pochybná, nicméně vzniklé škody jsou takto škodami vzniklými v důsledku nesprávných úředních rozhodnutí.

Upozorňuji na skutečnost, že k zjištění závažné příčiny, chybějících podpisů, ve spisové dokumentaci, musí člověk obětovat mnoho fyzických i psychických sil a nesmí se bát sdělit rozhodnutí podat třeba i trestní oznámení, aby něco udělali dosud i spokojení úředníci kraje.

Vnímavý člověk si přitom může na sobě vyzkoušet „Kde je hranice normálního strachu“ – MUDr.Jolana Hejlová Pís postř. 39/2003 a zamyslet nad významem slova „proláskověnější“ – viz. doslovný přepis rozhovoru ing.Karla Funka v pořadu Host U Tří Lvů 14.6.03 ČR ČB.

Obsah toho rozhovoru poskytnu případným zájemcům o ligvistické rarity nepůjde-li zveřejnit.

Je pravdou že obojí jsem odvrhnul jako časově ztrátový nesmysl, ale okolnosti mne donutily zabývat se i tímto znovu a velice vážně. Chronický nedostatek odpočinku a také vidina nároku na přiznání pravdy vede člověka zpravidla ke zvýšení aktivity před úředníky, kteří se asi baví sledováním marného úsilí žadatelů, přestože musí vědět, že nárok těm lidem plyne ze zákona.

Je zajímavé, že i v průběhu řešení stížností na takový postup, se najdou další úředníci, kteří opakováním stejné chyby odmítají převzít odpovědnost z výkonu funkce, odborně Ignorují a morálně Inzultují ducha litery zákona a Imitují svou ctihodnost i přes pochybení podřízených, které jen případně přeřadí na klidnější místo. Viz. příkladně Josef Pejchl z případu Zelenka.

V mém případě se stalo stejně i s ing. Karlem Funkem, když on nyní v klidu jako ředitel pečuje o duchovno starých lidí v Diakonii a za demonstraci významu jím použitého výrazu „proláskověnější“-fantasmagorie která má mít váhu chybějících podpisů na úředních listinách použitých u soudu s naprosto nepředpokládanými škodami, dělají jeho nástupci blba ze mne.

Takže i v případě že viník je zjištěn, „chytří“ vedoucí ho „dají“ jinam dělat stejnou neplechu protože „vlk se …“ a občanovi zas mají zůstat oči pro pláč jak v pohádce Vršky a kořínky?

Pozorný čtenář si z velkých písmen o osobách Kvalifikaci Systematicky (Inzultujících, Ignorujících, ale i jen Imitujících) Nedostatečnou Dovedností a Lidskostí složí zkratku sám.

Vypsáním všech dosud platných, ale trestuhodně nedodržovaných znění zákonů na list papíru, vznikne dokument který bych nazval KS(I)NDL zákon a nebál bych se s ním jít i do voleb.

Všem, tedy i panu starostovi ing.Sládkovi na MÚ Písek bych k výsledku jím nedávno publikovaného auditu jen zkusil doporučit:

 „Pane starosto (ale i všichni ve státosprávě i samosprávě nadřízení) osoby KS(I)NDL do úřadu už nepatří“.

Jinak v nadcházejícím času voleb bude nezbytné diskutovat i schopnost přijetí dalších a nejen KS(I)NDL zákona a zákona o České uličce viz. MF Dnes11.12.07 – Vzít důtky a vypráskat neschopnost z úřadů…

Jiří Sámek Písek

Autor: Jiří Sámek | pondělí 11.8.2008 16:15 | karma článku: 7,31 | přečteno: 692x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Zákon proti úhynu ryb. Všechny trubky svedené do řek se budou zapisovat

2. června 2024

Premium Rybáři si všimnou úhynu ryb v řece. Hasiči, zatímco havárii likvidují, na webové aplikaci vidí,...

Náš Den D. Jak se Čechoslováci v srdci Francie postavili divizi SS

2. června 2024

Premium Byla to nerovná bitva. Proti hrstce partyzánů stála elitní německá divize SS Das Reich na tancích...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik