Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Defenestrace na obzoru: Nespokojený lid versus česká vláda

Už dlouho se nastalo, aby tolik lidí najednou odsuzovalo současnou vládu. Kamkoliv přijdete, nic hezkého o ní neslyšíte. Jde průběh zářijových voleb ještě změnit?

 

Příští úterý tj. 21.6, slavíme 401 let od Staroměstské exekuce. Co má výročí porážky Stavovského povstání společného s kritikou současné vlády? Snad jen to, že kdybychom žili o pár století dříve, tak současná vláda skončí též na popravčím špalku. Sliby lidem o tom, jaký nás čeká blahobyt jsou pasé a český národ vře vzteky. Proč tomu tak je? Dá se to ještě změnit?

 

Když koalice Spolu vyhrála před rokem volby. Všichni jásaly. Zbavili jsme se komunistů ve vládě a vše nasvědčovalo tomu, že nás opravdu čeká "světlá budoucnost." Opak je ale pravdou. Česká republika má v současné době nejvyšší inflaci za poslední roky. Takové ty názory ve stylu: Může za to covid, je za tím válka na Ukrajině...Hloupost. můžou za to chybné kroky naší vlády. A že jich je dost. Výroky premiéra Fialy, že takhle chod země zdědil po bývalém premiérovi Babišovi jsou do nebe volající zhovadilost. I kdyby tomu tak bylo, tak měla nová vláda dostatek času a prostředků k tomu, aby blížící katastrofě zabránila.

 

Valorizace platů a nesmyslný dar 5000 Kč

V současné době hrozí největší stávka odborů v historii samostatné ČR. Důvod?? Stát nechce zvýšit platy státních zaměstnanců. Její argument? V době inflace zbytečná věc. Nechci být indiskrétní, ale snahou státu by mělo být v první řadě to, aby si získala náklonost svých zaměstnanců a to ať už hasičů, zdravotníků, vojáků, učitelů atd. Tito lidé stojí vždy v první linii a to oni jistí stát. Každý rozumný vládce si "vydržuje" státní zaměstnance, protože ví, že pokud oni nebudou fungovat, tak jde celý stát do kopru. Současná vláda o jejich podporu asi nestojí, protože návrhy odborů jen odkládá s tím, že se valorizace dočkají do konce roku 2022. Jen aby nebylo pozdě.

 

Co se týče jednorázového poplatku 5000 Kč na dítě do 18 let...To mohla vláda rovnou vzít pár miliard a hodit je do Vltavy. Naprosto nelogická akce. Mnohem prospěšnější by bylo, kdyby se za ty peníze nastavila taková sociální novela, že by podobné kupování voličů nemuselo být třeba. A že tato jednorázová dávka ničím než kupováním si voličů není. Podívejte se na současnou sociální politiku ČR. Je naprosto příšerná. Matky samoživitelky padly na samotné dno, zatímco se dál nesmyslně plýtvá. Vezměte si takovou podporu v nezaměstnanosti. Jak je možné, že jsou lidé, co ji pobírají desetiletí? Vláda má lidi podporovat si práci hledat, ne sedět doma za peníze nás všech. Bude to znít barbarsky a možná budu ukamenován, ale: pracovní povinnost v ČR by se za současné situace hodila. Příklad: O práci může přijít každý, ale vláda by měla nastavit bariéry značka: "Teď nepracuješ, fajn, 3 měsíce tě budeme dotovat, ale ty si za tu dobu najdeš práci. Pokud to nezvládneš, dostaneš tři nabídky s ohledem tvé praxe a vzdělání a musíš si vybrat." Víte kolik by se takhle ušetřilo a zbylo na financování kvalitní sociální politiky??? To opravdu nikdo z těch nahoře nechápe?? Asi ne. Česká republiko, je mi tě líto.

 

Ale to nejsou jediné problémy. Proč třeba nemáme za stropované ceny paliv a energií? Proč nikdo neprahne po tom, aby se konečně hlídalo placení alimentů a...Tato vláda má spoustu problémů, a jak opakuji: Výmluvy na to, že za to může předchozí vláda jsou pro smích.

 

Poslední kapka...

Poslední kapkou, o které se zmíním je plán o prodeji státního majetku. Takhle: Jestli si ti nahoře myslí, že prodat státní firmy, které jsou v plusu a do státní kasy dávají nemalé částky, vyřeší státní dluh, tak: To je stejně stupidní, jako kdyby sedlák prodal svá pole, protože zrovna není při penězích. Naprosto nelogický a neekonomický tah, který by nás jednou přišel draho. Ale: vysvětlete to těm, co odmítají naslouchat.

 

Má vláda šanci na nápravu? Nikdy není pozdě, ale nevěřím v to. Být sázkařem, tak vám nedoporučím na ní v zářijových volbách vsázet. Cynicky říkám, zaslouží si dostat přes prsty. Času měli dost a neudělali, co měli. Jsme demokratický stát a lidé si v září zvolí jen toho, koho chtějí. Jestli bude lepší nebo horší, rozhodne čas. Politika je všeobecně nevděčná činnost. Pravdou ale je, že se už nadále odmítám koukat na to, jak se tu nic neděje, a plně chápu názory českých pracujících, kteří se cítí být podraženi. Milá vládo: splň to, co jsi slibovala, než jsme si tě zvolili, abychom si tě mohli zase začít vážit.

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Sabó | pátek 17.6.2022 6:26 | karma článku: 34,97 | přečteno: 1252x
  • Další články autora

Michal Sabó

Ať shoří zlý Izrael! Spása pro Palestinu? Legie českých umělců!

S rozvinutým transparentem s nápisem „Artists for ceasefire“ zahájili čeští umělci boj za práva Palestiny. Jsou k smíchu, patří na psychiatrii a nebo mají náš respekt?

2.4.2024 v 6:39 | Karma: 36,17 | Přečteno: 951x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma: 40,92 | Přečteno: 7395x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma: 36,87 | Přečteno: 2420x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

Češi zaútočili na Rusko! Novoroční vtip nebo se máme bát?

Ruská demagogie je kouzelná. Pouze ona si dokáže vymyslet ty nejšílenější scénáře. Třeba ten, že ČR může za útok na ruský Belgorod.

2.1.2024 v 5:27 | Karma: 27,72 | Přečteno: 675x | Diskuse| Politika

Michal Sabó

A prezident sliboval a sliboval…

Stejně jako každý rok, i letos nám novoroční poledne zpestřil projev prezidenta. Co nám přinesl? Jak k nám promlouval? Nemáme se bát?

1.1.2024 v 14:07 | Karma: 36,87 | Přečteno: 9524x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Lidé po celém Česku si mohli užít polární záři, nejsilnější za dvě desetiletí

9. května 2024  12:33,  aktualizováno  11.5

Kvůli mimořádně silné eruptivní aktivitě Slunce je v posledních dnech v Česku vidět polární záři –...

Téma klimatických změn už tolik netáhne, voliči v Evropě se víc bojí migrace

11. května 2024

Premium Za čtyři týdny budou evropští voliči vybírat 720 poslanců nového europarlamentu a už nyní je...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

V Petrohradě autobus s dvacítkou lidí divoce kličkoval a pak se zřítil do řeky

10. května 2024  14:27,  aktualizováno  22:30

V centru Petrohradu v pátek přišlo o život nejméně sedm lidí, když z mostu do řeky Mojky spadl...

  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik