Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mise růžová košilka

Rozhodla jsem se, že než odjedeme v pátek na Velikonoce na chalupu, musím si koupit něco pěkného na sebe. Minimálně proto, aby mě nepokakal beránek. Smůla se mi lepí na paty i bez jeho přičinění. A tak jsem to vzala včera z práce přes obchod se svůdným prádlem. Tetelila jsem se radostí, že potěším nejen sebe, ale i manžela. Ta košilka mi padla do oka okamžitě.

Byla to láska na první pohled. Jen jsem váhala, jestli vzít menší a riskovat, že se bude na kyprých bocích nehezky dmout, anebo tu větší. Jenomže v té se mi zase moje už tak nepříliš vyvinutá prsa ztratí v nařasené látce. Řeším tuhle nesouměrnost vždycky. Nahoře nic a dole o dvě čísla víc. Ale co, úsměv je všelék a na mindráky zvlášť, zakázala jsem si dál se pozorovat v zrcadle. Jsem si jistá, že nenápadný půvab košilky přebije veškeré tělesné nedokonalosti a v manželovi se probudí zvířecí pudy...

Je tak krásná! Saténová s rozparkem, úzkými ramínky a decentní černou krajkou. A hlavně je růžová. A to navzdory tomu, že ani jako dítě jsem nikdy nic růžového neměla, pokud nepočítám prasátkovou kasičku, kterou jsem dostala v první třídě od Ježíška. Ta barva byla pro mě celý život symbolem křehkosti, jenomže já odjakživa podvědomě tušila, že žena musí být spíš tažná než květinka.

Jenomže včera ze mě ta léta udusávaná rostlina konečně vyrašila. Tešila jsem se domů jak malá holka, jak se před spaním osprchuji a načančám a kterak se i přes nadbytečná kila konečně stanu křehkou vílou a Pepa si mě v náručí odnese do lože.

"Jezte, jezte, honem umýt a spát," poháněla jsem netrpělivě děti do postele. A pak, když už všechno spalo, přišel můj čas. V koupelně jsem se vymydlila kokosovým sprchovým gelem a vyšla v novém nočním úboru. Manžel se díval v obýváku na televizi. Doufala jsem, že nenuceně zavoním kolem a započnou milostné hrátky. Jenže se nic nestalo. Snad trémou mi vyprahlo, a tak jsem si šla nalít sklenici vody. Když v tom se vedle mě jako duch zjevila Maruška. "Mami, já mám žízeň," mžourala rozespale.

Dala jsem jí napít, čímž se trochu víc probrala.Vytřeštila na mě oči a povídá: "Mami, ty vypadáš úplně jako ta paní z obrázku, co ukazoval Patrik klukům ve škole a co se jí mělo volat na číslo nula šest nula devět, nebo tak nějak."

Vzala jsem dcerku do náruče a odnesla do postele. Dala jsem jí pusu a nezmohla se na víc než: „Dobrou noc.“ Ne že by mě těšilo podobat se lehké ženě, ale na druhou stranu - zřejmě se změna image podařila a já jsem sexy... Což povzbudilo mé skrčené sebevědomí a coby žena vamp jsem se vydala do obýváku na druhou misi.

V televizi se naštěstí nehrál fotbal, který mohl být úhlavním nepřítelem mého slibného plánu. Přisedla jsem si vedle muže, myslela na chvíle příští a zároveň se snažila dovtípit, kdo a proč na obrazovce vraždil. Doufala jsem, že až manžel nasaje vůni kokosu, zapomene na mordy a ocitneme se spolu v ráji.

Minuty utíkaly, ale nic se nezměnilo. V pokoji s námi bydlela ještě policejní jednotka z kalifornie, která právě zkoumala nějakou DNA. Až konečně jako spása přišla reklamní znělka.

Pepa dopil poslední lok whisky ze sklenice, já vstala a popošla (neuměle napodobujíc chůzi modelky) směrem k televizi. "Koupila jsem si novou košilku. Líbí se ti?" Zeptala jsem se rovnou, protože chlapi přece nerozumějí náznakům. Zvedl oči. "Hm, dobrý," odtušil, zaostřil oči někam za mě na reklamu na fernet a šel si dolít svou prázdnou sklenku. "Co stála?" Zeptal se nepřítomně.

Jsem tolerantní a dobře naladěná, opakovala jsem si v duchu. Nebudu ho tedy rušit u detektivky. Ten pohledný policista už snad vraždu brzy vyřeší a já si na miláčka počkám s knížkou v posteli.

Jak to včera dopadlo je nabíledni. Ten, kdo na mě ten večer kálel, nebyl beránek. Jasně, že jsem po pár stránkách spala jako špalek. Ani nevím, kdy manžel konečně vyřešil vraždu a šel spát. Ale ta nová košilka je fakt super: vyspala jsem se v ní úplně dorůžova...

Autor: Blog Ona | středa 20.4.2011 9:09 | karma článku: 0 | přečteno: 28x
  • Další články autora

Blog Ona

Smolná Bílá sobota

Jasně, že s úklidem se nemá nic přehánět a že rodinná pohoda je víc, než vyleštěná podlaha. Ale na druhou stranu k pohodě patří i uklizený byt. Bohužel touhle optikou vidím u nás doma svět jenom já. "Moje pohoda je pivo a dobrej fotbal," odpálkoval mě můj milovaný už záhy po svatbě. Pro něj i pro děti je zkrátka slovo úklid od pohody přesně na opačném konci emočního spektra.

20.4.2014 v 1:00 | Karma: 5,46 | Přečteno: 140x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Víkend jako vyšitý

Každý pátek se těším na víkend jak malá, s utkvělou myšlenou, že si odpočinu a užiju si dětí. Ano, je to nesmysl. Asi stejný, jako když Mácha loudil ze zborcené harfy tón. Každý ví, že s dětmi odpočívat nejde, takže se v pondělí pokaždé připloužím do práce ztahaná, jak kdybych dva dny skládala putny s uhlím.

15.10.2013 v 15:51 | Karma: 0 | Přečteno: 53x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Náš Pepík patlá

"Pepík patlá," zmínila jsem se před babičkou našeho benjamínka. "Tak ať si jde umýt ruce, už bude oběd," zavelela moje matka, která stejně jako já ještě před pár dny netušla, že sloveso "patlá" je odborný výraz pro šišlání Pepíkova typu.

25.9.2013 v 11:50 | Karma: 3,32 | Přečteno: 67x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Jak jsem pekla větrníčky navzdory nepřejícím hvězdám

Pepa slavil narozeniny, a tak jsem mu upekla jeho oblíbené větrníky. Nadýchané, s jemným krémem, úžasné tak, že se celé příbuzenstvo jen rozplývalo. "Odpalované těsto, to já nikdy nedělala, je to moc složité," prohlásily obdivně švagrová v dvojhlasu s tchyní a já se dmula pýchou. "Ale kdepak, není nic snazšího," rozdávala jsem zářivé úsměvy.

3.5.2013 v 11:24 | Karma: 4,42 | Přečteno: 116x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Patálie se psím tentononc aneb pytlík na h...o

Jako pejskařka jsem nekompromisní. Nikdy nevycházím se psem z domu, aniž bych si předtím strčila do kapsy nebo kabelky pytlík na psí hovínka. Po našem boxerovi sbírám bobky i z okrasného trávníku nebo louky a k čistotnosti vedu také ostatní majitele psů v okolí. Tuhle jsem třeba viděla paní, co nechala svého naondulovaného pudlíka vykálet přímo před vchodem na dětské hřiště a chystala se pokračovat v procházce.

1.3.2012 v 14:49 | Karma: 0 | Přečteno: 51x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

KOMENTÁŘ: Atentát na velké rudé zvíře se stal šablonou pro politické procesy

1. června 2024

Premium Před 76 lety, 27. května 1948, jen tři měsíce po komunistickém puči, byl spáchán atentát na...

Propalestinští demonstranti vtrhli do muzea v New Yorku. Zasahovala policie

1. června 2024  18:47

V pátek vtrhly stovky propalestinských demonstrantů do Brooklynského muzea v New Yorku. Nad jeho...

Starosta platil vědmu z obecního rozpočtu. Věřil, že mluví s jeho mrtvým otcem

1. června 2024  18:17

Francouzský starosta Gilles d’Ettore skončil ve vazbě poté, co naletěl vědmě oblíbené mezi tamní...

Problémovou čtvrť ovládl islám. Vrací se tam klid a ze Švédů je malá menšina

1. června 2024  18:06

Migrace a problém se začleňováním migrantů do společnosti je ve Švédsku důležitým tématem voleb do...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 68x
Jmenuji se Ona, jsem obyčejná ženská a stejně jako vy řeším, co uvařit k večeři, jak vychovávat své děti, jak vyjít s manželem i tchyní a co si koupit na sebe, aby mi to slušelo.

Seznam rubrik