Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rychlokvašky - ryché právnické tituly - vyžadují rychlá řešení.

I lidové rčení: „Co řeknu to sedí, protože bych nerad seděl za to co řeknu“ lze použít zvláště při rychlém řešení problému pochybností o obsahu rigorózních zkoušek (rigorózní = 1.dbalý povinnosti, ve všem přesný, pečlivý; 2. rigorozum - ústní zkouška k dosažení doktorátu - např. práv = JUDr. atd., ne doktorátu věd) nejen tedy v případě zkoušených ale i u examinátorů.

I bez vědomostí o pohádkách soudce Ooky je diskuse dokonce i s exministrem spravedlnosti o tom, jestli se absolventům má či nemá odebrat titul, tristní (smutná, žalostná, trapná).

Hádat co JUDr. Pospíšil poznal už jako právník, přiučil se jako ministr a udělá jako proděkan nemusím, protože na mou stížnost mi také věcně sám neodpověděl a ani pořádek si nezjednal.

Radit se co má učinit aktivní ministr i exministr a pokud vůbec něco učiní, to je to samé.

Najdou se snad a zvláště nyní se uplatní i ve spravedlnosti lidé ještě dbalí zásady:

„Kdo chce hledá způsoby a kdo nechce hledá jen důvody?“ aby každý, i ministr za to vše co dělá, navíc jako osoba znalá práva, také vším co je a má, také vědomě ručil?

Pokud justice i vrcholné orgány trvale signalizují: „Čím víc hlav tím víc volného prostoru“, nemá občan dbalý doporučení úřadu podat žalobu jistotu, že na jeho věcném názoru právníci stran i soud nevytvoří právní názor třetí, pak nutnost se odvolat a podávat ještě další žaloby a díky neumětelům práva se ještě zadlužit.

Není to už konečně všem odpovědným s kvalifikací divné?

Když i osoba ověnčená Kvalifikačními tituly žadateli stále upírá Spravedlivost, Lidskost a tak se sama jasněji rýsuje hrubou Ignorancí, až Inzultací, možná i  jen Imitací znalostí nejen u práva a kryje Nedostatky plagiátorským studiem nabytých vědomostí včetně Dovedností příslušných ke kvalifikaci (JUDr,; MUDr.) hned vidím i pana Langera a jeho Tvrdý Protikorupční Program (TPP).

To co jsem psal jemu znovu napíši i panu Pecinovi, ale vadí mi právě že on Pecinu osočuje.  

Je pravda, že nejrychlejší rozhodnutí vždy dělá úplný blbec, nezatížený nutností vážit všechna hlediska. Zato skutečný a za svá rozhodnutí odpovědný odborník spotřebuje vždy více času.

Bourá-li řidič autobusu, zkoumá se i mnoho let zpět, obsah psychotestů i zkoušky na autobus.

Za nedávnou havárii kamionu se sanitkou půjde řidič s propadlým řidičákem nejspíš sedět a může ho odsoudit také stejný neumětel v taláru s dávno už neplatným diplomem.

Je lepší řidičák nemít a v honbě za živobytím se zpovídat jen z přestupků s následkem smrti?

       Když jsem soudci i svému právníkovi dokonce před „paní“ s páskou přes oči vytýkal, že druhá polovina zkratky Š & S nemůže znamenat „&sf&ltové střechy“, stejně jako ve slově tatranka nelze užít stejný znak a napsat (t&tr&nka) znamenalo to, že mi sami předurčili být blbem.

Blbem a bez peněz mne nechala i Justice, ale běží-li procenta, poznají i chytráci jak zchudli.

Už tenkrát jsem slyšel od znalých, že spravedlnost už není o pravdě, ale jen o penězích.

Vyvážíme penězi i děti?

Co jiného poradit lidem při setkání s takovými zrůdnostmi i na půdě soudní síně?

Čekat a být si jist že čekání až se i mlčící Justice probere k jádru věci, neznamená promlčení, zvláště když je jasné, že ani s bejkovcem v ruce zatím nešlo zúřadovat takovou nehoráznost.

Nestravitelný je pro mne i fakt, že u této zrůdnosti asistoval i sám prezident Unie státních zástupců.

Že by soudce byl opravdu pánem sporu? (napsal předseda KS Bohuslav Petr)

Tak toho jsem si také nevšiml.

 Ať i toto je už dostatečným důvodem ke kontinuálnímu ukládání videozáznamů o průběhu dějů u soudu, s písemným převodem obsahu fonetické stopy a oběma stranám plně k dispozici.

Jen tehdy i soudce pochopí, proč musí být i ve vlastním zájmu naprosto nezávislým.

Nástroje i technické prostředky k tomuto účelu se dávno užívají u výslechů a i z tisku víme, že k popisu rentgenových snímků „čtených“ lékařem v šeré místnosti se jeho hlas také převádí už do textu.

Je to nepochybně správný příklad rozšíření možností užití počítačů v administrativě.

Že mne toto zjištění realizace i mých dávných myšlenek těší, odkazuji autory ještě na možnost úpravy programu k vykopírování podstatných částí zápisů textů se zvukem i obrazem z  jednání soudu tak, jak si to dodnes dělají sami soudci jen podtrháváním ve spisu.

Všechny tři druhy záznamů kontinuálně (souvisle) i kopírované – vylučují manipulaci.

Při starém čtení ze spisu se na jakékoliv reakce stran, soudce zpravidla ohradí poukazem na vyrušování a přísedící si podřimuje tak že na před ním rozloženém cizím spisu si lze přečíst i poznamenat spisovou značku.

Nová forma záznamu by i na takové vsuvky pomohla včas reagovat.  

Nic nebrání tomu aby už studium spisů samy fakulty učily jen z jejich digitalizované formy a vyzvednutí spisu ke studiu fyzicky by bylo fakticky i závazkem k jeho opětovnému ověření.

  Je důležité neztrácet humor, ani odvahu žít a věřit, že co nevyšlo Polednové - Brožové, nevyjde ani těmto velikánům – VIP a sledovat na nich, zda už Very Important Person nedegradují svými myšlenkovými kotrmelci na Value Impotent Person, mezi které řaďme i ony "vyprázdněné politiky".

Když chybí Kvalifikace, Spravedlivost a logicky není strach ani z Právní Diskvalifikace, musí po krizi morální nastoupit i krize hmotná i hospodářská a páni (ex) i ministři si dál dovolují nestydatě hlásit: „Já nic – já muzikant“.

I z toho lze předpokládat i směr a nutnost dalšího vývoje ke vzniku KSPD.

Tito hříšníci sami jsou v mnohém právě vrcholem piramidy těch, kteří na stavu u nás mají lví podíl.

Bude to dál už jednodšší když Každý Směle Potírající Darebáctví bude hledat oporu v KSPD?

Vznik strany: Koalice Svéprávných Potírající Darebáctví nebude „vojskem co půjde za mnou“ – viz. pan Topolánek, ale stranou Kauzálně Svéprávní Potírají Dementní - blázny ve funkcích.

I z tisku víme, že i za „komunistů“ se našlo dost takových, kteří v důsledku své důkazní nouze mohli s pomocí sobě rovných nedouků beztrestně, bez důkazů puncovat své odpůrce za blázny.

Jsem-li přirozeně naštvaný, neznamená to že budu plivat obecně kolem sebe a do tváře obyčejným lidem  vpravo i vlevo či na středu politického spektra, zvláště když se rýsuje pravděpodobnost dokonce trestněprávně postižitelné propojenosti mnohých  jejich exponentů.

Jen diletant se diví že dokonce i u paní Marcely Urbanové byly použity stejné snahy řešit původ její stížnosti na bezpráví v jednání proti ní, také přes „cvokárnu“.

Když i poslanec, zastupitel i Phdr. tak učiní, musí sám umět dát soudu doklad o své integritě.

Je normální dokonce u starosty odpovědného za práci svých podřízených brát z jejich iniciativy podporu o kterou ani nepožádal a tudíž nic nevyplňoval, nepodepisoval a ani nikoho netrestal?

Má cenu i tady ještě diskutovat, nebo dokonce ještě chodit k soudu, když nad takto vznikajícími dokumenty mám i já sám – cituji a potvrzuji autorovi jeho výrok užitý už v tisku:

„Nad takovými dokumenty mám už také já sám potíže udržet pod kontrolou i řitní svěrače.“

Je to nepochybně totéž jako když se sám pan Čunek ještě na místě vysmál rozhodnutí soudu.

           Pozn.: Při odchodu k počítači přepsat tento článek rozhlas hlásil zprávu o dalším skokanovi na Podolském mostě. Těžce zraněného jej převezli na ARO do Č.Budějovic.

Článkem „Na slovíčko páni sebevrazi“, jsem chtěl upoutat pozornost i na podíl z viny úřadů.

Napadne už někoho zajímat se o příčiny těchto osudů hlouběji a dříve, než někteří z těchto zoufalců objeví i způsoby, jak brát sebou alespoň své úhlavní odpůrce před věčný soud?

Já jsem toho názoru, že každý i na kolena sražený člověk má umět v sobě hledat ještě dost síly a třeba jít kandidovat a snažit dostat protivníkům do týla, či po sebe našlapat všechny tyhle NOBL VIP, tedy normálně-nadobyčejně blbé, naprosto bezcenné panáčky, jakékoliv lidské ceny prosté.

        Každý rychlo-absolvent měl už mít z rozhodnutí ministra založen v archivu školy volný popis průběhu svého studia s uvedením jmen kamarádů, předmětů i přednášejících tak, aby ti co to nedokážou mohli sami vrátit diplomy a pomoci očistění značné části administrativy a k nalezení viníků.

Zvlášť u „paní Justice“, od takových kteří neznají ani pravopis a zjevně ani základní zásady vedení účetnictví. (viz. úryvek z dopisu pro kamaráda - Osoby které se mnou spolupracovali si peníze brali, … aniž by se, se mnou rozdělili, … nebo mi to sdělili.  – Prostě jen čtyřmi hrubkami na třech řádcích dokazuje pan JUDr. možná neznalost pravopisu, snad záměrně přehlíží i zřejmý účetní podvod a co víc, třeba i signalizuje že: „tenhle trouba je už tvůj“.)

Není zrůdné, právní pomocí jen škodit a navíc být ještě manipulován k dalším kauzám?

V mém případě mi také nemohlo stačit, že po upozornění na zásadní vadu prověrky obsahu  dokumentů učiněnou orgánem činným v trestním řízení – chybějící podpisy – dozorujícímu úředníkovi (opět JUDr.) naběhly na krku žíly jak provazy a dál? – dál opět nic.

Problém se tedy nemůže týkat jen problémů s kontrolou dokladů rigorózních zkoušek v Plzni.

Nebo si dál můžeme všichni takto postižení hledat sílu jít si znovu stěžovat jen na lampárnu?

Jen do voleb?

Napadne už někoho odpovědného uvažovat o důvodech vstupu do rizika až na úroveň trestně právní odpovědnosti těchto lidí, pod ochranou nadřízených na funkcích ve státní správě?

Může normální člověk říci: „Bič a pryč“ a za takové situace i utéct do klidu jako Topolánek?

Nechci být, ani nejsem jako pan Topolánek a považuji za skandální držet si v čele člověka, manažera, generála-ramba, který si k svému odpočinku odskakuje tu do Švýcar či Toskánska, kdy se mu zlíbí tak, že i vojsko se mu zřejmě už rozuteklo.

Také proto nyní hledá nové vojsko?

Kdo obhájí výplody všech podobných „vyprázdněných politiků“ a z velké části připomínající spíš jen kravince, v nichž i soudný lid už nerad šlape?

Lze ještě čekat něco jiného od lidí s Bezbřehou Sobeckostí Ega (BSE)?

Zahleděných jen do sebe a maximálně pak už jen do svých dětí?

Přiznávám, když jde o děti a to třeba děti kohokoliv, odmítám s hrubiány i normálně jednat.

To už sám o sobě vím a to tak že i právě proto jsem nakonec vzal do ruky dokonce bejkovec.

O téhle frašce psaly sice všechny noviny a jak to nepovažuji za ukončené, nikdo nezkoušel zvědět více o příčinách, natož pak o důvodech proč mne  „vyprázdněný politik“ také neznalý důležitosti podpisu na dokumentech, navrch zkusil počastovat ještě titulem ty hajzle.

Přesto jemu ale děkuji a odsuzuji všechny, kteří mohli už dávno rozplést plzeňskou anabázi.

To on, prokazatelně „vyprázdněný politik“, mi s nadávkou hajzl přes „oslí můstek“ pomohl pochopit zřejmou vazbu přes Hizballáh a Al-Kájdu dospět přes „kakaového krále“ k termínu „all-kakajda“ a dalším důvodům pro jeho uplatnění i v naší české politice.

Může pak i mě někdo bránit chtít uplatnit tímto vším skvěle podnícený myšlenkový postup a prezentovat jej jako nástroj veřejné  kontroly ve formě „česká ulička“ až do parlamentu?

V pozici tohoto už nefalšovaně praštěného, pardon „proláskověného“ nadějně vzestupujícího i s ambicemi „vyprázdněného politika“ mi právě tohle bylo k smíchu, že bez ohledu na zpětně utrženou urážku jsem také mohl zvolat jen „Král je nahý!“, namísto „Šibale, pošli to dál“ a pak - lup.

Je mi už také jasné proč hledání odpovědi na tuto otázku se záměrně vyhýbali opět všichni jemu tehdy podřízení až po Krajský soud i policii a onen zmíněný možná už ponaučený, ale dál chráněný se svými věrnými, svými podpisy už opatrněji zas ovládají ještě větší „hodnoty“.

Autor: Jiří Sámek | sobota 10.10.2009 16:38 | karma článku: 9,13 | přečteno: 1404x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Lepší životní podmínky psů a koček? ČR měla v Bruselu výhrady

26. června 2024  19:04

Zástupci členských států EU se ve středu shodli na společné pozici k vylepšení životních podmínek...

Severovýchod republiky zasáhnou silné bouřky. Rizikových míst přibývá

26. června 2024  8:35,  aktualizováno 

Český hydrometeorologický ústav varuje před silnými bouřkami na východě Moravy a Slezska po...

Vláda schvaluje zvýšení měsíčního poplatku České televizi na 150 korun

26. června 2024  5:53,  aktualizováno  18:52

Přímý přenos Zvýšení měsíčních poplatků veřejnoprávním médiím schvaluje vláda. Zatímco u České televize má...

V Římě tekla červená. Do protestu proti vraždění žen zasáhla policie

26. června 2024  18:19

Feministky ve středu v centru Říma potřísnily červenou barvou Španělské schody. Protestovaly tak...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik