Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Šťourání v případu paní Urbanové už konečně zastaveno

Šťourání do případu paní Marcely Urbanové už konečně zastaveno? Jen dobře placený a odpočatý diletant nechápe, jak se takto hraje o zdraví národa.

V čem je obraz skutečné právnické dřiny a v čem jen obraz politické i právnické fušeřiny?

Pokud fatálně nevědoucí vedoucí nectí právo ani ono pohádkové :„K princeznám se nečuchá.“ – mu také nic neříká, je na průšvih i s průtahy ke škodě lidí a výdělky advokátům zaděláno.

Pak kdejaká primadona v politice si smí právnické kličky vykládat pro sebe a ukazovat jak se lehce ignoruje, inzultuje, ale i imituje právo a úcta ke spravedlnosti s pomocí pod ním shrbených kompliců.

Že znak (§) paragraf je zakroucen na obou koncích zcela stejně aby obkroužil krky sporných stran, se velkoryse přehlíží a není divu, když i v obyčejném člověku „bouchnou saze“ a pocit bezmoci a nespravedlivé rdoušení v něm probudí „tygra“ který nakonec i na ně vycení zuby.

Jen z toho mála co vím z tisku, se nedivím ani paní Marcele Urbanové

Slušný občan si stále častěji (slušně) řekne: „Čím víc se s lejnem mažeš – tím víc jen smrdíš.“ Snaží-li se vyhýbat srážkám s tak nabubřelými pitomci – není to projev slabosti, ale zralosti.

Jak prezident své právní pochybení nazval jízdou na červenou po odvrácené straně paragrafů a Slováci pro takové chování mají krásné výrazy – niktoš a odkundes, vnucuje se mi příměr že i v politice je to zas jen nula.

Opět se nabízí poznání, že pokud: „Vrána k vráně sedá a rovný rovného si hledá.“ vznikajícími páry (00) hajzlíky se zamoří celá politická scéna, v níž i premiér Mirek Topolánek stav nazval „Augiášův chlív“.

Přesto bych rád věděl proč s jeho možnostmi by lidi raději střílel kulometem. (Blesk)

Hádám, jak moc se kdo nadřel aby se zákony až za pochodu naučil a pak ještě v odtržení od života pochopil, že takto už nelze zákony lidem na očích uplatňovat a současně nemít strach nebýt také postižen. (Potěš Pán Bůh, pokud by dál platilo: „Kdo s čím zachází …“)

„Každý chvilku tahá pilku“ říká že na každého dojde a myslím si, že už je také na čase.

Navíc podle mne mnozí chytří lidé říkají že dnešní doba je už tak „karmicky“ nabitá, že každý si následky svých vlastních chyb, bude moci odčinit ještě v tomto životě.

Pokud budu podezříván z obdivu k jakékoliv stranické ideologii v mé situaci, fatálně se mýlí.

Rozlišuji jen lidi kteří žili slušně před revolucí a žili slušně i po sametové revoluci pokud žijí, od těch co si jen slušně žili před revolucí a tak jak se s extrémní snahou chtěli zalíbit a pomocí extrémního myšlenkového přerodu (kotrmelcem) se znovu dostali do fóra, už zas větří změnu.

Když současný trend boje proti extremizmu si bez velkých nároků na fantazii spojím s výrazy „Augiášův (politický) chlív a odtud i politický smrad, vzniká tu nutně první úkol – Vyvětrat!

           V případě paní Urbanové se už blýská (zdá se) na lepší časy a v podobně ventilovaném případě paní Fenclové v Písku možná už také. Ale co ty další – dosud nemedializované?

Říká-li se: „Co tě nepálí nehas“, není to vždy jen o osobní zbabělosti, ale i o zásadách hygieny duše, jejíž hrubé zanedbávání v konečném důsledku u extrémně zanedbávaných práv voličů nahání lidi do náruče psychologů i psychiatrů, některé slabé povahy přímo do náruče smrti.

V lepších případech mohou pochopit s pomocí článků pana doktora Jana Hnízdila podstatu vzniku a příčiny psychosomatických onemocnění – z duše na povrch těla jdoucích – ze stresu. Například článkem:“Jak doktoři pekli dort“, MUDr. Jan Hnízdil analogicky s pohádkou, ukazuje na problém nesourodosti závěrů lékaři zvolených vyšetřovacích metod a z toho plynoucí zmatenosti názorů na léčbu (LN 28.72009). - Dr R.A.Deyo z university Washington.

Já sám i jako laik mu musím dát za pravdu i ruku dám do ohně za to, že žádný z lékařů okolo mne neudělal nic čím by mi mohl chtít ublížit a ani nemohu nikoho z ničeho ani podezírat.

Mohu dokonce konstatovat jejich jistou bezradnost nad proměnami projevů z přílišné zátěže.

Jenomže – jak je to s kvalitou léků, které jsou lékaři asi i pod tlakem nuceni ordinovat?

Když mi lékárník změní předepsaný lék a žádá 500,- jako doplatek, ohradím se a když dostanu třetí lék jen za doplatek 60,-Kč, musím se znovu ptát. Jen lékaři a ne už i lékárníci?

Co se stane když si lékař postaví hlavu a přestane být závislým na předepsaném počtu balení?

Nebude mít příště jako soukromník třeba potíže s prodloužením smlouvy s pojišťovnou?

Je-li i pro laika zjevnou příčinou úřední stres a na otázku položenou přímo doktoru Hnízdilovi jsem dostal odpověď, že: „úředníka si on k vyšetření a pohovoru nemůže předvolat“, pak je  zmatení lékařů i pacienta o další stupeň vyšší a jen pacient zůstává bez pomoci, jen s prášky. Tohle vědět a nesmět pomáhat je samo o sobě stresující i pro lékaře, kteří i kdyby se dobrali k podstatě pravdy, musí ve vlastním zájmu stejně jako shrbení úředníci „držet hubu“.

Případ doktorky Elišky Jugové - kožní lékařky z Brna (HN 4.8.2009) vidím spíš jako krutou odplatu za předcházející rozhodnutí o ukončení spolupráce a pana Kubka jako „lidumila“.

Že „Za tohle se z lékařské komory nevylučuje“ – Milan Kubek HN 4.8.2009 - ukazuje na velkou toleranci k hrubým vybočením z mantinelů daných lékařskou etikou.

Ani u paní Justice tomu nemůže být jinak, když u soudu může také projít dosud neodškodněné přijetí argumentu, že ze zkratky Š&S segment &S znamená &sf&ltové střechy. Nevzdělanci inteligentní – rozumějte – asfaltové střechy - vysloveno i před advokátem!

Přeji paní Marcele Urbanové úspěch pojištěný věcným přístupem paní ministryně Kovářové.

Protistraně pak přeji prozření v duchu hesla: „Jednou a dost“ a včasný tichý odchod z politiky, pokud nejsou na tom tak špatně, že jiné a lepší lidi už prostě nemají.

Ten problém se týká i pánů exministrů, když připustili s celou svou „družinou“ vyplácení dávek podpory bez zjevného důvodu a bez ověřených podkladů a navíc ani na straně kolegy - příjemce stejně jako na straně svých částí družiny – plátců ani stín chybičky nepostřehli.

Kdo zkusí hádat proč taková banalita unikla i váženému ochránci práva - státnímu zástupci?

Nebylo by divu, pokud by bylo zřejmé že s kolegy národohospodáři se zrovna učili nazpaměť odříkat třeba Lichtenštejnský seznam.

Autor: Jiří Sámek | středa 19.8.2009 17:59 | karma článku: 8,59 | přečteno: 897x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Charkov jako strategické eso. Už je zřejmé, proč ho Putin tolik chce dobýt

17. června 2024

Premium Ruská armáda nepřestává bombardovat Charkov, čímž ukazuje, že o něj má pořád velký zájem. Vojensky...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel v 13.23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik