Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O řidičce, která viděla houby

Nechápu, proč ostatní lidi mají normální maminky, které v důchodu štrikují, pečou bábovky, hrají s vnoučaty pexeso a luští křížovky, jen já mám matku poděsa. Takže když mi ve čtvrtek dopoledne zavolala do práce, tušila jsem průšvih. „Zlato, asi jsem nabourala,“ oznámila mi...

Ježišikriste, snad se jí něco nestalo, napadlo mě hned. „Neboj, holčičko, jsem v pořádku, jen vůbec nic nevidím,“ chlácholila mě matka. Když jsem si nechala vylíčit, kde se nehoda stala, popadla jsem kabelku a vyrazila úprkem. Cestou jsem přemýšlela o tom, že budu asi brzo poloviční sirotek, protože táta mámu jistojistě zabije, až zjistí, že mu zničila auto. A co to povídala o těch očích? Jak nic nevidí?

Když jsem dorazila na místo, auto vězelo zakousnuté do lavičky na autobusové zastávce a moje matka stála opodál a nervózně klepala popel z cigarety na zem. Zamávala jsem na ni povzbudivě, ale ona se dívala někam za mne. „Mami,“ hlesla jsem vyděšeně. „Vidíš mě? To jsem já!“ „Jé, já si tě nevšimla,“ odtušila máma stojící dva metry přede mnou. „Hele, já vůbec nevím, jak se to mohlo stát,“ pokrčila rameny a ukázala směrem k té spoušti.

Trochu mě uklidnilo, že nikde kolem nevidím krev, jen hlouček kolemjdoucích, kteří o čemsi vzrušeně debatovali a ukazovali si směrem k nám. „Prosímtě, mami, co jsi dělala?,“ zeptala jsem se docela zbytečně, protože i našemu Pepíkovi by bylo jasné, že babička prostě nezvládla průjezd zatáčkou a nabořila to do zastávky. „Víš, to je delší historie,“ začala matka zeširoka. „Byla jsem na vyšetření tady na očním,“ pokynula směrem k poliklinice. „A oni ti mi tam něco nakapali do očí a já měla najednou před očima mlhu, že jsem sotva našla místo, kde jsem zaparkovala...“

Tady by asi každý normální člověk usoudil, že půjde domů pěšky, když nevidí na krok. Ne tak moje máti. „Nene, miláčku, já nechtěla jet domů. Jen jsem chtěla přeparkovat tady z toho placeného stání. Víš, jak je táta na korunu,“ použila dost zvláštní argument, když na škodce díky tomuto manévru vznikla škoda minimálně třicet tisíc.

„Mami, já se z tebe zbláznim,“ oznámila jsem rezignovaně. „A policajty jsi volala?“ „Ne, proč? Jen odtahovku. Vždyť se nikomu nic nestalo,“ prohlásila moje máma a vykulila na mě oči, které vypadaly jako oči mimozemšťanky nebo drogově závislé (jak byly rozkapané, měla obrovské roztažené zorničky). „A co ta lavička? Ta je OK?,“ spráskla jsem ruce. „Radši je hned zavolám, ať z toho ještě není polízanice, že jsi ujela z místa nehody,“ pravila jsem, když jsem na obzoru zahlédla odtahovku.

„Tak pani, to bude drahý,“ oznámili příslušníci, když po dvou hodinách dorazili. Pána z odtahovky jsme chytře poslaly na oběd, protože jsme dostaly telefonický pokyn s ničím na místě nehody nehýbat. Natož s pomačkaným autem. A ještě jsem matku vyzbrojila svými slunečními brýlemi, protože jinak by ji odlifrovali rovnou do Drop-inu.

„Vždyť jste mohla porazit třeba maminku s kočárkem, kdyby tu nějaká šla!“ Výhružně pravil policista. „Evidentně jste nezvládla řízení,“ zavrčel druhý strážce zákona. „Požila jste?,“ nadzdvihl jedno obočí a vytáhl z kapsy alkoholtester. „Ani kapku,“ dušovala se matka. „Nějaké léky nebo snad DROGY?,“ pokračoval a zvídavě se zahleděl matce do tváře. Ta s očima schovanýma za černými skly a s výrazem Bridgite Bardot v dobách největší slávy zaševelila: „Propána, to ne! Myslím, že mě oslnilo slunce.“

Asi měli slabost pro italské krásky v nejlepších letech nebo prostě jen spěchali na oběd, pravda je, že policisté obhlédli místo nehody, sepsali protokol, vrátili matce doklady a oznámili jí, že si má dát příště větší pozor a že dnes, když má teda ten svátek (díky babi, že jsi matku pojmenovala tak výstředně Jolana!), tak se to obejde s napomenutím. Ostatně, myslím, že jim bylo jasné, že skutečný trest teprve přijde. V podobě naštvaného otce, až se dozví, jak máma ublížila jeho vymazlené škoděnce...

Autor: Blog Ona | pátek 16.9.2011 11:50 | karma článku: 0 | přečteno: 21x
  • Další články autora

Blog Ona

Smolná Bílá sobota

Jasně, že s úklidem se nemá nic přehánět a že rodinná pohoda je víc, než vyleštěná podlaha. Ale na druhou stranu k pohodě patří i uklizený byt. Bohužel touhle optikou vidím u nás doma svět jenom já. "Moje pohoda je pivo a dobrej fotbal," odpálkoval mě můj milovaný už záhy po svatbě. Pro něj i pro děti je zkrátka slovo úklid od pohody přesně na opačném konci emočního spektra.

20.4.2014 v 1:00 | Karma: 5,46 | Přečteno: 140x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Víkend jako vyšitý

Každý pátek se těším na víkend jak malá, s utkvělou myšlenou, že si odpočinu a užiju si dětí. Ano, je to nesmysl. Asi stejný, jako když Mácha loudil ze zborcené harfy tón. Každý ví, že s dětmi odpočívat nejde, takže se v pondělí pokaždé připloužím do práce ztahaná, jak kdybych dva dny skládala putny s uhlím.

15.10.2013 v 15:51 | Karma: 0 | Přečteno: 53x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Náš Pepík patlá

"Pepík patlá," zmínila jsem se před babičkou našeho benjamínka. "Tak ať si jde umýt ruce, už bude oběd," zavelela moje matka, která stejně jako já ještě před pár dny netušla, že sloveso "patlá" je odborný výraz pro šišlání Pepíkova typu.

25.9.2013 v 11:50 | Karma: 3,32 | Přečteno: 67x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Jak jsem pekla větrníčky navzdory nepřejícím hvězdám

Pepa slavil narozeniny, a tak jsem mu upekla jeho oblíbené větrníky. Nadýchané, s jemným krémem, úžasné tak, že se celé příbuzenstvo jen rozplývalo. "Odpalované těsto, to já nikdy nedělala, je to moc složité," prohlásily obdivně švagrová v dvojhlasu s tchyní a já se dmula pýchou. "Ale kdepak, není nic snazšího," rozdávala jsem zářivé úsměvy.

3.5.2013 v 11:24 | Karma: 4,42 | Přečteno: 116x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Patálie se psím tentononc aneb pytlík na h...o

Jako pejskařka jsem nekompromisní. Nikdy nevycházím se psem z domu, aniž bych si předtím strčila do kapsy nebo kabelky pytlík na psí hovínka. Po našem boxerovi sbírám bobky i z okrasného trávníku nebo louky a k čistotnosti vedu také ostatní majitele psů v okolí. Tuhle jsem třeba viděla paní, co nechala svého naondulovaného pudlíka vykálet přímo před vchodem na dětské hřiště a chystala se pokračovat v procházce.

1.3.2012 v 14:49 | Karma: 0 | Přečteno: 51x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 68x
Jmenuji se Ona, jsem obyčejná ženská a stejně jako vy řeším, co uvařit k večeři, jak vychovávat své děti, jak vyjít s manželem i tchyní a co si koupit na sebe, aby mi to slušelo.

Seznam rubrik