Bude dál dobře, když jeden ostatní zas beztrestně odře?

Proč případy podivného použití finančních prostředků prvoplánově předurčených k čerpání v zájmu práce k získání společně využitelných výsledků, mizí potřebným z dohledu ještě před vyplacením.  

V souvislosti s termínem lobbista jsem si vybavil LOBBING oboustranně jako:

Laciné (ale i Lotrovské) Obdarovávání (i Okrádání) Bezpáteřnými (-ných) Bloudy (-ů) Inteligenčně Nadřazených (-nými) Gaunerů (-y).

Snad nebude tak těžké pochopit že ten: „Kdo včas dává sice dvakrát dává“, ale i za to odpovídá.

Výčet všech případů je tak dlouhý, že se omezím jen na některé, běžně známé.

Případem prapodivně nedoloženého a nepotrestaného čerpání sociální podpory vše začíná.

Málokdo z nás neví, nebo ještě nedržel v ruce tiskopisy k přiznání příspěvku z odboru sociální péče v bláhové naději, že mu zde bude poskytnuta pomoc.

I člověk navrátivší se z nemocnice rychle pochopí, že je tak nucen k svépomocnému běhání po úřadech jako v pohádce O kohoutkovi a slepičce.

Ti kteří se v tíživé situaci ocitli právě díky nedostatkům v práci úřadů rychle pochopí, že tady jim žádný „pták“ nepomůže, když i sami povedení ptáčkové tají kam se chodí sami nazobat.

Nám pak ukazují jak pod jejich bedlivým dohledem jsou i základní lidská práva - na houby.

Ti kteří mi ani nyní nedají ani potichu za pravdu, jsou podle mne ti samí, kterým dodnes není divné proč se tolik lidí vrhá do náruče smrti a i jen lakonické sdělení tisku o psychické labilitě sebevrahů jim stačí.

Současný stav důkazů o lidsky i politicky morálním selhání řady lidí na funkcích se mi také jeví být spíše začátkem této „houbařské“ sezony a její vrchol je logické očekávat na podzim.

Řešením se mi zdá být naprosto jednoduché opatření, spočívající ve vyplnění běžných podkladů o majetkových poměrech – pro poskytnutí příspěvku sociální podpory, současně s nedávno podávanými podklady pro daňové přiznání a tyto zapečetěné uložit v sejfu u Úřadu pro ochranu osobních údajů, anebo ještě lépe v sejfu Úřadu pro vyšetřování zločinů.

Lepší místo pro to aby se to zas nevykecalo neznám.

S dokumenty by se vůbec nic nedělo do té doby, než vznikne podezření či důvod zkoumat majetkové poměry konkrétních lidí a dotyčný by po rozpečetění sám mohl jimi na svou obranu argumentovat.

Jako podmínku ke vstupu do volebních klání bych toto opatření bral jako dostačující s tím, že všechno neuvedené jmění podléhá jen 100% dani, za předpokladu že nebude zahájeno stíhání.

Jedno se mi zdá být už z tohoto pohledu už zřejmé.

Na základě takto vyplněných podkladů se mi jeví i volby jako jistý akt v mnohém případě srovnatelný s podáním žádosti o sociální podporu, na kterou by mnohý už nedosáhl, anebo na ni ve vlastním zájmu raději včas rezignoval.

Autor: Jiří Sámek | sobota 25.7.2009 10:42 | karma článku: 6,88 | přečteno: 651x