Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zelené lži

Pro ideologii i praxi komunistů bylo charakteristické, že pod záminkou pokroku a vítězství jejich „spravedlivé věci“ se neštítili jakéhokoli podvodu, lži, loupeže, či jiného, ještě brutálnějšího zločinu (vraždy i genocidy nevyjímaje). Je smutnou skutečností, že jejich přesvědčení, že „účel světí (jakékoli) prostředky“ bylo propagováno ve všech kulturních zemích světa elitami - dlouhou řadou vysoce vzdělaných lidí, často s ctihodným rodinným zázemím. Takto se projevovala většina levicové inteligence a umělecké „avantgardy“ 20. a 30. (i 40. a dalších dekádách) let minulého století. Je možno říci, že do značné míry právě tato zrada intelektuálních elit a jejich vytrvalé a dlouhodobé ovlivňování veřejného mínění (= ohlupování lidí) umožnila v mnoha státech nástup komunistů k moci a následný útlak mnoha národů světa. Komunizmus a levičáctví obecně vyhovovalo těmto volnomyšlenkářům jako ideologie, která jim obhájila a zdůvodnila jejich představu svobody, především v oblasti sexuální volnosti (pohlavní komunizmus).

Když pak tito „kavárenští komunisté“ byli konfrontováni s realitou „diktatury proletariátu“ (rozuměj stalinistické mafie), většinou se nestačili divit. Samozřejmě, ti s nejohebnější páteří (jako u nás V. Nezval, J. Werich, A. Hoffmeister a mnozí další), bez mrknutí oka dali své „tvůrčí“ schopnosti ve prospěch krutého stalinistického režimu. Doslova vyměnili svobodu a pravdu za „mísu čočovice“. Zůstali jeho opěvovateli a podpůrci, ačkoli mohli pozorovat, jak semlel řadu jejich uměleckých přátel a souputníků, z nichž mnozí skončili na dlouhá léta bez možnosti důstojné existence, v těžkých žalářích, či byli rovnou popraveni.

Přesto tento starý levičácký jed znovu a znovu otravuje další generace intelektuálů a umělců. V 60. letech vedla tuto levicovou „avantgardu“ mládež především ve Spojených Státech, ale i v západní Evropě. Byla  na ni nabalena řada velmi vlivných lidí – hudebníků, výtvarných umělců, básníků, spisovatelů, politicky se angažujících skupin (jako byly feministky či bojovníci proti rasové segregaci) jejichž hlavním krédem byl protest proti establishmentu, proti pokrytectví starších generací. Jedna z jejích tehdejších nejslavnějších protagonistek, umělkyně, zvaná Ultra Violet, na tehdejší dobu vzpomíná ve své knize Má léta s Andy Warholem: „Prošla jsem mnoha nebezpečími, abych mohla vyprávět tento příběh: Abych vyprávěla o psychické i sociální devastaci, zbloudilých záměrech, skupinovém sexu, hedónizmu in excelsis, o  filmech, jejichž účinkující byli sjetí drogami a byli v tomto stavu ochotni udělat cokoli. Potom, aby to bylo ještě horší, jsme vystavovali své ´hrdinské činy´před mládeží a povzbuzovali ji ke stejným věcem... I když pro mne sexuální nevázanost znamenala pouze zoufalou snahu hledat citové jistoty, měla jsem si uvědomit, že se spolupodílím na počínání, které pomáhalo položit základ k rozmachu tvrdé pornografie, drogové morové rány a epidemie AIDS. Mnozí z nás zaplatili krutou daň, někteří životy, druzí zdravím, jiní promarněnými léty života. Uvědomuji si, že jsem měla větší štěstí, než většina, neboť v sedmdesátých letech, když se mne dotkla smrt, jsem učinila pokání a našla jsem cestu k vnitřnímu míru“

Pochopitelně, radikalizmus a touha změnit svět patří k mládí zcela neodmyslitelně, a není na ní nic špatného. Špatné ovšem je, pokud jsou nezkušení a naivní mladí lidé ohlupováni lživými ideologiemi a povzbuzování k životnímu stylu, který je naprosto zničující, nesprávný a ve své podstatě zlý.

V posledních 30 letech levičácký mor nalézá nové, zelené mimikri. Již totiž není možno zastřít, že ideologie komunizmu selhala. Nepřivedla národy světa do ráje na zemi, jak slibovala, naopak – všude, kde se tento „sociální experiment“ na lidech vyzkoušel, vedl k nezměrnému utrpení milionů lidí, jejich zotročování, genocidám a hladomorům, jaké v dějinách světa nemají obdoby, doslova k peklu na zemi.

Nalézá se tedy nové spasení, nový zemský ráj, a to v ideologii „udržitelného růstu“. Je vypracována skupinou vědců, sdruženou kolem Římského klubu, jejím prvním známým výstupem jsou na počátku 70. let „Meze růstu“. Její hlavní argument je neomalthuziánské tvrzení, že pokud budou pokračovat stávající populační trendy, a růst čerpání surovinových a jiných zdrojů, záhy dojde k vyčerpání všech zdrojů, nezbytných k udržení lidské existence a nastane její všeobecný kolaps – a nejen to dojde k zhroucení života na Zemi. Proto je nutno tvrdými státními zásahy populační růst a čerpání surovinových zdrojů zastavit a stabilizovat počet obyvatel země na úrovni, jež umožní jejich další život v příštích generacích. Podle extrapolovaných „křivek růstu“, jež prodlužovaly tehdy známé trendy, mělo k avizovanému kolapsu dojít někdy na počátku 21. století. Skutečnost ale byla jiná (žádný kolaps se nedostavil) – hlavním problémem Mezí růstu totiž bylo, že do svých matematických vzorců nemohly mimo jiné zabudovat nepředvídatelné trendy – skokový vzrůst ceny surovin, technologické inovace a objevy, které umožnily využívat zcela jiné zdroje, výrobní procesy a technologie, s nimiž původní modely nepočítaly...

Méně známou skutečností ovšem bylo, že hlavními architekty Mezí růstu a členy Římského klubu byli, mimochodem, podobně, jako kdysi ideology komunismu, vládnoucí lidé tohoto světa, tvořící skryté mocenské elity světa.

V této souvislosti bych rád připomněl, že to není tak dávno, kdy Václav Havel (mimochodem také člen Římského klubu) varoval před nebezpečím vzniku nové totality, jež ovšem bude používat mnohem rafinovanější prostředky, než ty minulé. Asi to neměl na mysli, ale mimoděk tak přivolal pozornost k vzrůstající snaze „nové levice“, vytvořit novou agendu „záchrany lidstva“, jejíž prosazování bude vynucováno čím dál násilnějšími prostředky. Podobně, jako v případě komunismu, kdy šlo o vyřešení nedostatku sociální spravedlnosti a rovných možností – a tedy o věci, v jejichž řešení opravdu vládnoucí elity v 19. a 20. století do značné míry selhávaly, i agenda „zelených“ poukazuje na mnohé nesporně znepokojivé jevy současnosti. (Mizení rostlinných a živočišných druhů, růst zatížení přírodního prostředí a jeho  ničení průmyslem, chudoba a hladomory Třetího světa).  Recepty na nápravu světa zelené levice sice na první pohled vypadají velmi humánně a vědecky, jejich hlavním a zcela zásadním problémem je, že vycházejí ze zcela jednostranného a ideologicky zaujatého pohledu na svět. Stačí jen připomenout třeba činnost hlavních viditelných protagonistů Ala Gorea, mezivládní panel IPCC a třeba filmaře  M. Moorea. Na základě velmi často zmanipulovaných a falešných údajů a předpokladů vytvářejí působivý tlak na veřejné mínění, aby prosadili své představy a plány. Otevřeně ale neřeknou, jak jsou jejich skutečné záměry nelidské.

Zajímavé a symptomatické ale je, že jejich ideologie je podobně jako v případě komunistů jednoznačně zaměřená proti konzervativním hodnotám, které představují zejména hodnoty vycházející z Bible. Komunistům se podařilo v době jejich vlády v mnoha lidnatých zemích světa odstranit křesťany z veřejného života a marginalizovat jejich vliv na veřejné mínění. I u nás můžeme sledovat, jak čtyřicet let komunistického vymývání mozků opravdu našemu národu způsobilo jistou formu lobotomie – ztrátu schopnosti nést zodpovědnost za své činy a ztrátu všeobecného uznávání Desatera jako zásadního normotvorného požadavku na lidské chování. Totéž se do značné míry podařilo levičákům v zemích Západní Evropy. Co spojuje komunisty a zelenou levici:

-        tlak na rozpad rodiny (vytvořit představu, že pro ženy je lepší budovat kariéru, než vychovávat děti) – umístit děti už od nejútlejšího věku v ústavech, kde mohou být velmi snadno ideologicky indoktrinovány a deformovány,

-        tlak na zničení institutu manželství (zpochybňování jeho významu, pohlavní komunizmus, zrovnoprávnění manželství a partnerství homosexuálů),

-        „vědecký světový názor“ - novým náboženstvím je (neo)darwinizmus, lidem je vštěpováno přesvědčení o tom, že nad nimi není žádná vyšší autorita

-        zvyšování, až absolutizace role státu, úplná regulace celého života člověka od narození až do smrti,

-        vymizení občanské svobody, nezávislých institucí, sílící moc vládnoucích „elit“, fyzická likvidace odpůrců,

-        to vše se děje pod hesly pokroku, nevyhnutelného rozvoje lidstva, dosažení rovnováhy mezi člověkem a přírodou, atd.

V případě novodobých doktrín o „udržitelném světě“ se k těmto cílům ještě přidává likvidace převážné části světové populace – její snížení na ca 0,5-1 miliardu – jakýmikoli prostředky (sterilizace, interrupce, šíření vysoce nakažlivých chorob a následná distribuce životu škodících vakcín, vyvolávání lokálních válečných konfliktů)

Jsem si vědom, že můj hlas je spíše „hlasem volajícího na poušti“, přesto musím volat – Lidé, probuďte se, uvědomte si, jak jsme jako národ už jednou nalítli falešné vábničce ráje na zemi – nedopusťme to znovu!       

http://www.antimeloun.cz/je-liska-pro-ritualni-vrazdy-konzervativcu/

http://www.prvnizpravy.cz/sid=b99d1b9c719b523b297c12d416459da2/zpravy/ze-zahranici/bill-gates-priznal-vakciny-maji-snizit-populaci/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pinc | středa 19.5.2010 12:30 | karma článku: 22,24 | přečteno: 1459x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

Níže uvedený text, který zde zřejmě poprvé a velmi opožděně publikuji u příležitosti stého výročí narození Bohumila Hrabala, je dílem mého slovutného tchána, středoškolského profesora českého jazyka a literatury, pana Miloše Hoznauera. Ve zkratce ukazuje klikatou cestu, po které putovala naše literatura v poválečné době.

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39 | Přečteno: 725x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

Naše masmédia se tak jako vždy i v nedávných dnech široce zajímala o mnohotvárný život v naší zemi - všechna významná média (televize, noviny, internetové portály) například výborně zpravodajsky pokryla masovou demonstraci (3 osob) proti presidentu Zemanovi v Ostrově v Karlovarském kraji. Proto není divu, že jim občas unikají tak nepodstatné otázky, jako je reálná hrozba likvidace rodin prostřednictvím všemocné "juvenilní justice". Naproti tomu na nedávném zasedání naší vlády byl s velkou pozorností projednáván dopis, zaslaný sdružením "Slovanská kulturní tradice" (podpořený dalšími organizacemi a jednotlivci) a z reakce vlády je zřejmé, že jí tato otázka a její dopady na naši společnost není lhostejná - viz přiložená odpověď.

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99 | Přečteno: 2123x | Diskuse| Ostatní

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

Chování dětí a mladých lidí se v dnešní době vymyká tomu, co se dříve pokládalo za normální. Berou drogy, mají sklony k násilí, nedokážou navázat trvalé vztahy a v životě jim chybí perpektiva. Mezi odborníky se stále více prosazuje názor, že příčinou tohoto problému je do značné míry nepřítomnost otce v rodinách – ať už fyzická, nebo emocionální. Výchova dětí není jen úloha ženy, jak se to dnes často předkládá, a otec má v rodině mnohem vyšší poslání, než jen zabezpečovat příjmy a řešit technické problémy v domácnosti. Tak dlouho byla moderními „vychovateli“ propagována „bezkonfliktní výchova“, tak dlouho vykřikovali, že máme děti nechat, ať si dělají, co chtějí, že jejich neposlušnost je „žádoucí způsob, jak mohou nalézt sebe sama“, až jsou dnešní rodiče, a zvláště otcové bezmocní: Autorita se stala něčím zakázaným – otec má být kamarádem svých dětí, tím, který jim se podbízí, stal se „měkkým“ a beztvárným.

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78 | Přečteno: 5087x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Stereotypy, které se nezakládají na pravdě?

Podle sociologa Zdeňka Slobody ze společnosti Proud biologické rozdíly mezi mužem a ženou jsou irelevantní. Mužství a ženství jsou jen společenské konstrukty. Jinak si jeho výrok neumím vysvětlit. Muž a žena ovšem nejsou nějaké role, které dotyční „hrají“, jak se nám snaží vnutit lidé typu pana Slobody. Mají prý vědecký podklad: Ohánějí se totiž výzkumy sociologů, které prý ukázaly, že děti dvou matek či otců nemají s určením role svých rodičů problém. Otázka stejného pohlaví prý neexistuje, vše je jen věc dohody kdo nakoupí, vypere, uvaří, vyzvedne dítě ze školy či ho dovede do kroužku.

20.6.2013 v 20:20 | Karma: 36,55 | Přečteno: 3678x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Demonstrace v Paříži proti homo-sňatkům

Za okázalého nezájmu našich mainstreamových médií probíhají už několik měsíců ve Francii protestní demonstrace proti homo-sňatkům a adopci dětí homosexuály. Pokud se nějaká informace vypíchne, pak je to sdělení, že prý „tvrdé jádro demonstrantů“ tvoří ultrakonzervativní „homofóbové“, kteří prý měli hodinu po skončení demonstrace zaútočit na sídlo socialistické strany a skandovali výzvy za odstoupení prezidenta Hollanda.

28.5.2013 v 13:00 | Karma: 41,16 | Přečteno: 4247x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:28

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."