Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Málem jsem hrál v reklamě na prostenal.

Tedy abych byl přesný, dostal jsem se do užšího výběru na vedlejší roli prostatika, který několikrát za noc budí svou manželku.

Taková pitomost nás mohla napadnout jen po několika pivech. Vsadili jsme se o to, kdo z nás by byl nejlepší filmovou hvězdou. Stačilo vyplnit jednoduchý formulář, k němu přiložit pár fotek a poslat do castingové agentury vybírající různé týpky pro reklamní spoty. Ten, kdo by byl agenturou osloven, nedejbože by mu byl nabídnut i nějaký štěk v reklamě, tak by vyhrál.

Zprvu vše nasvědčovalo tomu, co jsme beztak všichni dopředu očekávali, že osloven nebude nikdo z nás. Na to jsme nebyli náležitě fotogeničtí, náležitě svalnatí, ale ani náležitě pitoreskní. Obyčejných chlápků, kteří většinou v reklamách hrají přitroublé zákazníky kupující univerzální čistící prostředek nebo neznačkovou vodu po holení, mají agentury nadbytek. Na sázku jsme brzy zapomněli a docela rádi.

Pak se však dostavil šok. Přišlo mi od agentury vyrozumění, že jsem byl zařazen do užšího výběru pro natáčení významné reklamy, neboť typově i charakteristikou odpovídám představám zadavatele, kterým měla být významná nadnárodní firma. Tak to je bomba! Nikdy mne při ranním holení nenapadlo, že vlastně dost nápadně vypadám jako George Clooney. Hlavně ty šedivé vlasy máme oba skoro stejné, možná i ten chlapecký úsměv. Jak to, že jsem si toho dříve nevšiml? Když před pár lety má žena ve spaní vykřikovala -ach Georgi, Georgi, co to děláš?- jsem úplně zbytečně vyvolal žárliveckou scénu. Mělo mě napadnout, že se ji zdálo o mně. Kávu Nespresso má ovšem George už pro sebe, ale klidně bych se spokojil i s Jihlavankou.

Při nejbližší možné příležitosti jsem před kamarády vítězoslavně položil na stůl dopis od agentury. „Je vám jasné, že jste hošánci prohráli? Tak klopte! Každý stovku, jak jsme se domluvili.“ Všichni nevěřícně zírali na papír opatřený logem agentury.

„Není to fejk? No asi ne. Dneska už bych se nedivil ničemu. Všechno už je naruby.“ Údiv chlapů se nezdál být jen hraný. „Nebudeš nakonec hrát v reklamě na Old Spice místo toho supersvalnatýho černocha?“

Pomalu jsem začal i já střízlivět. „Nemyslím, že bych dostal hlavní roli. Třeba bych však mohl v té reklamě na Old Spice dostat roli toho druhého méně svalnatého muže, se kterým se ten korbič srovnává.“

„Ty brďo, pokud by jsi v té reklamě hrál ty, tak by to spíše byla groteska. Asi jako kdyby proti sobě nastoupili mistr světa v těžké váze Lukáš Krpálek a František Filipovský.“ Mluvila z nich závist, ale kdybych byl na jejich místě, také bych nevěřil. Při nezbytné míře sebekritičnosti jsem musel připustit, že na značkovou pánskou kosmetiku nemám. Sortiment zboží, které bych mohl propagovat, se rychle zužoval. Možná bych mohl být jeden z těch devíti z deseti zubařů, který doporučuje značkovou zubní pastu. Významná mezinárodní firma však dozajista věděla, proč vsadila zrovna na mě. Nějaký můj skrytý potenciál, o němž ani já sám nemám potuchy, musela najít. A pak přišlo pozvání na kamerové zkoušky!

Popravdě, to pozvání obsahovalo podivný požadavek. Všichni pozvaní se měli dostavit s plným močovým měchýřem. Přesně stejný požadavek má i můj urolog, ke kterému jednou za rok chodím na preventivní vyšetření. Bylo mi jasné, že rozhodně nebudu s plným močákem propagovat zubní pastu. Začal jsem tušit zradu, ale když už jsem se dostal do semifinále, přece to nevzdám. Režisér reklamního spotu je zřejmě příznivcem Stanislavského metody a požaduje, aby se herec zcela vcítil do postavy, kterou hraje. Nějak to vydržím. Jak říkal Suvorov: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Definitivně jsem odložil růžové brýle. Až tak natvrdlý nejsem. Nejspíš ve své první filmové roli ztvárním prostatika. Můj skrytý potenciál byl objeven mezinárodní firmou dříve, než mým urologem.

Když jsem se v určený čas dostavil na casting, bylo mi okamžitě jasné, že jsem se do žádného semifinále neprobojoval, leda tak do druhého kola. Přišlo nás kolem čtyřiceti. Kamerová zkouška spočívala v tom, že jsme se měli snažit co nejdéle vydržet. Čtyřicet chlápků poskakujících na jedné noze. Kamera jela na plné pecky. Něco tak šíleného jsem neviděl ani na autobusovém zájezdu, když se po čtyřech hodinách nepřerušované jízdy konečně udělá první „zdravotní“ přestávka. Až teď mě napadlo podívat se na datum...prvního dubna! Aha, takže umělci si zase chtějí udělat srandu z obyčejného človíčka. Rychle jsem se vytratil. Samozřejmě až poté, co jsem navštívil wc. Tak o tomhle mém zážitku se nikdo z mých známých nesmí dozvědět, říkal jsem si cestou zpět. Leda až sám budu chtít.

A to se stalo právě teď.

 

Autor: Vilém Ravek | úterý 30.10.2018 15:59 | karma článku: 17,53 | přečteno: 542x
  • Další články autora

Vilém Ravek

České učitelky, letos opravdu nejezděte k Jaderskému moři!

Už od dob první republiky se traduje, že každou letní sezónu sežere žralok českou učitelku. Od letoška to prý bude ještě větší adrenalin. Paní učitelky, nejezděte k Jaderskému moři. Ještě si to dobře rozmyslete.

21.5.2024 v 21:12 | Karma: 32,27 | Přečteno: 5781x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Človíčci, zlatíčka moje, máte rádi zdrobněliny?

Kdo po přečtení, „nejprve rozkrojím chlebíček, pak namažu máslíčko, přidám šunčičku a k tomu kafíčko“, je schopen další četby, nechť vstoupí dále.

18.5.2024 v 18:08 | Karma: 36,59 | Přečteno: 2276x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Krátké milostné utrpení mladého ragbisty

Ragby je hra barbarů hraná gentlemany, vysvětloval ji. Zeptala se ho, jak se takové gentlemanství projevuje. Třeba tak, že po zápase jdou oba soupeřící celky na společnou večeři. Říká se tomu třetí poločas, odpověděl.

10.5.2024 v 9:21 | Karma: 15,03 | Přečteno: 341x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Zahrajte si hru na Lojzu a Lízu a pak se polibte pod rozkvetlým stromem

Zahrát si hru na Lojzu a Lízu inspirovanou písní Michala Tučného a pak navrhnout polibek pod rozkvetlým májovým stromem není dobrý nápad.

4.5.2024 v 19:46 | Karma: 14,18 | Přečteno: 241x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Role outsidera mě štve, ale role horkého favorita smrtelně děsí

V roli outsidera se mi ego rozpustí stejně rychle jako sněhulák na Štědrý den, ale v roli horkého favorita přijdu nejen o ego, ale i o zdravý rozum.

29.4.2024 v 18:55 | Karma: 15,23 | Přečteno: 260x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Policisté kvůli útoku na ukrajinské dobrovolníky v Praze zadrželi čtyři cizince

3. června 2024  13:50

Policie zadržela na letišti čtyři cizince kvůli sobotnímu incidentu v Praze. Podle svědků rusky...

Lžete, jiskřilo v debatě. Referendum o euru chtěli Dostálová, Konečná a Mach

29. května 2024  12:24,  aktualizováno  3.6 13:31

Než Česko přijme euro, mělo by se podle Kláry Dostálové, která vede eurokandidátku ANO, Petra...

KOMENTÁŘ: Yemi by neměl být smutný, lepší zprávu dostat nemohl. Bude žít

3. června 2024

Premium Český tanečník Yemi A.D. se o víkendu dověděl, že nepoletí do vesmíru. Výprava japonského...

Na zaparkované auto se zřítil vzrostlý dub, poškodil i střechu rodinného domu

3. června 2024  12:54

Moravskoslezské hasiče o víkendu zaměstnal pád stromu v ostravských Heřmanicích. Ten spadl na auto...

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...

  • Počet článků 288
  • Celková karma 25,50
  • Průměrná čtenost 1571x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik