Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ty už máš zase PMS?

Včera ráno jsem asi vstala levou nohou. Začalo to už tím, že jsem zaspala zvonění budíku a probudil mě až Pepa, který normálně vstává dřív než já, ale měl nějaké školení od devíti, tak se povaloval v posteli. V sedm mu ale došlo, že by děti měly vstávat do školy a školky, tak se odhodlal k činu. Ne, nevstal a nešel je budit! Co vás nemá? Zatřásl ramenem své manželky a opatrně řekl: „Miláčku, je nejvyšší čas vstávat...“

Cože? To už je sedm???!! Vyskočila jsem, jak když mě uštkne had, a strhala z dětí peřiny, postavila vodu na čaj (proč se vlastně říká postavit vodu na čaj?) a naházela na stůl nějaké jídlo. Pak jsem se běžela vyčůrat, vyčistit zuby, obléknout, stáhnout peřinu z dětí, namalovat, stáhnout peřinu z dětí, učesat a pak už jsem je fakt vytáhla za nohu z postele. Donutila jsem je udělat základní hygienické úkony a obléknout se, i když Maruška protestovala, že se jí kalhoty nehodí k tričku a Pepíček předstíral, že si neumí natáhnout slipy poklopcem dopředu.

Pepa už mezitím stačil skočit do schránky pro noviny a seděl u snídaně začten do sportovní rubriky. „Ty si tady vysedáváš a já musím dělat všechno,“ štěkla jsem směrem k němu a postrkovala děti ke stolu. „Kdybys jim aspoň nalil ten čaj, aby jim vystydnul,“ vrtěla jsem hlavou a šla mazat svačinu dcerce do školy. „Ty už to máš zase dostat?,“ opáčil muž klidně a natáhl se po sušence.

V tu chvíli jsme měli deset minut do zvonění na začátku hodiny, a ještě jsem musela navléct děti do kabátků a bot, stihnout autobus a popojet s nimi tři stanice ke škole a školce. „Vy už jdete? Tak ahoj, pusu,“ volal manžel z obýváku a mně tekl čůrek potu po zádech, protože jsem se neprozřetelně oblékla dřív, než byly oblečené děti.

„Dělejte, smradi, nebo přijdeme pozdě,“ přestávala jsem se kontrolovat a strkala polospící postavičky ze dveří. „Maruško, máš všechno? Pepíku, zapni si ty boty! Honem, poběžte, už jede autobus,“ nervy jsem měla na pochodu, hlas mi přeskakoval a oddychla jsem si až ve chvíli, kdy byly obě děti v péči pedagogů (doufejme že víc v pohodě než jejich matka).

„Mám snad PMS?,“ zpytovala jsem své tělo cestou do práce. „Vždyť to mám dostat až za týden, tak co šílím a nervuju?“ Jak jsem tak dumala, málem jsem při přecházení skočila pod autobus. „Kam koukáš, debile?,“ zaječela jsem na řidiče a když se kolemjdoucí nesouhlasně ohlédli, ještě jsem je okřikla: „No co čumíte? Mohla jsem být mrtvá...“

Pak už jsem se jen pohádala s kolegou z vedlejší kanceláře, že na mě nepočkal s výtahem, a seřvala asistentku, že došlo kafe a to sakra nemůže koupit jedno rezervní, aby lidi ráno nestrádali nedostatkem kofeinu???

A potom jsem si pustila počítač. „Zemi bičuje silná sluneční erupce, zářit má několik dní,“ skvěl se na monitoru titulek intenetového zpravodajství. A je to jasné! Žádný PMS – můžou za to erupce. Ještě štěstí, že za pár dní skončí. Moje okolí tak získá čas na regeneraci, než přijde pro změnu místo sluneční bouře ta hormonální....

Autor: Blog Ona | středa 25.1.2012 10:09 | karma článku: 0 | přečteno: 28x
  • Další články autora

Blog Ona

Smolná Bílá sobota

Jasně, že s úklidem se nemá nic přehánět a že rodinná pohoda je víc, než vyleštěná podlaha. Ale na druhou stranu k pohodě patří i uklizený byt. Bohužel touhle optikou vidím u nás doma svět jenom já. "Moje pohoda je pivo a dobrej fotbal," odpálkoval mě můj milovaný už záhy po svatbě. Pro něj i pro děti je zkrátka slovo úklid od pohody přesně na opačném konci emočního spektra.

20.4.2014 v 1:00 | Karma: 5,46 | Přečteno: 140x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Víkend jako vyšitý

Každý pátek se těším na víkend jak malá, s utkvělou myšlenou, že si odpočinu a užiju si dětí. Ano, je to nesmysl. Asi stejný, jako když Mácha loudil ze zborcené harfy tón. Každý ví, že s dětmi odpočívat nejde, takže se v pondělí pokaždé připloužím do práce ztahaná, jak kdybych dva dny skládala putny s uhlím.

15.10.2013 v 15:51 | Karma: 0 | Přečteno: 53x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Náš Pepík patlá

"Pepík patlá," zmínila jsem se před babičkou našeho benjamínka. "Tak ať si jde umýt ruce, už bude oběd," zavelela moje matka, která stejně jako já ještě před pár dny netušla, že sloveso "patlá" je odborný výraz pro šišlání Pepíkova typu.

25.9.2013 v 11:50 | Karma: 3,32 | Přečteno: 67x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Jak jsem pekla větrníčky navzdory nepřejícím hvězdám

Pepa slavil narozeniny, a tak jsem mu upekla jeho oblíbené větrníky. Nadýchané, s jemným krémem, úžasné tak, že se celé příbuzenstvo jen rozplývalo. "Odpalované těsto, to já nikdy nedělala, je to moc složité," prohlásily obdivně švagrová v dvojhlasu s tchyní a já se dmula pýchou. "Ale kdepak, není nic snazšího," rozdávala jsem zářivé úsměvy.

3.5.2013 v 11:24 | Karma: 4,42 | Přečteno: 116x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Patálie se psím tentononc aneb pytlík na h...o

Jako pejskařka jsem nekompromisní. Nikdy nevycházím se psem z domu, aniž bych si předtím strčila do kapsy nebo kabelky pytlík na psí hovínka. Po našem boxerovi sbírám bobky i z okrasného trávníku nebo louky a k čistotnosti vedu také ostatní majitele psů v okolí. Tuhle jsem třeba viděla paní, co nechala svého naondulovaného pudlíka vykálet přímo před vchodem na dětské hřiště a chystala se pokračovat v procházce.

1.3.2012 v 14:49 | Karma: 0 | Přečteno: 51x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 68x
Jmenuji se Ona, jsem obyčejná ženská a stejně jako vy řeším, co uvařit k večeři, jak vychovávat své děti, jak vyjít s manželem i tchyní a co si koupit na sebe, aby mi to slušelo.

Seznam rubrik