Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

„ … a bezohledně zničil rodiny zaměstnanců, a desítky let práce"

„Přístup hostujícího družstva je naprosto nelidský, a v rozporu s korektivem dobrých mravů. Místo aby projevili trochu obyčejného pochopení pro problémy ostatních a dali nám šanci, bezohledně zničili rodiny hráčů i zaměstnanců klubu, kteří přišli o obživu, a desítky let usilovné práce, kterou jsme my všichni do klubu investovali. Opravdu není jednoduché starat se o tlupu nagelovaných frajírků, dělat pro ně první poslední, a pak přijde nějaký dorostenec, který nás všechny bez špetky soucitu pošle na pracák a klub do insolvence …"

převzato w wikipedia.cz

Zkusme si představit následující situaci: poslední kolo fotbalové ligy. Hostům o nic nejde, skončí v klidném středu tabulky, tak jako tak, domácím jde o udržení v soutěži. Hlavní sponzor domácích se nechal již před zápasem slyšet, že v případě sestupu nedá už do týmu ani korunu, fanoušci již několik kol nemají pro vlastní hráče kloudného slova, klub má dluhy a v případě sestupu pravděpodobně skončí v konkurzu. Hostující hráči se ani nijak zvlášť nesnaží, s hráči soupeře se znají a nepřejí jim nic zlého, v pětaosmdesáté minutě je stav utkání 0:0, což domácím stačí k udržení … Když tu trenér hostů vystřídá útočníka za dorostenecký talent, kterého již delší dobu sledují zástupci z cizích lig. Mladík již takové pochopení pro problémy domácích nemá, po chvilce pobytu na hřišti převezme míč na polovině, obejde tři protihráče, při pokusu o faul před vápnem nespadne, ale udrží míč, vyběhnuvšímu brankáři udělá kličku a z úhlu zavěsí. Rozhodčí zanedlouho zapíská konec, domácí hráči horečně přemýšlí, kde je po letošních výkonech zaměstnají alespoň jako nosiče vody, trenér si rve zbytky vlasů a hledá výuční list, neboť je mu jasné, že další angažmá hnedtak nebude, fanoušci systematicky likvidují stadion, který domácí budou stejně potřebovat maximálně tak v pralesní lize, jelikož sponzor zaklapnul peněženku a odešel peníze raději prohrát do forbesu se slovy, že tam má alespoň nějakou šanci vyhrát něco zpátky. Úspěšného střelce hostů si zatím bere stranou hledač talentů zpoza Krušných hor, a nabízí mu smlouvu, která řádově převyšuje možnosti jak hostujícího týmu, tak i většiny ostatních českých družstev.

 

Až potud vše v nejlepším pořádku, domácí prostě hráli celý rok jak prasata, těch pár bodů, co uhaluzili během sezóny bylo dílem buď nehorázného štěstí, nebo domluvy s ostatními účastníky soutěže, a sestup byl pouze logickým důsledkem toho, jak hráči domácího týmu k celé sezóně přistoupili … Ovšem po vytrhání zbytku vlasů a zjištění, že výuční list asi nenajde, protože žádný nemá, vystoupil trenér hostů s překvapivým projevem:

 

„Přístup hostujícího družstva je naprosto nelidský, a v rozporu s korektivem dobrých mravů. Místo aby projevili trochu obyčejného pochopení pro problémy ostatních a dali nám šanci, bezohledně zničili rodiny hráčů i zaměstnanců klubu, kteří přišli o obživu, a desítky let usilovné práce, kterou jsme my všichni do klubu investovali. Opravdu není jednoduché starat se o tlupu nagelovaných frajírků, dělat pro ně první poslední, a pak přijde nějaký dorostenec, který nás všechny bez špetky soucitu pošle na pracák a klub do insolvence … A proč ? Jenom pro mrzký zisk, aby se předvedl před skauty z německé ligy. Víte, já s tím klukem před zápasem mluvil a říkal jsem mu, ať se trochu krotí … Zas tak moc jsem toho od něj nechtěl, jenom aby s tím machrováním chvilku počkal. Kluk je mladej, má celej život před sebou, co by se mu stalo, kdyby přestoupil za rok, nebo za dva ? Ale to ne, on přijde a během pěti minut zesměšní všechny ty táty od rodin a hodný kluky, kteří tady u nás hrajou. Tohle by mělo být zákonem zakázané, vždyť jak my k tomu přijdem, aby o našem osudu rozhodoval nějakej hej počkej … On je vlastně spoluviník toho, že naše rodiny teď nebudou mít co jíst. A vůbec, ten rozhodčí byl taky nějake divnej, co by se mu asi tak stalo, když by písknul konec pár o minut dřív, když už nám nemoh písknout penaltu ? Víte co mě říkal po zápase ? Že prej sme nepřelezli za celej zápas přes půlku, tak těžko může písknout penaltu … Tsss, samý výmluvy, trochu empatie a základní lidskosti, a všechno by šlo, jenom chtít. Já nevím, kde se v lidech bere ta bezohlednost, vždyť jsme se přece mohli domluvit jako normální lidi, ne ?“

 

Věnováno paní Ginetě Suché, http://ginetasucha.blog.idnes.cz/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: jiri plavsky | čtvrtek 30.8.2012 10:59 | karma článku: 14,01 | přečteno: 1732x
  • Další články autora

jiri plavsky

Hlad a zájmy společnosti

Dostal jsem se nedávno při posezení u vína do, alespoň z mého pohledu, zajímavého sporu: zájmy jednotlivce x zájmy společnosti ... A protože počet debatujících byl v tomto případě početně silně omezen, rozhodl jsem se tento, do značné míry teoretický problém, nadhodit i zde.

13.11.2013 v 11:00 | Karma: 11,08 | Přečteno: 590x | Diskuse| Ostatní

jiri plavsky

Člověk je tvor sociální ...

Člověk je tvor sociální ... Těmito slovy obhajují (nebo se alespoň pokoušejí obhajovat) zastánci zvýšeného přerozdělování svoji tezi, že o vytvořené hodnoty a o zisk by se měl „ten bohatý“ podělit s těmi „méně šťastnými“, a to pokud možno „sociálně spravedlivě“.

11.11.2013 v 13:00 | Karma: 16,73 | Přečteno: 707x | Diskuse| Ostatní

jiri plavsky

Dopis zaměstnavateli aneb "Základní lidské právo na hospodu"

Vážený zaměstnavateli, tímto bych se chtěl omluvit za neohlášenou dovolenou a zároveń podat vysvětlení nastalé situace. Jak možná víte, vlastním chatu na Šumavě, kam již léta jezdíme na víkendy, a nejinak tomu bylo i začátkem května tohoto roku, kdy jsem v pátek s celou svojí rodinou vyrazil směr Šumava.

2.6.2013 v 16:30 | Karma: 22,21 | Přečteno: 1323x | Diskuse| Ostatní

jiri plavsky

Diskiminace a kolektivní vina

Tak prý je u pracovního pohovoru odmítnutí člena skupiny x, z důvodu špatných zkušeností s dalšími členy skupiny x, diskriminací a „uplatňováním kolektivní viny“ ...

9.11.2011 v 15:15 | Karma: 24,27 | Přečteno: 1008x | Diskuse| Ostatní

jiri plavsky

Dáte si ?

Poslední dobou se mě zdá, že někteří lidé vlastně ani neví, co chtějí ... Takže co takhle dát si jeden malý diskriminační kvíz:

9.11.2011 v 10:32 | Karma: 13,11 | Přečteno: 746x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  17:12

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Lipavský předvolal ruského velvyslance kvůli kyberútokům na instituce

6. května 2024  16:55

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v pondělí nechal předvolat do Černínského paláce ruského...

Ve hře o post ministra je nyní i Ženíšek. TOP 09 chce vybrat tento týden

6. května 2024  16:43

Při hledání kandidáta do vlády na post ministra pro vědu, výzkum a inovace začala TOP 09 skloňovat...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  16:29

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Analytik, spekulant, spolumajitel činžovního domu, plátce nechutných daní ... Egoistický, svobodný, bezdětný, zadaný, na čemž nehodlám měnit nic z uvedeného, tedy kromě těch daní.