Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pan Havel je prostě fík

Není ani Havel jako Havel, ale pan učitel, docent Jiří Havel, to je prostě fík – profík. Koho by nenapadlo zavzpomínat i na film: „Panu učiteli s láskou“ se Sydney Potierem?  

Když jsem si přečetl komentář o představení kandidátů ČSSD na náměstí v Písku, uvědomil jsem si že pískot sklidila chyba docenta Jiřího Havla, který Písečáky měl za občany Tábora.

Měl jsem vlastní zájem a dění kolem sebe jsem se nevěnoval tak, jak měli a museli kandidáti.

Potřeboval jsem poděkovat přímo panu předsedovi Paroubkovi za reakce na mé žádosti, když jiným stejně význačným činitelům i taková práce s počítačem dělá problém a neodpoví vůbec nic.

Při odpovědi že: „ toto je přece samozřejmost“, pohlížel i na můj nově úpravený Nástroj reformy státní správy a pak dodal, že heslo (asi zkratka KSI3NDL) na něm je dost vulgární.

Bylo mi hloupé ho obtěžovat a pokoušet se o nějaké vysvětlování, když i vznik této zkratky jsem na svém blogu vysvětlil dávno před tím.

Záhy na to při „předávání vajíček“ se ukázal i důvod jeho vypjaté soustředěnosti plynoucí nepochybně z odpovědnosti a starostí o odvrácení snad už předpokládaného průběhu mítinku.

Kritika odkopnutí vajec - bezprostřední reakce - předsedou Paroubkem vyvolala zájem médií, ale když mne při „proláskovění“ v nedalekém Rytířském sále před třemi roky exhejtman Zahradník nazval „hajzlem“, za trpělivé snášení morálních výstřelků jemu podřízených, nic se nedělo a média cudně pomlčela o skutečnostech, které jsem jim nabízel ke zveřejnění.

Že mi to mohlo být jen k smíchu? Také nakonec bylo a vůbec jsem se nebránil okamžitému posouzení mé morální i psychické integrity odborným vyšetřením, s vědomím oboustrannosti předložení diagnóz.

Až bude čas, vrátím se k tomuto momentu znovu, zatím jen sdělím, že vyšetření bylo estrádou smíchu.

Že mne v pohybu mezi kandidáty nikdo neomezoval, jistě plynulo z vědomí že se stále chovám jako občan, který i nadále odpovědně a bezdůvodně neudeří vajíčky i čímkoliv jiným.

Nejsem zastánce jednostranné pokory a názor Milana Uhdeho „Lekce politikům: rána vajíčkem.“ – Lidové noviny 1.6.2009 se mi zdá sympatickým i hloupým zároveň.

Oceňuji názor exministra že i občan může vyjádřit svůj hrubý nesouhlas, ale zároveň považuji za nesprávné a trestné, schvalovat lynč někoho, kdo je mi jen nesympatický obzvláště třeba jen z důvodu fyziognomie a nemohu-li ho jinak konkrétně obvinit.

Až když závažná obvinění i s důkazy odloží policie a takový ničema mi ještě napíše že: "se plně staví za všechna rozhodnutí svých podřízených", mám důvod osobně mu naložit celou jeho odpovědnost na záda.

Touto formulací dospívám k termínu „česká ulička“ a zvažuji už jeho realizaci i v parlamentu.

Bude-li to třeba, tak to pro lepší pochopení pánům kandidátům na poslance i zazpívám.  

I tak pro kohokoliv odmítnu jít na plastiku a jako jiní jsem i já při pohledu do zrcadla nespokojen.

Říká-li se navrch „huj vespod fuj“, je to i o lidech přátelských, nezáludných a proto vždy i mě milých.

Pokud občan vyjadřuje svůj nesouhlas, musí směřovat vždy k tomu kdo mu ublížil třeba tím, že nesplnil to co měl za povinnost, uloženou i zákonem, protože toto jednání jako příčina pak musí být před zákonem také souzeno a skutečný viník postižen.

Stojím o to a trvám na tom neodvolatelně, zvláště když jde o děti.

Nechat se soudit a odsoudit za nápad a převedení fantasmagorického výrazu „proláskověný“ na půdu správy věcí veřejných, považuji za projev hlouposti a servilní podlézavosti mocným, bez ohledu na předcházející události.

Protože když právě výraz „ málo proláskověný“ vyšel z úst úředníka, nemohli ani jeho stejně vyprázdnění a neteční nadřízení už zabránit nápaditému postřehu k dobíjení – doplnění úrovně lásky k bližnímu - v nouzi a tak s pomocí nástroje lásky býka, rychle zvýšit aktivitu i empatii a úctu k zákonům, tedy hladinu proláskověnosti u úředníka.

Toto je stručný náčrt rozvoje myšlenkových postupů poté, co jsem pochopil jemnost souvislostí mezi použitím bej-sbolové pálky v USA a bej-kovcem stejně k podobným účelům používaným u nás.

Dál tvrdím, že realizace nápadu „není“ napadením, když šlo jen o proláskovění, jakkoliv není na škodu u obou případů při řádném rázném provedení i pořádně přitlačit.

Ohrazuji se i proti použití termínu pacifikace, protože já také nepoužívám výrazu „bacifikace“ ale jen „proláskovění“, za účelem pozvednutí úrovně správy věcí veřejných a k prospěchu všech voličů.

Také si myslím asi jako většina voličů, že úředníka kterého je potřeba vždy k něčemu napřed  dokopat, je levnější ihned vykopnout a ani nezkoumat co mu říká výraz LOBBING - Lotrovské Obdarovávání Bezpáteřnými Bloudy Inteligenčně Nadřazených Gaunerů. 

Volby budou letos dvakrát a že příští rok budou ještě komunální, má každý dostatečnou příležitost zamyslet se nad svým dalším osudem. Zdůrazňuji že mi už nejde o strany, ale kvalitu a bezúhonnost lidí v nich.

Pan docent Jiří Havel i ve vypjaté situaci udělal tak výmluvné gesto, kterým přesvědčil soudné o tom, že dialog je možný vždy a pokud ty ostatní nic nepřesvědčí, nebral jim právo neanonymně házet.

Proto opakuji že i přes kiks asi z vypjatosti situace je pro mne doc. Jiří Havel – fík – profík.

Navíc v jeho bezprostředním okolí nevidím lidi s aktivním podezřením z korupce a jiných přečinů, nehodných postavení politika – kandidáta do EP.

Například panu docentu Jaroslavu Zvěřinovi jsem neváhal říci, že osobně proti němu nemám vůbec nic, ale jediné co mi na jeho kandidatuře vadí je právě největší článek podpory od exhejtmana Zahradníka, který ale už přítomen nebyl.

Bylo mi docenta Zvěřiny celkem líto, protože například poslanec Tom Zajíček bydlí nedaleko a přesto že přišel, stál opodál v kraťasech.

Pan starosta Sládek sotva přišel, hovořil se sakem za poutko drženým a hozeným přes rameno, jako kdyby se u mikrofonu jako náhodně kolemjdoucí cestou zastavil a navíc když první písnička začínala slovy: „Táhněte do háje….“, nebylo snad už co dodat.

Nevidím důvod odsuzovat lidi mě známé třeba z ODS za „jejich“ náboženství, jako mnozí zatracovali i to že prý museli být v KSČ – aby měli funkce - a pak zas chtěli funkce v ODS.

Je to tedy záležitostí každé strany jaké lidi si deleguje a jaké si zvolí, třebaže ví, že mají „škraloupy“

Zdůrazňuji – na základě faktů, které v jiných stranách nezabránily vyslovení plné důvěry, přestože následně dotyčný sám musel rezignovat až pod tlakem veřejnosti a pro neúnosnost situace, do které sebe a nakonec i svou stranu dostal.

Myslím si, že pokud u někoho takové skutečnosti existují, dozvíme se i proč měly být celou stranou navíc před volbami zamlčovány, namísto výběru nového – nezatíženého kandidáta.  

I tak si myslím, že právě předseda Paroubek by už takové ŠIBALy neváhal třeba i „diktátorsky“ odstavit. (ŠIBAL - Šíleně Ignorantský Bezostyšně Arogantní Lumpenaparátník)

Proto si přeji aby i v říjnových volbách nastoupili jiní lidé, lidé kteří mi napraví to, co lidé kolem pana premiéra Topolánka jenom u mě za dvě volební období krytá vedením Kraje napáchali.                          Jinak v říjnu KSPD – Každý Směle Proti Darebáctví

kspd.samek@seznam.cz

Autor: Jiří Sámek | úterý 2.6.2009 13:26 | karma článku: 6,71 | přečteno: 1055x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Charkov jako strategické eso. Už je zřejmé, proč ho Putin tolik chce dobýt

17. června 2024

Premium Ruská armáda nepřestává bombardovat Charkov, čímž ukazuje, že o něj má pořád velký zájem. Vojensky...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel v 13.23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama
Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama

Zdá se, že se Agáta s ničím nemaže. Na první pohled ji nerozhodí žádný hejt, ani bývalí partneři, se kterými se dlouho soudila o rozložení péče o...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik