Diskuse

Zelené lži

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

psychonaut

20. 5. 2010 10:42
nahradte v clanku

slovo komuniste slovem krestane a slovo zeleni slovem katolicka cirkev a bude to pravdive do posledniho chlupu. R^

0 0
možnosti
R

Rilian

20. 5. 2010 11:33
Proč bych to dělal?

Napřed si opravdu důkladně prostudujte historii, než vypustíte takové tvrzení. Pak byste zjistil, že bez křesťanství (a potažmo i katolické církve) by nebylo evropské civilizace.Jestliže kopete do křesťanství a křesťanů, kopete do svých předků, to si prosím uvědomte. MP

0 0
možnosti
M

MORHHO

19. 5. 2010 18:23
Velmi dobře !

[>-][>-][>-]

0 0
možnosti
T

tygřice

19. 5. 2010 16:58
Nepřehledněte ten odkaz na konci článku

http://www.antimeloun.cz/je-liska-pro-ritualni-vrazdy-konzervativcu/

A hned je jasno, že zelení=fašisti !!!!!!

0 0
možnosti
A

arahat

19. 5. 2010 17:28
Re: Nepřehledněte ten odkaz na konci článku

mohu se zeptat autora článku, proč má na konci textu tento odkaz? Popř. Vás (Tygřice) proč na něho upozorňujete? to "zelení fašist"je vtip, nebo to myslíte vážně?

0 0
možnosti
A

arahat

19. 5. 2010 15:01
Vážený autore,

Čili jestli jsem to pochopil, jsou současná environmentální hnutí (od jednotlivce, pře NNO až po Zelené strany v Ecropě) přelvečení komunisti?

Pokud to takto myslíte, je to naprostý blábol. Ano část Zelených (politická) je svým zaměřením spíše levicová, ale častěji se profilují jakožto středové strany. V Topolánkově vládě byli SZ součástí pravicové vlády....

A že by lidé (jednotlivci), kteří doma třídí odpad, nebo si koupí biopotravinu byli komunisti, to mi vyvolává opravdu úsměv. Pokud tedy lze mluvit o "zelené ideologii", je tomu tak proto, že myšlenka "předběžné opatrnosti" vzniká na základě vědeckých poznatků, jejich exaktní vypovídající platnost je teprve v zárodku a jakožto taková je snadno zneužitelná v osobní prospěch různých jednotlivců či skupin (zcela kapitalisticky!)¨.

0 0
možnosti
R

Rilian

19. 5. 2010 15:11
Re: Vážený autore,

To jste mne špatně pochopil, a nějak nepozorně přečetl můj text. Hrot mého článku je zaměřen proti soudobé enviromentální ideologické demagogii, která je zneužívaná mocnými tohoto světa a jsou zde četné známky, že bude ideologickým základem nové totality. Její součástí jsou nejrůznější "trendy", jež vedou k podlomení občanského odporu a schopnosti lidí nezávisle uvažovat, také zmiňované v článku. MP

0 0
možnosti
C

crutov

19. 5. 2010 14:19
Fašistický kecy...

Mluvíte o svobodě a jediné o čem je Váš článek je štvanice. Typické pokrytectví konzervatistů, tedy svoboda pro všechny, všechny kdo mají stejný názor a hodnoty jako já. To, ale není svoboda, to je fašismus. Skutečná svoboda je přestat lidi neustále dělit na nějaké škatulky a nechat je fungovat v rámci, co možná nejjednodušších pravidel, která dávají stejná práva všem, kdo nepáchají evidentní zločin.

0 0
možnosti
C

crutov

19. 5. 2010 14:19
Re: Fašistický kecy...

*konzervativců

0 0
možnosti
S

stepulka

19. 5. 2010 14:00
Váš článek se tak špatně čte

že jsem vzdala snahu dobrat se k meritu věci. :-(

0 0
možnosti
PH

quasar11

19. 5. 2010 18:54
Re: Váš článek se tak špatně čte

Souhlas, čte se to děsně! Ikdyž jsem z těch pár přečtených vět pochopil, že za všechno špatný a hlavně za to, že v Čechách nemá náboženství moc úrodnou půdu, můžou zelení. Zelené rád nemám, ale zas tolik bych jim toho na záda nenakydal... Ale závidím lidem, kteří si dokážou najít a pojmenovat zlo. Hned se jim líp žije mají co psát:-)

0 0
možnosti
MK

Michal Kohoutek

19. 5. 2010 13:53
Špinavé tenisky ke smokingu

Vážený pane Pinc, Vaše přirovnání ekologických idejí ke komunismu je stejně padnoucí jako nošení špinavých tenisek se smokingem. Při této mentální akrobacii plýtváte mraky inkoustu.

Totiž: komunismus a) masově zabíjel; b) byl postavený na nenávisti k lidskému snažení a lidské přirozenosti; c) byl hlavně prosazován a řízen orwellovskými 'prasaty'; d) byl jednolitou teorií. Ekologické ideje a) nejsou jednolitou teorií; b) jsou prosazovány širokou škálou lidí, hlavně lidmi s emotivním vztahem k 'přírodě' a vědci; c) jsou návratem k lidské přirozenosti a 'znovuobjevením přírody'; d) nezabíjí, naopak jsou spojeny s vysoce humanitárním cítěním.

0 0
možnosti
R

Rilian

19. 5. 2010 14:09
Re: Špinavé tenisky ke smokingu

Škoda že víte tak málo o dějinách celkově a komunistického hnutí zvlášť. Nečtete asi ty správné knihy, jak by řekl C.S. Lewis... Tato ideologie rozhodně nevznikla jako nějaké monolitické hnutí - v průběhu 19. století zde byla celá řada levicových  idejí, prosazovaných rozmanitými humanisty, anarchisty, komunisty, sociálně demokratickým hnutím, které často mezi sebou dosti tvrdě bojovaly  - prostě hodnotíte věci při pohledu zpátky, a ne tak jak vznikaly. Mezi těmi, kdo prosazovali komunizmus byla široká škála lidí - filozofové, vědci, umělci, dělníci, samoukové.. Kteří měli často upřímmnou touhu po nápravě světa a šlo jim o pokrok lidstva.   Možná byste pak při studiu zjistil v okolnostech jejich vzniku opravdu pozoruhodnou shodu mezi těmito fenomény. Mějte se dobře! M. PInc

0 0
možnosti
KL

katlab

19. 5. 2010 13:21
nejsem filosof...

nicmene, s potesenim sleduji, ze cely svet je vesnice, nebot na celem svete kde kdo citi potrebu se vyjadrit ke klimatu, krom vedcu (tech opravdovych, nebot klimatologove nejsou vedci).

mam take pocit, ze ignorujeme rozdil mezi byt levicak, pravicak e liberal. je mi vcelku fuk, co si o tom mysli filosofove a jim podobni. volim pravici, nebot nazor levice na rizeni statu je mi odporny. tim to hasne. co je komu po tom, jestli dam prednost budovani kariery pred vychovou deti, co je komu po tom, jestli muj soused spi/zije s holkama, s klukama, pripadne s vice osobami najednou. to ze si Franta muze "vzit" Vencu, vidite jako utok na instituci manzelstvi? Nechapu. Leda bych se za Vencu chtela vdat sama, ale to bych si v tomto pripade moc nepomohla, co myslite?

Co se tyce svetonazoru, jsem stastna, ze ziju ve state, kde je kazdemu ukradene, jestli chodim do kostela (a do jakeho). Jsou staty na jihu tohoto kontinentu, kde vase dite nevezmou do skauta, pokud se v nedeli neukazete na msi.

0 0
možnosti
R

Rilian

19. 5. 2010 13:39
Re: nejsem filosof...

Rozhodně nejsem zastáncem toho, aby se někomu cokoli nařizovalo, co by omezovalo svobodu jeho přesvědčení - a je jedno, jestli to je chození do kostela, či na partajní schůzi. Bůh dal člověku svobodnou vůli a nechce mít z něho robota, poslušně vykonávajícího jeho nařízení. Jde ale o tom, že "ne všechno prospívá" - člověk ve svém životě nese důsledky svých činů, ať v dobrém, tak ve zlém. Tento svět vznikl, byl stvořen na určitých principech. Kdo je dodržuje, tomu se bude dařit dobře, kdo je nedodržuje, doplatí na to - záleží jen na něm, pro co se rozhodne. Mimochodem (ad. skauti na jihu) , jestli se mi něco opravdu hluboce příčí, pak je to náboženské pokrytectví - pokládám je vpravdě za něco opravdu hnusného. Ostatně, Ježíš Kristus, měl největší problémy právě s náboženskými pokrytci, nikoli s hříšníky.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

19. 5. 2010 13:11
Máte pravdu, současný režim potlačuje práva

stejně jako za komunistů, není v tom prakticky žádný rozdíl.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

19. 5. 2010 13:08
Máte pravdu.

Ale než se moci zmocnili komunisti, mnozí lidé také měli pravdu, když před nimi varovali. A bylo jim to houby platné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."