Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Já staré časy rozhodně nemiluju.

Já jsem zažil Husákův Socialismus:

Putiky byly narvaný od rána do večera. Nejdřív byla sváča,pak oběd pak zase sváča a pak se šlo domů. Ředitele si stavěli chaty z kradeného materiálu.

Lešení bylo po Praze roky a roky. Domy byly špinavé a oprýskané,omítka padala lidem na hlavu.Díry na silnicích. Každý měl strach něco říct protože Stebácký udavač mohl být blízko a mohl udat. Všichni chtěli věci z Tuzexu na které musely byt bony které měli jenom vexlaci a děti papalášů.

Fronty na běžné věci. A celý ten ráj byl obehnaný ostnatým drátem,kde na hranicích bylo minové pole,strážní věže a pohraničáři kteří stříleli po každém kdo si dovolil Socialistický ráj opustit.

0 0
možnosti
TT

Autor zapomíná na další nemalou skupinu lidí, kteří si Rusy vůbec nemalují na růžovo, vědí jací jsou - ale o Ukrajincích si myslí, že jsou skoro stejní a vůbec nejlepší že by bylo, aby se tam na východě pozabíjeli všichni navzájem a Evropa se od nich distancovala.

1 2
možnosti
JS

A v čem jsou Ukrajinci skoro stejní ohledně geopolitického chování? Že by opět legendární okupace Československa v 68?

0 0
možnosti
JS

Je strašně jednoduché svádět rusofilii a chcimírství na špatnou komunikaci vlády s lidmi, aby vysvětlovala lidem, kde je pravda a kde lež. To vysvětlování dělá vláda často. Ale když to bude dělat ještě častěji, ničemu to nepomůže. Přesvědčené neobrátí. Nedaří se to u nás, nedaří se to ani v jiných zemích, takže to asi nebude chyba vlád. Je mnohem jednodušší obracet směrem k populismu, a pro ty obrácené pohodlnější.

0 0
možnosti
KS

Spousta lidí je pro Rusko jen proto, aby dali najevo protest proti EU, NATO, Západu. Až budeme součástí Ruska, budou proti Rusku, nosit nášivky EU...

2 0
možnosti
Foto

"spousta" je kolik z kolika?

1 0
možnosti
JS

S autorem nesouhlasím. Představuje typické binární uvažování - jsou jen dvě jasně oddělené strany, kompromis není možný. A kdo není s námi, je proti nám.

Dříve Češi měli hlavu zaraženou v ruském zadku, vše co bylo komunistické a z východu bylo super a vše ze západu špatné. Byli jsme papežštější než papež, zakázali jsme si, jako jediná země, i to nejdrobnější soukromé podnikání (i malé krámky, opravny obuvi, hospody a taxislužba byly součástí nějakého socialistického molochu).

Dnes zase máme hlavu zaraženou v americkém zadku a nekriticky obdivujeme vše západní, (včetně extrémního konzumerismu, dekadentní sexuální kultury a neziskovek) a pliveme na vše ruské.

Trochu odměřenější přístup by neškodil. Stačí se podívat, jakou politiku vede třeba Turecko nebo Indie. Mají dobré vztahy se Západem, ale i s Ruskem.

Mrazíka mají lidé rádi, protože je to skvělá pohádka, ne kvůli tomu, že tím vyjadřují sympatie ke komunismu.

Stejně tak, když jedete Volkswagenem po dálnici neznamená, že propagujete nacismus (všichni víme, kdo začal stavět VW i Autobahn), ale jen volíte dobré auto a rychlou cestu.

12 2
možnosti
KT

Mrazíka mají lidi rádi protože pohádku míněnou zcela vážně, berou jako výbornou parodii. Na takové herecké výkony by se nezmohli ani nejhorší ochotníci.

2 0
možnosti
ŠŠ

Pán Szabo nestiďte se za své jmeno, nebo tady začina vaš komplex!

Koblihy jsou už omleté a hlavně minulost! Teď je to Fialová tupost a signálu! Že vám do pera nepadli gagsztri co nesplnily z volebních slibu nic a podvody jsou jejich mantra. Že vice věří Putinovi jako Fialovi není Putinová zásluha ale Fialova a koalice Dokopy více pro sebe a straně (možná?) kterou umožnil věčný ústavní dědek!

Nevím jestli si zažil socialismus v rozumově odpovídajícím věku ale fronty nebyli až tak nesnesitelné jak exekuce z hrabavými exekútoři ,krytí černou rukou Blažkovou jenž stvořil i fialový hnus v čele vlády!

A kdo chtěl rifle sehnal si je bez červené knížky sehnal! Ne jak dneska ani ruské vejce nekoupíte!

A k těm školám! Co vkládáte je interpretace většinou kteří se nedostali kvůli komunistům ale intelektu(čest výjimkám, i podnikat můžou všichni a vozit si zadek v RR ale né všem je to dopřáno)

Za mně karma mínus!

2 5
možnosti
VR

Totální zmatení současnou propagandou. Věčný nepřítel Rusové, nejlepší přítel Ukrajinec. Jen připomenu. V r. 1968 nás okupovala vojska Svazu sovětských socialistických republik (SSSR). Jako prvosledové jednotky nás okupovaly jednotky složené převážně z Ukrajinců.

V roce 1938 nás nekupovala vojska Spolkové republiky Německo, ale vojska Německé třetí říše. Všichni vojáci Němci

7 7
možnosti
JK

V tom osmašedesátém jste zapomněl na Maďary, Poláky a i ty Němce. A právě Němci byli nejaktivnější. A mimochodem - ty prvosledové jednotky nebyly převážně z Ukrajinců. To byste musel o hodně na východ.

7 1
možnosti
VR

Pane bože, kde to zase spějeme? Vše co jde z východu je špatně. Mám rád pohádky, ať jsou z východu, západu, nebo od nás. Klasika...princezna se zlatou hvězdou, pekařův císař, mrazík, Sněhurka....a spousta dalších. Stejně jako klasické komedie. Někdo to rád horké, Četníci, Sexmise...atd. Je jedno odkud jsou a kdy byly natočeny.

5 0
možnosti
KS

To je pořád vláda by měla vysvětlovat. Vláda vysvětluje dost, ale mnozí ji nechtějí slyšet

8 8
možnosti
PN

Je vtipné, že dokud nevypukla válka, tak o Ukrajině nikdo nemluvil.

Úžasný postřeh ! To je opravdu vtipné.

3 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1696x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik