Ochráncem proti všem

Zvolili jsme ho, abychom ho měli. Teď ho tu máme… a dobře nám tak. To si mohou říkat již delší dobu naši volení zástupci z Parlamentu ČR. A řeč je samozřejmě o našem milovaném panu prezidentovi. Ten dnem i nocí neúnavně střeží naše zájmy a neváhá se v boji za ně postavit jakémukoli nepříteli. Bohužel si cíle svého svatého boje vybírá sám podle svého nejlepšího liberálního vědomí a svědomí. Často i proti vůli těch, které má zastupovat.

Díky našemu panu prezidentovi a jeho fobii ze všeho, co souvisí s politickým sjednocováním států Evropy, nebudou – zdá se – čeští občané zatíženi Listinou základních práv EU. Ti levicoví byrokrati z Bruselu by nám chtěli vnutit nějaká práva pro občany! Zavádět pravidla, která by byla platná pro všechny, bez ohledu na místní zvláštnosti! Vždyť je to hrůza, chtít třeba po úřednících, aby jejich rozhodování bylo podloženo jasnými podklady, aby nerozhodovali dle své libovůle a rozmaru.

Evropská listina základních práv obsahuje mnoho věcí, které již máme někde uzákoněny. Její zneplatnění nebude mít na české občany fatální dopad. Jde spíše o detaily, které měly sjednotit přístup k lidským bytostem v celém evropském společenství a zvýšit ochranu lidí. Listina stanoví mj. právo občanů členských zemí podávat petice k Evropskému parlamentu, právo na kolektivní vyjednávání pracovníků se zaměstnavateli, ochranu před neoprávněným propuštěním z pracovního poměru atd. Jsou to takové „výdobytky“ sociálně laděného společenského zřízení, které uznává alespoň základní důstojnost člověka. K čertu s tím! Mnoho ustanovení v listině se týká práv cizích státních příslušníků na území jiného státu. Jde o srovnání práv tuzemců i cizinců. Jako by nestačilo, že nesmíme mít pro cizáky vyšší ceny! Unie nám chce nařizovat, abychom se k nim chovali slušně a podle práva! No, řekněte sami, taková nehoráznost. Je přece všem jasné, že to je proti českým národním zájmům. Těmi přece je vyzrát na všechny, přechytračit ostatní a urvat co nejvíc pro sebe.

Poměrně čerstvá je informace, že prezident odmítl podepsat novelu zákona o posuzování vlivů na životní prostředí. Vadilo mu, že novela umožňuje účastníkům řízení odvolat se k soudu. Prý by to byl nepřijatelný průlom do dosavadní koncepce našeho soudnictví. Správně. Copak je možné, aby se každý, kdo nesouhlasí třeba s umístěním skládky před svým domem, mohl odvolávat proti nařízení stavebního odboru k soudu? Jak by to vypadalo? Vrchnost přece vždycky ví, co je pro nás nejlepší.

Klaus dlouhodobě zastává opravdu podobné názory – nechuť k rozšířeným občanským právům, všemu s nádechem levicovosti včetně sociálních a pracovních práv. Základní právo člověka přece je zvolit si své zástupce a pak čtyři roky pěkně potichu platit daně. Dalších práv netřeba – zbytečně by se znepřehledňovala legislativa. Klaus také nemá rád obecná referenda, možnost lidí nějak se angažovat ve veřejném životě mimo politické strany. Také už nám zjevil, že ekologie není věda, že jediná skutečná a pravá věda je ekonomie. Zkrátka s naším panem prezidentem máme jistotu, že se zde nebudou zavádět žádné podvratnosti. Klaus bude naším ochráncem až do konce svého funkčního období. A my máme jistotu, že do té doby ještě nějakou tu slavnou bitvu úspěšně vybojuje. Za české národní zájmy. Aleluja! Až uslyšíme, že Česká republika patří v Evropě mezi státy druhé kategorie, bude to pravda. Ale můžeme si za to sami. 

PS: Listina základních práv Evropské unie není dlouhý a nesrozumitelný dokument, doporučuji Vám přečíst si jej, ať víte, proti čemu Klaus bojuje.


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pobucký | čtvrtek 29.10.2009 19:56 | karma článku: 9,74 | přečteno: 538x
  • Další články autora

Martin Pobucký

Platy státních úředníků

7.6.2010 v 9:34 | Karma: 19,22

Martin Pobucký

Tíha odpovědnosti

5.12.2009 v 20:05 | Karma: 8,43