Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Domácí násilí – výnosná fraška? – jak pro koho.

  Nedělá mi dobře, když vidím jak Fond ohrožených dětí využívá negativní reklamu a s fotem uplakánka na složence mámí z lidí peníze.  

Za peníze které by dnes více pomohly rodinám s dětmi,  nezaměstnaným nebo nemocným, lze bez uzardění vydávat dál na výstavbu  rezidencí – pelechů, pro lidi kterým práce v terénu nic neříká a při žádosti o nápravu vlivu škod z úředních pochybení na situaci v rodině, jen reagují frázemi:

„Hájíme jen zájem dítěte“, „Za to si může sám“ (mělo to platit o mě, když jsem chtěl nepodepsané výpovědi) a pokračují  si drze v korektuře své vlastní knihy – každodenní bohulibé činnosti na pracovišti pro lidi jako já.  

Je lahůdka slyšet upoceného hromotluka spěchajícího, aby mne odpudil jak řadový zastupitel, v sídle Helsinského výboru: „Máme jiné programy“. „To byste musel být cizinec, nebo trestaný“.

        Když chlap, za takového jsem se také hned začal považovat, prvně pohlédne do tvářičky zázraku jakým narozené dítě nepochybně je, určitě se mimo jiné zapřísáhne asi v tom smyslu:

„Z každého, kdo by ti ubližoval, stáhnu kůži, ať mě to stojí cokoliv“.

V tom věku ale ještě neví, že platí také další pravidlo: „Nikdy neříkej nikdy“.

Vše co jsme do života dostali, pak dáváme zcela bezděčně i s tím, čemu se teprve učíme.

„Žít a nechat žít“, je asi další norma, kterou si osvojujeme zpravidla už jako sourozenci pro nový svazek, aby se rozvinutá stala také součástí života našich potomků.  

         Náhle si člověk uvědomí, že i banán či pomeranč mu chutná jen s tím mrnětem a rád se dívá jak se učí podělit třeba i o čokoládu, rozlámanou na hodně kousků, aby mohlo samo pochopit a pak podat do pusy také mámě i tátovi.

I takové přemlouvání má kouzlo, třebaže nebývá hned vyslyšeno, protože do té malé „chlebárničky“ se těch kousků napřed vejde až neskutečně mnoho.

Když už se zdá že …, tak malá upatlaná ručička vám od úst začne na poslední chvíli couvat, aby vám ukázala před chvílí ještě nemožné, tedy objev, že i tenhle kousek se tam ještě vejde.

Ten náznak sobectví taje v teple rodiny jak ta čokoláda v něžné ručičce a pusince k zulíbání.

Není všechno hned idylka, zvláště když takový malý vašnosta se nese a nepozdraví jednou, podruhé, no prostě vždycky a hlavně ráno, když potkává i paní učitelku ve školce.

Důsledné domlouvání tak pokračuje i selhává opakovaně až do chvíle, kdy mladý vašnosta opět mine i paní ředitelku s níž se míjím potichu, zdravím a dál zůstávám už jen nasupeně stát.

Až když se mladý zastaví a otočí, zahartusím dost nahlas: „… já jsem snad pozdravil …ne? !“

„Já přece také“ zaznělo vzápětí tiše, ale za mnou, z úst paní ředitelky s rukou ještě přimrzlou ke klice.

Není-li vždy všechno idylické, pak děti musí slyšet jen to hezké a od ošklivého být ušetřeny.

Dítě je květinka, která nesmí být vytržena a převezena kdykoliv kamkoliv, třeba jen mámou.

Od takového kroku musí každého odvrátit právo dítěte na klidný vývoj, nechce-li se sám připravit o právo s ním (jen v klidu) se stýkat. Otřesné je děti zabavovat nebo dokonce chytat v křoví.

Vedle paní Wallové ze Soběslavi cítíte bezmoc i ze slov, splacenou pak léčbou na onkologii.    

         Umím si představit jak rodiče v zájmu dítěte dochází střídavě k vyšetření stavu a schopností k výchově a nepřípustí zavření dítěte do blázince, třeba  vinou sociálních pracovníků a s požehnáním soudu.

Umím si i představit, že i úředník slovně pochybující o psychické integritě svého odpůrce, alespoň u soudu musí doložit, že právě on měl papíry už tehdy v pořádku.

Vidím že některé lidi tato „práce“ baví a cítí se být pro ni  a pro akci zrozeni jak Zelenka, ale dál nevidí.

Takoví „odborníci“ ani tohle neví a dál dětem škodí jak ta hluchá lékařka, která si nechala mé dítě batole, během roku cca 15x rentgenovat, až jsem musel být zase já nevybíravě upřímný.

Najednou člověk pochopí, jak ani klinický psycholog nepoznává čím úzkostlivá péče nejen dítě omezuje, nechává-li jím a snad i sebou dál manipulovat. Psycholog nemohl jen moudře mlčet a sveřepou obhajobou svých bludů, ve mě jako laikovi ze starosti o dítě vzbudil jen přirovnání „vyčuraný jak politruk“.

Musím tak potom respektovat to, za co on mi ani neodpovídá? - vypadalo to zas na výron upřímnosti.

V tom okamžiku už jen náhodně pomohl článek o Münchausenově syndromu od psycholožky Ludmily Čírtkové a vedl k pochopení, proč jen v zájmu dítěte tak „odborné“ úrovni ustupuji.   

Münchausenův syndrom – člověk se snaží získat pozornost okolí a i vyvolat soucit, nespokojen že ostatní jsou k jeho problémům lhostejní a tak promítáním svých vlastních potíží na dítě a jejich kombinací i za pomoci známostí, pak stále obtěžuje doktory.(Laicky vyjádřená realita - dle definice)

13.1.09 konečně zaznělo z rozhlasu Přímá linka Č.Budějovice z úst Libuše Vláškové: „Je překvapivé, že čím jsou ženy vzdělanější, tím více manipulují s dětmi (až křivé po obvinění?), … dokonce je podezírá že matky své děti na setkání s pracovníky cvičí, … snaha mužů je tak obrovská a smeká před nimi, jak se snaží aby děti neztratili“ - konec částí z citátů.

Úřední násilí vidí přímo v přihlížení, nebo přímo úřední asistenci u poškozování vztahu dětí k rodiči, tedy vytvoření Syndromu zavrženého rodiče a poškození dítěte na celý život, před jeho zraky. Rodiči který pak dokáže že se nemohl za těch podmínek ubránit, musí od každého kdo tak zavrženíhodným způsobem a z moci úřední dítěti škodí, plným právem náležet výplata jednostranné náhrady škody/rok jako u záměny dětí v Třebíči z titulu náhrady škod za chybné úřední rozhodnutí.

Jak je věcí státu koho platí a propůjčuje mu právo rozsáhle poškozovat budoucnost dítěte, tak je odpovědností státu za takové lidi platit i napáchané škody a ty si z provinilců také vymáhat.

Nechtějme, aby si lidé sami vyřizovali účty s těmi, kteří si myslí že se smí chovat jako ti „nahoře“ tak jak je známo z řady míst, kde úřady svou úlohu dál beztrestně nezvládají.

V nebezpečí že skutečná vlna sociálně motivovaného násilí nás bez zjevného důvodu může smést tak, jako smetla celou rodinu v Ostravě Václavovicích, blednou i události v Janově.

Je to otázkou vyšetřování, ale předpokládejme že v mladé rodině se muselo stát něco hodně sociálně neúnosného a lidé ke kterým by takto postižení měli znát cestu, zde prostě nejsou.

Kdo tomu ještě nevěří, neví že i Arkáda v Písku si teprve staví hrad jak komunistický kostel „kokos“ – za peníze, pro které v krizi po uvážlivém posouzení musí být úplně jiný cíl využití.

Omlouvám se všem slušným lidem a vím že bylo dost takových kteří i tam pracovali pro lidi.

Byl jsem i v Arkádě a ze zájmu chtěl získat skripta právě konané přednášky o domácím násilí.

Prý je nemají a pak pro mne nebyly k dispozici ani ty které přiznali na paměťovém nosiči.

Je příznačné, že všude se snaží člověka odkazovat na stahování z internetu, aby se ho zbavili.

Potkal jsem tam mnoho lidí ze sociálního odboru, kteří mohli mít ze mne „vítr“ a zřejmě jen na základě jejich posuňkového dorozumívání jsem mohl pochopit marnost svého snažení.

I tak jsem si zjistil dost – proto jsem tam také ale zašel – ale oni se při takové neochotě vůbec nemohli dozvědět a dodnes ani neví, proč mi to jejich lavírování s výmluvami bylo k smíchu.     

Bez jakékoliv pomoci jsem u nich pochopil že toto téma je jim dál „prázdnou slámou“, nic se jich nedotýká a že ani vzdáleně tomu nerozuměli tak, jak je to dodnes ještě živí.

Také o tom i pro pobavení, ještě napíšu.

Jiří Sámek Písek

Autor: Jiří Sámek | středa 18.2.2009 17:30 | karma článku: 8,89 | přečteno: 778x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Brusel zveřejnil 10 kroků pro přijímání migrantů, z nichž se Česko nevyzuje

12. června 2024  18:34

Evropská komise zveřejnila harmonogram, který má zajistit, aby v jednotlivých členských státech EU...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

„Tak dlouho tam ta zrůda byla...“ Zjištění o střelbě na fakultě rozlítila pozůstalé

18. června 2024

Premium Univerzita Karlova i pozůstalí podali stížnosti proti policejním závěrům prosincové střelby na...

Novým šéfem NATO bude nizozemský premiér Mark Rutte, uvedla televize

18. června 2024  18:35

Novým generálním tajemníkem Severoatlantické aliance (NATO) se stane končící nizozemský premiér...

Muž na Slovensku ubodal svou těhotnou expřítelkyni, pak skočil pod vlak

18. června 2024  18:15

Slovenská policie vyšetřuje brutální vraždu ve městě Sládkovičovo východně od Bratislavy....

Dron odhalil horor na bojišti. Rusové uřízli hlavu ukrajinskému vojákovi

18. června 2024  18:04

Ukrajinský generální prokurátor Andrij Kostin obvinil ruské invazní jednotky z dekapitace zajatého...

Na D2 se převrátil kamion. Směr k Brnu je zavřený, opačným se jezdí s omezením

18. června 2024  16:43,  aktualizováno  18:01

Na 31. kilometru D2 ve směru na Brno se odpoledne převrátil kamion, dálnice je neprůjezdná. Sjíždí...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik