Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Problém kolektivní viny, který vyvstává při otázce, zda litovat či nelitovat, je ošemetná věc. Umřeli lidé, kteří nejspíš nikomu nic neudělali a to je vždycky hrozné. Stejně hrozné v Rusku, na Ukrajině i v Gaze či Izraeli. Pokud je někde k dispozici moc a chopí se jí psychopat, fanatik či sadista, nikdy to není jiné a lidstvo se v tomto směru nijak nevyvíjí. Jak těmto chorým jedincům přístup k moci znemožnit? Volíme si je obvykle sami! Jinak fajn článek, jen pozor na čárky a shodu podmětu s přísudkem.

0 0
možnosti
MK

Vždy a za všech okolností jsem dosud vždy byl proti teroristům. Tady však ze sebe tu lítost vydolovat nedovedu. Nedokážu potlačit pocit, že na Ukrajině je těch trpících mnohem více. A mnohé z těch moskevských obětí považovaly trpící Ukrajince za jakési podlidi nehodné soucitu.

Prostě se dostavila boží spravedlnost.

11 2
možnosti
JK

Problém je v tom, že většina Rusů si myslí, že Rusko je nej a proč něco měnit ? Ostatní se bojí a ti, co by se nebáli, jsou buď v cizině, nebo v gulagu.

6 0
možnosti
JZ

Litovat je třeba nevinných obětí. Na druhé straně je to Rusko, které v mnoha případech podporuje muslimské radikály a odmítlo přímo odsoudit viníky teroristického útoku proti Izraeli z Gazy.

Rusko v OSN opakovaně hlasovalo proti Izraeli ve prospěch islamistických fanatiků.

17 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

7 0
možnosti
JK

Řekl bych, že putinovi a jeho rusákům je celkem jedno, že přišli o život nevinní lidé, nejspíš ho to zajímá jen z toho hlediska, jak mu to může potenciálně uškodit. Škoda, že se více nevěnuje návštěvě koncertů...

4 8
možnosti
JH

J10a15n 97H93r51u55š15k54a

26. 3. 2024 7:52

Spíš, jak z toho vytřískat co nejvíce...naposled, když v Rusku lítaly do vzduchu paneláky, tak za tím stála FSB (cvičení s cukrem...rus snese vše) a pár dní na to začalo bombardování a anihilace Čečenska...

9 1
možnosti
JV

Civilizovaný stát a společnost nesmí mučit. Všechny výpovědi a přiznání pomocí mučení jsou neplatné. V demokratických zemích je to samozřejmost. Ovšem to neplatí pro zločince Putina a podobné zrůdy.

13 0
možnosti
MK

Co to? Nějaká souvislost s blogem?

4 7
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1696x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik