Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

"Suverenita ČR nám může být zas už jen ukradená"

„Suverenita ČR mi může být už jen ukradená“ – může si říci už mnohý z nás. Osobní zkušeností s nenaplněním litery zákona ani po osobně předané stížnosti přímo do rukou pana prezidenta Klause v doprovodu paní Livie v Českých Budějovicích už v roce 2006 se cítím být k tomuto tvrzení plně oprávněn.

Tím že pan prezident po tak dlouhé době mlčení promluvil k událostem už léta zapáchajícím přímo z líhně samotné Justice rozumím i tak, že se mohu i dál spoléhat jen sám na sebe.

Jak velký kus ducha „Aljoši Meresjeva“ – opravdového člověka, máme každý v sobě se dnes nedá vždy říci už po samostatném přesunu do místa první pomoci, musí-li mnozí lidé dnes dolézat dále.

Hrdina Meresjev se dovlekl k prvním lidem a už stačilo že to byly děti.

Neiserem sražený Karel Pravec také ztrácející vědomí po dolezení k cestě vnímal nevšímavě projíždějící auta.

Kdo vnímá - věřím že nejsem jediným - musí vidět jak mnozí lidé kolem nás už doslova ryjí hubou v hlíně. I tento příspěvek se snaží osvětlit proč naši povolaní to ani nevidí, možná to ani nechápou právě pro mezery ve vzdělání, snad je i vzrušuje nadvláda nad lidmi po jejich dohledem se marně plazících od čerta k ďáblu.

Strašné je, když potřebný člověk narazí na takového imitátora, ignoranta či dokonce inzulanta zásad dokonce jeho vlastní kvalifikace a on ho zas směruje na další kolečko a okolí se sám posuňky prezentuje ubohostí své osoby, nepochybně i úrovně své kvalifikace a tím i způsobu jejího získání.

Lze říci něco jiného i o výroku takového (ŠIBALa) na půdě úřadu: „No co tak bude o jeden papír víc“.

I tento míněný, zatím nejmenovaný dokázal zase jen správnost a plné opodstatnění užití mé definice -výrazu KSINDL- pro osoby na funkce ve státní správě a samosprávě nepatřící právě pro (value impotent person) tedy také (VIP) projevy na funkcích, dávno před případem Kindl.  

Lidově vnímáno VIP mohou být i jen Vyžírači Instalovaných Pochutin - vyžírači rautů, nebo Vyžírkové Investičních Prostředků - tvůrci korupčního prostředí, stejně jako Vyloučení k Izolovanému Přežívání - trestanci i bezdomovci na mrazu. 

Vším čím jsem potom byl donucen svá práva hájit sám, mohu doložit každému kdo uznává alespoň základní pravdu č.1, která mne přivedla k následnému poznání č.2.:

1)      „Oko vidí …“.

2)      „Moudrý je už ten, kdo hledá odpovědi i na otázky, které si odpovědní ani nepoložili“.

Je to v podstatě totéž jako „Moudrému napověz, hlupákovi už ani nakopnutím nepomůžeš“.

Po článku – Za život jako na zámku děkuji pane Klausi Topolánku (pane Klaus i Topolánku), kterým pana prezidenta pro dosud nenaplněná očekávání nijak neopěvuji, je důležité doplnit praktickou poučku vyslechnutou u slušného – podtrhuji slušného a jen řadového ekonoma:

      „Víte my ekonomové sice nejsme tak struční jako páni právníci, zato jedinou větičkou navíc sobě i vám ušetříme případná zbytečná soudní stání a výlohy“.

Z oné mandátní smlouvy mi plynulo to podstatné, že: „Následné náklady vždy bere na sebe“.

Pro nechápavé to znamená že důsledky vlastní chyby případně neznalosti si vždy zaplatí sám.

Nemám důvod se panu prezidentovi ani výrazem „větička“ znovu vtírat, ale jádro pudla v té smlouvě přesně odkrývá důvod pracovitosti onoho pana poradce, resp. jeho odpovědnosti.

O důvodech současného jednání hlavy státu mohu hovořit velmi stručně právě na základě událostí pak zažitých osobně nejen před zraky samotné paní Justice a znovu mohu opakovat:

Jak – Oko vidí – nemohl jsem tam přehlédnout jednání lidí, kteří se mi bez ostychu snažili dokázat jak i přes svou odvahu jsem stále malý také před paní Justicí z principu „slepé“ když oni si mohou dovolit být transparentně dále hluší i blbí.

Taqké jen proto soudy nenahrávají svá jednání?

Ze stejné pozice vidím i chápu nelichotivě zdánlivé marnosti snah i od pana prezidenta.

Bude úspěšný?

Ukazuje-li se že i sám učitel-docent se mohl dlouho beztrestně chovat jako osoba stižená Bezbřehou Sobeckostí Ega (BSE) a touto hovězí podstatou morálky své osobnosti za úplatu infikovat i další odchovance, připravené se chovat jako prasata, ne-právníci těžce zasahoval samu podstatu demokracie, kdo mu dá rozřešení?.

Infikaci nákazou postihující v reálu centrální nervový i imunitní systém organismů podobně jako HIV nebo BSE, zde vědomě poškozoval přímo centrální systémy orgánů státní správy.

Nikdo už nestráví pohádky o bratrech Helbigových, Krejčířovi, Pitrovi, Mrázkovi, Kajínkovi.

Že se tomuto právnímu marasmu dá bránit už komplexní dokumentací videozáznamu jednání, z jehož audio stopy se vyvádějí fragmenty s textovým přepisem, závazným pro oficiální názor soudu, je nasnadě.

Psal jsem už o tom, ale i soudy „dojíždí“ zas na peníze jak maturity a loterijní zákon.

Děsivé je že osobu Kvalifikaci Systematicky Imitující, nebo Ignorující, či dokonce Inzultující Nedostatečnou Dovedností a Lidskostí – tedy osobu KSI3NDL do žádného úřadu už nepatřící, mají dnes vyšetřovat a soudit lidé s velkou pravděpodobností právě „té osobě“ také zavázaní.

Každý si umí představit jak rychle jednala policie - když smí – při postihu daleko menších provinění a co se stane, jestli policie nejednala a principielně nemonitorovala už medializované.

Není to třeba jenom tím, že cíleně už neexistuje i úřední oznamovací povinnost funkcionářů?

U pětapadesátiletého pana Kindla po vydání knihy jeho vědomostí o StB, stojí za to si odečíst 20let od revoluce a dojít k závěru, že v roce 1989 mohl mít jako 35-letý už docenturu, kterou by jistě nedostal bez projevů loajality k systému který budoval tak, jak jej asi nyní zas kritizuje.

Ať už to napsal z jakýchkoliv důvodů, musel by i shodit ty se kterými se stýkal a dnes být i jim varovným mementem a následně také pro všechny ty, od kterých dnes očekává ochranu a pomoc.

Z tohoto pohledu se i Mrázek a další jeví jak obyčejní pěšáci v tak vysoké hře a také z toho plyne nutnost následně „přepřahat“ po volbách a vládnout bez lidí se stále  nevyřešenými škraloupy.

Co přesně řekl pan Pecina včera na Primě nevím, nicméně z otázky u grafu vyvozuji že jedná tak jak pan Langer z důvodů celkem pochopitelných nemohl a asi by si ani sám netoufl takto začít jednat.

Studovaných mladších lidí máme dost, i bez těch kteří si neváhali pro funkci rychle „zašpinit“ už ruce a také bez těch kterým nic neříkají termíny sémantika a syntaxe k výkladu a chápání u litery zákonů naprosto nezbytné.

Jsem přesvědčen, že i mě musí z cesty všichni, co nechápou odpovědnost za udělené podpisy, stejně jako za rozhodnutí ve věcech, kde odpovědné podpisy dosud chybí.

Co s takovými učiní nová vláda nevím, nicméně mám jasný plán pro voliče, jak si pro takové smí Každý Směle Přijít Do parlamentu (KSPD), aby ho tam mohl veřejně označit i za osobu KSINDL, nebo i darebáka a jako takovou ji mohl i Poslat Dopryč, tedy  opět KS-PD, ovšem vždy jen v mezích zákona.

Mám to sám vyzkoušeno bez varování a doporučuji právě pro případ že takových je víc, hodit jim pod nohy i „tažné“ provazy, aby se jimi i jako „kohorta“ svázali a společně odtáhli „dopryč .

          Předpokládám že logika textu je dostatečně transparentní a nepotřebuje ještě výkladu.

Na kritice jakékoliv doby a následně určeného odškodnění lze jako na precedentu zjistit i ustanovit výši pohledávek k náhradě škod způsobených těmito charaktery i za tu cenu, že nutně ještě letos, nejpozději příští rok skončí třeba na ulici, jak sami prosazují.

Dotýká-li se krize i lidí-důchodců kteří ji nemohli nijak ovlivnit, není logické aby těm, kteří ve vysokých funkcích svou neznalostí, nezájmem, možná i úplatností zaviněně a prokazatelně napáchali státu miliardové škody, dostávali jako důchod také ne víc jak životní minimum a aby takto nezaslouženým přebytkem také sami tyto škody hradili do konce života?

Jejich „děti“ se o ně určitě postarají, jak je u nás už dostatečně známé a zbytečné komentovat.

Platí-li všichni, ať platí i takovíto (VIP) rentiéři, což je i pojistka proti kariérismu s BSE na funkci.

Zdá-li se navíc, že i k panu prezidentovi-ekonomovi se doneslo a i on pochopil jak jsou karty zas předem rozdány s tím, že strůjci naší špatné současnosti se budou chtít nejspíš schovávat za všechna schválení a počítají že s podpisem prezidenta se také jim dostane úplné beztrestnosti.

Nedivme se, že když i Slováci zřejmě přistupovali k vyjednávání Lisabonu podle zásad známých i z biblického ponaučení „Milujte se množte se“, jistě i s vědomím ďáblíkovy dodatečné „věty“ – větičky – „Perte se a žerte se“ ale morálně neospravedlnitelné, se budou cítit  na takovéto úrovni vztahů podvedeni, pokud se zjistí že na písemné formě ujednání bude stavět svou kariéru zase nějaký nedouk a právně i morálně dnešní době nedozrálý „ďáblík“, tedy ŠIBAL – Šíleně Ignorantský Bezostyšně Administrující Lumpenaparátník, žijící z hesla: „Za každých okolností (ne umět stát) ale včas se umět postavit zas a zas na správnou stranu“.

Mnozí si právě "právně" takové podmínky k obživě už zas vytvářejí jak lichváři.

Za správnou považují zas tu s korytem a pocitem beztrestnosti, ač se neví ja vše dopadne po volbách.

Takto si troufnout centrálně pro skupinu pojistit beztrestnost za jednotlivé neodpovědnosti, za dosavadní chytračení je majstrštyk převyšující ideu scénáře filmu Podraz, před nímž zbledne i prodej Karlštejna a nezáleží na tom kdo zbrzdí i snahy akreditační komise prokázat spolčení.

Umím-li si představit vlnu odporu postižených podsouvajících mi bláhovost idealizmu věřit v rychlé vyřešení, nabízím návrh i důkaz s už ověřeným řešením a také jistotu že i v tomto návrh ohleduplně odpovídá dokonce folklorně dokumentovatelné mentalitě slovenské strany:

„Právem „šibačky“ se všemi zákonnými důsledky smět jednat i se ŠIBALy  v parlamentu“.   

Záleží tedy jen na odpovědností pana prezidenta zda podepíše s „větičkou“ či bez větičky.   

Do té doby a do voleb si každý z nás můžeme jen říci:

„Suverenita ČR? mi už může být zas úplně ukradená“.

Autor: Jiří Sámek | pondělí 19.10.2009 11:39 | karma článku: 6,18 | přečteno: 815x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Charkovská oblast evakuovala deset tisíc lidí. Situace je kritická, míní expert

18. května 2024  11:04,  aktualizováno  16:10

Sledujeme online Ukrajina od zahájení ruského pozemního útoku v Charkovské oblasti v minulém týdnu evakuovala už...

Kurátor: Ruská agrese mění pohled na umění socialismu, ničit by se ale nemělo

18. května 2024  16:03

Vedení Prahy řeší budoucnost nápisu „Moskva-Praha“ ve stanici metra Anděl. Ten je podle petice na...

Konec vechtrů v Čechách. Poslední závory na kliku brzy obslouží počítač

18. května 2024

Premium Závorář. Kdysi nejčastější profese na železnici je dnes doslova na vymření. Zbývají na posledních...

Oslavili nejdéle trvající manželství v Německu, dohromady jim je 200 let

18. května 2024  15:22

Manželský pár ze západního Německa oslavil 80. výročí svatby. Stal se tak nejdéle sezdaným párem v...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik