Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ať žije romantika!

Příchod prázdnin většinou nijak extra nevítám, protože nastanou dva měsíce starostí, kam s dětmi. Naštěstí se však hned začátek července vybarvil velmi příznivě. Marjánka odjela na dva týdny sportovního soustředění a moje maminka se nabídla, že si vezme Pepíčka na pár dní sebou na chatu. Navíc se na mě z kalendáře smály svátky (zlatej Hus i věrozvěstové)! „Jedeme na romantický výlet,“ oznámila jsem manželovi a oči se mi zaleskly náhle probuzeným chtíčem.

Představa, že ty malé bestie budou několik dnů a nocí mimo domov, mě tak rozdivočela, že jsem se vrhla k internetu, zadala klíčová slova „romantický pobyt pro dva“ a začala se opájet představou, kterak mi Pepa žmoulá ručku u sklenice šampáňa, načež si mne s vilným pohledem odvádí do apartmá vyzdobeného srdíčkovými lampiony, nachovými polštářky ve tvaru srdce a vonnými svíčkami.

„Hele, a co radší zůstat doma,“ zaslechla jsem zpoza růžového oparu mužský hlas. „Vždyť tady bude konečně klid, tak si můžeme udělat romantiku u televize. Mám tam ještě tu basu gambáčů a skočim za roh pro čínu, abys nemusela vařit. Co říkáš, zlato?“

To je holt celý Pepa! Jeho a moje představy o romantice se už roky (nebo vlastně odjakživa) dost výrazně liší a já ve své naivitě na to vždycky znova a znova zapomenu. „Ježiši, Pepíčku, doma jsme pořád,“ zašvitořila jsem sladce, ačkoliv se mi chtělo spíš zařvat. „Pojeďme jednou na romantický výlet ve dvou. Koukej, třeba tadyhle: klidný penzion u jihočeského rybníka, wellness procedury a polopenze v ceně. A můžeš si s sebou vzít třeba pruty nebo kolo,“ podbízela jsem se.

„A tak jo, stejně teď o prázdninách v telce nic nejde,“ zabručel muž a šel si balit věci. „Nezapomeň na nějakou slušnější košili,“ volala jsem z koupelny. „Co kdybys mě chtěl vzít někam tančit!“ Srdce mi bušilo. Sami jsme spolu nikde nebyli snad od svatební cesty před dvanácti lety... Konečně využiju všechny ty kosmetické vzorky z časopisů. Hele, odličovací mléko, kondicionér na vlasy, maska na kruhy kolem očí, make-up, zubní pasta. Těch teda je. Šup s nimi do kosmetické taštičky. Ještě řasenka, pudřenka, tvářenka, stíny... ať Pepa kouká, co má doma za kočku!

„My ale nejedeme dodávkou, miláčku,“ láskyplně mě plácl přes zadek manžel a ukázal na pytel s kosmetikou. „Ty to tam budeš prodávat nebo co?“ A přihodil do kabely ještě svoje holení, kartáček na zuby a nějaké další tretky. A taky placatku vodky, prý abych byla povolnější... ha, ha.

Poté, co jsme párkrát zabloudili, dvakrát se pohádali a jednou se málem srazili s traktorem, dorazili jsme na místo. Penzion byl krásný, paní domácí laskavá a pokojíček jako klícka. Ty polštářky se srdíčky a vonné svíce sice chyběly, zato je nahrazovala vůně venkova linoucí se z vedlejšího pole a skřehotání drůbeže ze dvorka. Prostě romantika jak blázen!

Z původních plánů, že se vydáme na výlet po okolí sešlo brzy. Přesně poté, co se můj muž rozhodl ochutnat půlku jídelního lístku a vypít sud protivínského piva. „Ale je tu krásně,“ zasněně se zahleděl z terasy místního hostince a spokojeně si říhnul. „Teď bych si dal dvacet, a pak si zajdem na tu procházku,“ nastínil plán.

Ještěže jsem si s sebou prozíravě vzala knihu a křížovky. Jen ať se Pepa vyspí. Večer bude aspoň při síle, až spočineme ve společném loži. Což o to – vyspal se do růžova. V deset večer jsem ho probudila doslova násilím. „Necháme tu procházku na zítra, co myslíš, pusinko,“ zavrněl a přitáhl si mě k sobě do postele.

Konečně nastala moje chvíle. „Počkej chvilku,“ pošeptala jsem mu do ucha a utíkala do koupelny, kde jsem na sebe hodila krajkovou košilku. Teď si ještě vyčistím zuby a jdeme na to! Hmmm, ta pasta má ale nějakou divnou chuť. A skoro vůbec nepění. Co to dneska dávaj do těch časáků za vzorky?! Kouknu se, co je to za značku. Bože! To není pasta. To je nějaká Pepova mast na mykózu nohou! Vyprskla jsem zhnuseně a prolila si ústy hektolitr vody.

„Pepo! Kde je ta vodka?,“ zařvala jsem trochu hystericky a překotně si lámala hlavu, co taková mast může obsahovat za jedovaté a zdraví škodlivé látky. Minimálně je na ní napsáno: používat zevně. „Teda, ty jsi nějaká rozparáděná,“ volal manžel z postele. „Myslím, že je v batohu. Zabalil jsem jí na cestu, kdybychom na procházce prochladli.“

Skokem jsem byla u batohu, kopla do sebe aspoň decku a pak druhou. Uf, už je to lepší. Pachuť je pryč. Ale pocit absolutního hnusu přetrvává... Tu noc byl se sexem ámen. Plácla jsem sebou do venkovské postele a doufala, že mi do rána nesleze kůže na jazyku nebo neodumřou dásně. Pepovi to ale, zdá se, nijak zásadně nevadilo... Dorazil zbytek placatky, namazal si nohy krémem a znova to zalomil... Ať žije romantika!

Autor: Blog Ona | čtvrtek 7.7.2011 15:54 | karma článku: 0 | přečteno: 26x
  • Další články autora

Blog Ona

Smolná Bílá sobota

Jasně, že s úklidem se nemá nic přehánět a že rodinná pohoda je víc, než vyleštěná podlaha. Ale na druhou stranu k pohodě patří i uklizený byt. Bohužel touhle optikou vidím u nás doma svět jenom já. "Moje pohoda je pivo a dobrej fotbal," odpálkoval mě můj milovaný už záhy po svatbě. Pro něj i pro děti je zkrátka slovo úklid od pohody přesně na opačném konci emočního spektra.

20.4.2014 v 1:00 | Karma: 5,46 | Přečteno: 140x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Víkend jako vyšitý

Každý pátek se těším na víkend jak malá, s utkvělou myšlenou, že si odpočinu a užiju si dětí. Ano, je to nesmysl. Asi stejný, jako když Mácha loudil ze zborcené harfy tón. Každý ví, že s dětmi odpočívat nejde, takže se v pondělí pokaždé připloužím do práce ztahaná, jak kdybych dva dny skládala putny s uhlím.

15.10.2013 v 15:51 | Karma: 0 | Přečteno: 53x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Náš Pepík patlá

"Pepík patlá," zmínila jsem se před babičkou našeho benjamínka. "Tak ať si jde umýt ruce, už bude oběd," zavelela moje matka, která stejně jako já ještě před pár dny netušla, že sloveso "patlá" je odborný výraz pro šišlání Pepíkova typu.

25.9.2013 v 11:50 | Karma: 3,32 | Přečteno: 67x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Jak jsem pekla větrníčky navzdory nepřejícím hvězdám

Pepa slavil narozeniny, a tak jsem mu upekla jeho oblíbené větrníky. Nadýchané, s jemným krémem, úžasné tak, že se celé příbuzenstvo jen rozplývalo. "Odpalované těsto, to já nikdy nedělala, je to moc složité," prohlásily obdivně švagrová v dvojhlasu s tchyní a já se dmula pýchou. "Ale kdepak, není nic snazšího," rozdávala jsem zářivé úsměvy.

3.5.2013 v 11:24 | Karma: 4,42 | Přečteno: 116x | Diskuse| Ona

Blog Ona

Patálie se psím tentononc aneb pytlík na h...o

Jako pejskařka jsem nekompromisní. Nikdy nevycházím se psem z domu, aniž bych si předtím strčila do kapsy nebo kabelky pytlík na psí hovínka. Po našem boxerovi sbírám bobky i z okrasného trávníku nebo louky a k čistotnosti vedu také ostatní majitele psů v okolí. Tuhle jsem třeba viděla paní, co nechala svého naondulovaného pudlíka vykálet přímo před vchodem na dětské hřiště a chystala se pokračovat v procházce.

1.3.2012 v 14:49 | Karma: 0 | Přečteno: 51x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Do konce měsíce výrazně zúžíme tým, slíbil Bartoš po volebním debaklu Pirátů

15. června 2024  14:30,  aktualizováno  22:39

Reformy vnitřního fungování a kampaní Pirátské strany je třeba provést do konce příštího měsíce....

Je fajn se o míru bavit, ale shodu na summitu o Ukrajině Pavel neočekává

15. června 2024  13:36,  aktualizováno  21:46

Švýcarský summit o Ukrajině je podle prezidenta Petra Pavla první možností, jak se na široké...

Jednejme s Ruskem, zaznělo na summitu o Ukrajině. USA hlásí další finanční pomoc

15. června 2024  8:47,  aktualizováno  21:07

Sledujeme online Zástupci desítek zemí světa se v sobotu sešli v luxusním resortu nad Lucernským jezerem ve...

Francouzi demonstrují proti krajní pravici, která může vyhrát předčasné volby

15. června 2024  18:17,  aktualizováno  20:17

Statisíce Francouzů v sobotu vyšly do ulic, aby vyjádřily odpor vůči krajní pravici, která by se po...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 68x
Jmenuji se Ona, jsem obyčejná ženská a stejně jako vy řeším, co uvařit k večeři, jak vychovávat své děti, jak vyjít s manželem i tchyní a co si koupit na sebe, aby mi to slušelo.

Seznam rubrik