Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak mi s tím titulkem o nespokojeném lidu to Vaše připomenutí popravy 27 českých a německých pánů, rytířů a měšťanů neštymuje. Kdo by dle Vás byl dnešním Ferdinandem Štýrským? Joe Biden? Nebo snad dokonce Ursula von der Leyen?

Neměl jste spíš na mysli o tři roky dřívější III. pražskou defenestraci? Třebaže ani to by moc nesedělo. To zrovna nebyl prostý lid, kdo vyhodil pány místodržící a písaře Fabricia do příkopu.

0 0
možnosti
MV

Nespokojený lid? To je jako z Února 48... Já spokojený jsem. Za mě, prosím, nemluvte, kór takové hlouposti. Děkuji

7 2
možnosti
Foto

Nezastaval jste se tuhle samozivitelek? Nevadi vam bankrot casti distributoru a nekrestanske zalohy na energie? Lid je kdo? Vy?

4 1
možnosti
Foto

"Času měli dost a neudělali, co měli." ?

Proboha, vždyť tato vláda je u moci necelých půl roku! Vláda zdědila zemi s covidem a v ekonomickém rozvalu. Covid sice mezitím odezněl, ale přišla zase energetická krize, inflace, válka na Ukrajině. Fiala nesliboval modré z nebe a říkal narovinu, že tento rok bude obtížný. Vnější podmínky byly tedy ještě horší, než se koncem minulého roku předpokládalo. Ekonomický vývoj má velkou setrvačnost a na dnešním stavu má opravdu velkou vinu minulá vláda.

7 2
možnosti
Foto

To je pravda. Krize zacala za Babise a valka a green deal nepridaji. Presto: vlada mela moznost koupit zasobniky plynu v CR. Neudelala to. Nezastropovali ceny CEZ (prodejni cena cca 15nasobek ceny vyrobni). Neuzavreli narodni kontrakt na plyn a radeji kupujeme ten samy plyn od Nemcu s cca 70% marzi. Mame dle OECD nejdrazsi ceny energii na svete vzhledem k parite kupni sily. Za to nemuze valka ani jen Babis.

2 1
možnosti
Foto

R^

Zadne socialni davky tem, kdo mohou pracovat a nepracuji. Pokud jsi neschopny sehnat praci tak sup do zemedelstvi. Tam nemaji brigadniky.

5 tis.nikomu nepomuze. Misto toho investovat do dotaci na zatepleni a osvetu a koupit do hmotnych rezerv zasobniky plynu. Zoufale chybi pokitika proti energeticke krizi a inflaci. Jsme na tom nejhure ze vsech statu. Za to nemuze valka.

4 0
možnosti
Foto

Stat by mel naopak odkupovat zpet firmy i banky. Dane z podilu na zisku jdou do zahranici. Ne prodavat posledni zbytky prosperujicich podniku. Skonci opet v zahranici po case. Neni to politicky vhodne zminovat, ale ciste hospodarsky: takto to dela Orban. Vysledek? Madari plati za energie tretinu oproti CR(nejen plyn, ale i el.energii) a HDP maji asi 6%, zatimco nas ceka zrejme na podzim stagnace.

1 0
možnosti
VF

Nespokojený lid? Když slovo LID slyším, vybaví se mně vláda lidu a je mně úzko.

15 0
možnosti
Foto

J70a81n 96Š52i93k

17. 6. 2022 10:08

Aby stát vlastnil firmu, která vaří pivo je patrně světová rarita. Pokud tedy nepočítáme Kubu, Severní Koreu a Sovětský svaz (bývalý i současný). Jinak jsem nezaznamenal, že by pan Fiala sliboval ve volbách modré z nebe. Na rozdíl od pana Babiše, který stále mluví o tom, jak pečení holubi létají zadarmo do huby a posílá je tam on. Hlavní problém naší země není inflace. Je to ufňukanost, což jste ostatně předvedl ve Vašem článku. Hezký den

15 6
možnosti
LH

Sliboval že má řešení ... no já tedy moc řešení nevidím

2 0
možnosti
Foto

J19o25s94e22f 41B52á37r60t86a

17. 6. 2022 10:06

Aféry, aféry a znovu aféry. Konečně je vidět, co je cílem té slibované změny - rozkrást co se dá, rozprodat co zbylo, zkrátka obohatit se. Tak dlouho STAN a Piráti kopali Babišovi jámu, až do ní sami spadli. Jsem zvědavý, kdy procitnou i ti skalní příznivci.

9 10
možnosti
JR

J39a23n 30R40á96ž

17. 6. 2022 9:27

Za prvé: Za všechno může Babiš! Za druhé: Za co nemůže náhodou Babiš, může válka na Ukrajině.

Za třetí: Kdo kritizuje Fialu a spol. za nečinnost vlády, je volič Okamury nebo Babiše a šíří dezinformace. Takovým by se mělo odebrat volební právo. Pro jistotu, aby nemohli volit v předčasných volbách, protože se blíží české předsednictví EU a to je velmi rizikové období pro naši vládu ( viz rok 2009)

PS. Myslím to vážně ;-D

13 0
možnosti
Foto

Pravda, tehdy jsme to chtěli Evropě náležitě osladit a došlo k tomu, že místo toho nás Poláci pěkně osolili - totiž přesněji posypovou solí na silnice, co dávali do exportovaných potravin. Na to exministr zemědělství Petr Bendl z ODS reagoval, že prý zakáže dovoz potravin z Polska - a dodnes se to ještě žádnému českému ministrovi nepodařilo. A ani nikdy nepodaří...!![>-]

0 0
možnosti
Foto

Co se týče těch nezaměstnaných, tak tam voláte po něčem, co dávno platí - krátkodobá podpora v nezaměstnanosti je pojistná dávka a dávno platí, že člověk na ÚP dostává nabídky a nemůže ji jen tak odmítnout, leda na základě lékařského potvrzení nebo u lidí, co mají malé děti, je systém mírnější. Jiná věc, že v tom někdo umí chodit a doktoři také napíšou ledasco, proč člověk nemůže tu a tu práci dělat. Vím o osobě, která se jedné práci chtěla vyhnout, tak doktorka napsala, že nesmí dělat noční směny a byla krytá, přitom ta osoba je nefalšovaná sova.

0 0
možnosti
Foto

Pesimistické, ale bohužel asi pravdivé. Uvidíme - a brzy... "tak se dlouho se chodí se džbánem pro vodu.... " :-/

5 8
možnosti
JK

"... až se nakonec stejně dojde pro pívo.";-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik