Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsem debil! Jsem debil. Jsem debil?

 Co tedy potom jsou ti ostatní? Unesou co mi vyplyne po tomto hodnocení?Tímto stručně matematicky řečeno, jsem nastínil důkaz sporem.

Na svém blogu jsem umístil téměř prognostický článek k nevhodnosti kandidatury některých lidí do struktur ODS a státní správy i samosprávy celkově a bez ohledu na politické vyznání. Jde omi  takové lidi, s jejichž činy mám sám velmi neblahé zkušenosti a požaduji vysoké odškodnění za dlouhodobě hazardní přístup.Kongres ODS byl první příležitostí dát na vědomí sortě všehoschopných jak jinak od všech stran, že mé výhrady k jejich pojetí práva trvají a že roste-li  výše licitací za hazard s majetkem, dětmi i zdravím lidí, je to také jejich osobní výdělek na státu který je platí za tyto činy, musí celé odškodné také státu vrátit. Že jsem debil? – dokonce třináctiletej? – mi vzkázali shodně jen dva z 349 čtenářů článku. Se slovy klasika: „Nevím jistě co to je, ale už mne to uráží.“ jsem se rád poučil ze slovníku.Vyslovuji tak poděkování za toto „doporučení“ vyhledat si význam slova debilita = nejlehčí forma slabomyslnosti projevující se (při poměrně dobré schopnosti učit se určitým školním předmětům) malou schopností samostatně myslet a chabým úsudkem.( Lumír Klimeš – SPN 1983)To je tedy gól!–jásám nad zjištěním, že všichni postižení shodně nedoceňují váhu podpisů na dokumentech. Přiznávám, že s pocitem debila jsem opouštěl kanceláře takových charakterů, asi tak jako si odneseme virózu od lidí pro které je tento stav zřejmě trvalým.

I vzdělané to nešetří? - řekl jsem si a hned se mi vynořila před očima má definice DEBIL:- Dementní, Egoisticky Blazeovaný, Individualistický Lumpenaparátník. Má definice se mi obsahem opět ve slovníku vyhledaných slov jeví obsažnější a o to výstižnější. Jedině tak se mi zdá být  pochopitelnější logika lidí generujících dokumenty bez podpisů, na nich pak stavěná rozhodnutí i přes upozornění že nejsou závazná, tedy k ničemu na jedné straně a na druhé straně vyžadujících a sledujících plnění zákonných povinností postavených na tomto úředním paskvilu i s ukládáním sankcí. Lze jinak vidět úředníka s titulem, neuznávajícího ani podpis?  Kdekdo slyšel v rozhlasu, že lidi jsou málo proláskovění – reprízováno 14.6.2003 v 19:00 a nelze se divit mým úvahám, jak v nich doplnit nedostatek lásky, aby se nechovali hnusně i k mým právům a dětem.

„Proláskovět“ je!! - K takovému soudu dojde každý, komu na něčem záleží.

Náhoda tomu chtěla, abych pochopil, že nástroj lásky býka neuškodí, jen proláskoví úředníka.

Vím, že některým nelze natlouci do hlavy ani základní zásady byť nabalené na železné trubce.

Domýšlí ti lidé co působí pokud i extremisté pochopí a začnou si takové ŠIBALy „podávat“ ze zálohy?

Tohle není návod. To je jistota, vnímání příčin růstu vandalizmu ve všech formách, hlavně jejich vinou.

Chtěl jsem adresu na paní Veseckou a vidím, i na státním zastupitelství staví detekční rám a uniformovaná služba patří k vězeňské službě.

K čemu to je a jak se tím chrání zákonnost, když ani prezident Unie státních zástupců nechápal v trestním řízení podstatu škod z nepodepsaných listin? V denně vysílaném pořadu „Noční linka“ jeden z posluchačů i na činnost a adresu jednoho poslance řekl: „No to je teda kus. Takovýho mít v poklopci – tak jsem hned mistr světa“. Je ještě daleko doba, kdy největším číslem spodního prádla se stane obal záložního padáku?Proč se mne ptají lidé na potřebu psát blog i člověkem, který podle mmých kritiků nedá ani souvislou větu dohromady? Může mne třeba i mistr slova kritizovat a nevidět hrubice?Čekal jsem pohromu právě za slova dyslexie a dysgrafie napsaná s měkkým (i) poté, co jsem si svůj výtvor v klidu četl a uvědomil si tu ošklivost.

Myslím si že má psát každý a vyzývám všechny psát i v těch případech kdy se jedná o takové zoufalosti jakou je potřeba upozornit, že určití lidé už nemohou kandidovat a dokonce nepatří ani do úřadů pro zcela konkrétní porušování zákona ke škodě lidí, bez jejich odpovědnosti za působené ztráty.

Mnozí jiní by pak nekončili ani pod koly vlaků - mám také takové informace z okolí - a je právě škoda, když se tím jen zastavuje postih tak Bezhraničně Sobeckých Egoistů (BSE) na všech funkcích. Přeji hezké Vánoce všem, kterým jsou takové starosti cizí a ještě hezčí těm kteří překonají stud i strach doložit, jak se jejich trýznitelé dál nestydí stavět lepšími, než doopravdy jsou.Díky za lekci a opravdu jen - Hezké Vánoce všem.

Autor: Jiří Sámek | středa 17.12.2008 17:36 | karma článku: 9,45 | přečteno: 1259x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Zákon proti úhynu ryb. Všechny trubky svedené do řek se budou zapisovat

2. června 2024

Premium Rybáři si všimnou úhynu ryb v řece. Hasiči, zatímco havárii likvidují, na webové aplikaci vidí,...

Náš Den D. Jak se Čechoslováci v srdci Francie postavili divizi SS

2. června 2024

Premium Byla to nerovná bitva. Proti hrstce partyzánů stála elitní německá divize SS Das Reich na tancích...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik