Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pan Julínek chce do parlamentu?

Proč pan Julínek asi chce do sněmovny? Myslím si že stojí hlavně o imunitu a dobré bydlo, jako mnozí jiní.

Když požaduji vyřešení úředním pochybením vzniklých problémů, jejichž příčinu neuměli a možná ani nechtěli vyřešit ani takoví představitelé moci jako například i pan ministr Julínek, chápu že jde zoufalý nedostatek manažerských schopností nebo dokonce krytí trestných činů.

V tomto konkrétním případě šlo o mne a podávaný přípravek léku VIOXX, který musel být stažen z distribuce léčiv, pro vysoký výskyt srdečních a cévních mozkových příhod.

U nás ho dostalo asi 5000 pacientů a firma Merck byla v USA odsouzena k náhradě škody vdově po zemřelém ve výši přes 250 milionů dolarů (MF Dnes). Sabotuje odškodnění?

Co zaviní marnost jednání i na úřadech, vyšlo v odborném článku „Kde je hranice strachu“. Od té doby najednou vnímám, že o škodách ze zbytečného stresu vědí i lékaři a jistě není náhodou, proč reforma dovolí lékařům nabízet léky na uklidnění, ale brání zmínit prognózu dalšího setrvání v takovém stavu závazně a do chorobopisu. Udělá to průběžně někdo lepší?

K čemu jsou řeči o upřímném zděšení našich představitelů malému Honzíkovi Rokosovi nebo Terezce Smutné, když možná mnohým z nás starostlivým, už také řekl i klinický psycholog: „Budu zastupovat jen zájem dítěte“- což je fráze podobná té o možnosti obracet se na soud.

Ví snad někdo o případu třeba zastupování rodiče, který po předložení stížnosti a na základě utrpěných škod dosáhl nápravu pomocí orgánu, který z vlastního podnětu zajistil jednání k nápravě stavu a třeba i postižení viníků páchajících škody z titulu neschopnosti vykonávat svěřenou funkci? Nemám manažerskou kvalifikaci jako pan Julínek, ale vím co bych udělal.

Takový postup jsem pojmenoval SAVO- Svědomitě Administrativní Výběr Odborníků, zavazující řešit případy porušení všech pravidel a předpisů, na každém stupni a jinak nekonat. Toto je obecná zásada pro každého svéprávného člověka a když k nám byla importována jako objev – Zlobinova metoda – naběhl jsem si sám na výklad nesoustředěný, otázkou „co to je“?

Odpovědí – „vole, že sami nemáme pokračovat v práci kterou někdo z …kazil“ – si dodnes zdůvodňuji, proč je mokro když prší nebo naopak. Záleží na tom kam se podívám napřed.

Proto jsem napsal i článek podle nápisu na zádech majitele trička „Pjekně skurvená práce“. Právě a jen bez této fotografie se mi zdá být tento z předešlých článků jediný vulgárním.

Příčiny u člověka s psychosomaticky podmíněnými projevy onemocnění (kloubní, gastro, atd. i kožní- tj.i osypky ze srážek s blbci na funkcích) nesmí tedy diagnostikovat žádný lékař?

Tohle jsem také pochopil z lidových rčení uvedených v přednášce MUDr. Janem Hnízdilem:

„Tohle nikdy nestrávím, nebo nespolknu“, (gastroenterologie) stejně jako

„Zatočila se mu hlava ze starosti, ale i z nadměrné radosti“ (neurologie) a třeba ještě na rčení

„Když vůl hodně utáhne, ještě mu přiloží a záda ho začnou také bolet“, jsem si sám odvodil, že: „Vůl patří jen ke žlabu a ne ke korytu, protože se potom musí více ohýbat aby se uživil a ta záda ho mohou začít bolet také, i když jde o člověka z kanceláře. V opačném případě bolí nejen záda ze stresu lidi u kterých úřady nekvalifikovaně rozhodují a drasticky zvedají právě nemocnost, i kriminalitu, jejíž příčiny z vlastního podnětu žádný orgán zatím ještě neřešil.

Píšu toto s plnou odpovědností a na důkaz uvádím i odpověď MUDr.Jana Hnízdila na mou otázku po přednášce: „Když on dokázal zavolat otce a potom i matku, které oba vysvětlili že dceřin stav a její dostudování i na jediné ze dvou škol, ohrožuje sama svým „generálstvím“, jestli u jiných lidí už dospěl k podobnému závěru i v případech, že někteří dokonce páchají násilnosti a zda by vedla k řešení diagnóza: „po kontaktu s nákazou BSE – úředníka vyšetřit“.

Řekl naprosto jasně že ne a já jsem mu odpověděl, že tedy ani medicína mi nemůže napomoci zlikvidovat následky způsobené Bezbřehou Sobeckosti Ega (BSE) úředníků - psychopatů.

Proto i já chodím k lékaři, platím za to že se mi dostává péče špičkových lékařů revmatologů a cítím, že mi nemohou napsat diagnózu.“Vyšetřit zhoubnost vlivu úředníků“. Zařídil bych to.

Dítěti které je pod vlivem vyšinutého rodiče může pomoci sociální pracovník, je-li sám zdráv. Neměl jsem štěstí a ukázalo se, že vedoucí ing. ekonom i právníci a kontrola, nectí podpis.

Dospělým kteří musí jednat s hloupými úředníky může pomoci jejich nadřízený, nezabředne-li sám do nekonečnosti příběhu jako v pohádce O kohoutkovi a slepičce.

Pak každý úřední šiml i ŠIBAL opakuje otřepanou frázi:„Cítíte-li se … obraťte se na soud“. Soudy jsou přetíženy a není-li to záměr, pak by i soudy měly pracovat na odstranění ŠIBALů.

Z obsahu přednášky MUDr.Hnízdila i mě laikovi vyplynulo, že mnoho příčin zdravotních potíží má základ právě ve zbytečně vysoké psychické zátěži, vyvolávané hloupými úředníky. Úředníky, které nesmí ani od svých dětí nikdo odkopnout či praštit, protože: „K princeznám se asi dál nečuchá“? – kromě útoku pana Topolánka na fotografa.

Psal jsem a zopakuji, že úředníka který ani po poukázání na nepodepsané listiny nepochopí smysl stížnosti, úředníka který připustí použít znak (&) ve slově &sf&lt pak asi napíše bez uzardění stejně i m&so nebo t&tr&nk& a třeba i ťycho nemohu respektovat na funkcích, kde se soudí a jinde rozhoduje o velkých penězích a tedy i zdraví takto přetěžovaných obyvatel.

Co tedy s úředníkem, vystudovaným manažerem, který se jako lékař a ministr, nechá vyfotit s ohrnutým nosem nad talířem s vadným jídlem, nezatopí ani kuchaři a nechá ho „zkrmit“? Když se ten samý úředník dokáže prodrat přes hřbety svých spolustraníků zas na čelo, je to věcí této strany a pak teprve ostatní voliči ho mohou soudit i za to, že know-how své reformy (ví jak) nepřenechal i s funkcí své kolegyni a tím jak si řekl o cenu za jeho předání dokázal, že výhody reformy má jen pro sebe a i na kolegyni zbude how-know (nedozvíme se vůbec nic).

Pan Julínek pro mne osobně a z důvodů které také ještě popíši, plní představu vyprázdněného politika a soudím, že se už v ODS na kandidátku nedostane, protože věřím, že mají lepší lidi.

Pan Julínek není jediným, kdo mne v mojí situaci rozpaluje do té míry, že záměr založit stranu KSPD například Koalice Svéprávných Proti Darebáctví a za ni jít kandidovat na podzim už dnes beru vážně.

Nerad bych ho viděl v parlamentu pro chyby o kterých jsem přesvědčen, že právě pro ně tam ani on už bohužel, nepatří.

kspd.samek@seznam.cz

Autor: Jiří Sámek | čtvrtek 4.6.2009 16:06 | karma článku: 12,14 | přečteno: 1277x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Přijíždí nový slovenský prezident Pellegrini a začíná usmiřování špiček

26. června 2024  6:45

Nový slovenský prezident Petr Pellegrini přijíždí do Prahy na první zahraniční návštěvu v nové...

Ministři obrany USA a Ruska si zvedli telefon, poprvé od loňského března

25. června 2024  21:47,  aktualizováno  26.6 6:38

Americký ministr obrany Lloyd Austin po telefonu hovořil se svým ruským protějškem Andrejem...

Česko má nejvíce malých varen pervitinu v Evropě, říká zpráva centrály

26. června 2024  6:35

Česko vede v počtu malých laboratoří na výrobu metamfetaminu v Evropě. Tento způsob produkce je...

Assange je volný. U amerického soudu přiznal vinu a míří do Austrálie

26. června 2024  2:15,  aktualizováno  6:08

Zakladatel WikiLeaks Julian Assange ve středu před americkým soudem na souostroví Severní Mariany...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik