Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Koho podporuje Západ v Libyji?

Téměř nikdo z našich novinářů nevěnoval před nedávnem pozornost tvrzení libyjského vůdce Kaddáfího, že povstalci proti jeho vládě, jejichž centrum je na východě země v Benghází, jsou podporování Al-Kajdou. Tato zpráva se pokládala za součást informační války, jež probíhá souběžně s občanskou válkou v zemi, vedenou vojenskými prostředky. Prostě propagandistický žvást. Že se jeho informace zřejmě zakládají na pravdě (nebo jí je velmi blízko), dokládá informace, související s náletem, provedným na automobil v Severním Sudánu.

Povstalci v Libyji. Zdroj: Internet

Píše o tom na Neviditelném psu Dušan Neumann: „Cílem útoku byl zástupce Hamásu v Sudánu, který koordinoval pašování iránských zbraní přes Egypt do Gazy. Jeho posledním úkolem, který vyprovokoval útok, bylo zorganizovat přepravu yperitu a munice s nervovým plynem, kterou íránští nákupčí Hamásu a Hizballáhu nakoupili od rebelů v Benghází. Náklad těchto zbraní hromadného ničení byl určen pro Gazu a Libanon. Ač se k útoku se nikdo nepřihlásil, sudánský ministr zahraničí obvinil Izrael.“

V době, kdy v naší zemi čeští „užiteční idioti“ demonstrují pod heslem „Ne naším jménem!“ proti návštěvě izraelského premiéra Benjamina Netanjahu, jejich ideoví spřízněnci v Palestině nakupují od libyjských rebelů v Benghází zbraně hromadného ničení. Neumannův článek pokračuje: „Podle izraelských pramenů prodali rebelové palestinským zbrojířům 2000 dělostřeleckých nábojů s yperitem a 1200 náboji s VN za několik milionů dolarů. Izraelská rozvědka s pomocí amerických agentur sledovala transport pod ochranou iránských komand z východní Libye do Súdánu, kde je munice zatím někde uskladněna... Začatkem března, krátce po vypuknutí povstáni v Benghází, dorazila do města tajná íránská vojenská delegace a nabídla vůdcům rebelů podstatné částky za celý sklad chemických bojových látek. Rebelové údajně přidali i neznámé množství různých typů protiletadlových raket.“

Ve světle těchto informací se jeví stále méně důvěryhodným celé angažmá vojsk NATO ve prospěch libyjských separatistů. V této souvislosti je celkem jedno, jestli se jedná o separatisty, přímo podporující teroristy Al-Kajdy, nebo jejich ideové spojence z Hamásu či Hizballáhu. Obávám se, že po odstranění jednoho „ďábla“ (démonizovaného vůdce Libye Kaddáfího) obsadí jeho „dům“ sedm ďáblů ještě mnohem horších...

zdroj: http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-mame-se-na-co-tesit-0v4-/p_zahranici.asp?c=A110407_140445_p_zahranici_wag

 

Autor: Martin Pinc | pátek 8.4.2011 17:00 | karma článku: 14,91 | přečteno: 959x
  • Další články autora

Martin Pinc

Péče o nejmenší - boření mýtů, nebo rozklad rodiny?

Sociologický ústav Akademie věd vydal knihu, jejíž autoři v anotaci prohlašují, že prý „Málokterá oblast veřejné politiky je opředena tolika mýty jako péče o předškolní děti. Tyto mýty znemožňují potřebné změny rodinné politiky, neboť blokují rozvoj racionální společenské diskuse, která by se neopírala o ideologické argumenty, ale o poznatky soudobých mezinárodně uznávaných vědeckých studií. Tato kniha chce přispět jak k racionální společenské diskusi, tak k pozitivním změnám.“

26.5.2013 v 23:10 | Karma: 22,41 | Přečteno: 1462x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Jaké znamení je nad námi?

Oficiální média i blogosféra v těchto dnech řeší konflikt mezi jistým nositelem transparentu, který je mimochodem státním zaměstnancem a vysokoškolským pedagogem, a hlavou státu. Zapletl se do toho nějak i jiný nositel transparentu, pro změnu zase dříve ministerský úředník.

21.5.2013 v 22:22 | Karma: 29,47 | Přečteno: 1804x | Diskuse| Ostatní

Martin Pinc

Bůh na lavici obžalovaných

Lev Trocký postavil Boha v Moskvě roku 1923 před očima 5.000 rudoarmějců před soud. Bůh byl shledán vinným z různých potupných činů a odsouzen v nepřítomnosti. Snad tím Trocký chtěl ospravedlnit skutečnost, že bolševici v té době obzvláště tvrdě terorizovali křesťany, mučili a zabíjeli kněze a mnichy, bořili křesťanské chrámy. Během jejich teroru už po samém začátku bolševické revoluce byly zabity statisíce křesťanů. Podle tohoto vzoru byli perzekuováni křesťané ve všech zemích, v nichž se komunisté dostali k moci – bez výjimky – a s nimi všichni, kdo se odmítali podřídit jejich diktatuře. Veškeré obyvatelstvo zemí, ovládaných ideologií komunismu, pak prošlo dlouholetým vymýváním mozků komunistickou propagandou, která přinesla své „ovoce“ v ateismu, jenž dodnes stále převládá v postkomunistických zemích. Většina lidí i v naší zemi je tak zcela „odkloněna“ od konceptu milujícího Boha, reprezentovaného Ježíšovým životem a učením.

30.4.2013 v 8:00 | Karma: 23,25 | Přečteno: 1670x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Radim Uzel a Bible = krátké spojení

Už dlouho jsem nečetl takovou snůšku výmyslů, polopravd a naprostého nepochopení čteného textu, jako když se známý sexuolog Mudr. Radim Uzel pokusil vykládat Bibli. Jeho věru originální interpretace některých starozákonních příběhů vyšla před nedávnem na internetových stránkách deníku Právo (jež jsou umístěny na Seznamu jako „Novinky.cz“) v rubrice žena – vztahy a sex pod titulkem "Radim Uzel: Bible, kniha plná hororů". Lze snadno doložit, že prakticky každé jeho tvrzení, kterého se dopouští, je chybné a nepravdivé. Začnu ale od začátku úvodním prohlášením:

11.4.2013 v 16:00 | Karma: 26,40 | Přečteno: 1758x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Co je v dnešní evropské demokracii zakázáno

V Paříži se můžete na veřejnosti políbit, můžete se projít v minisukni, vystavit na odiv hluboký výstřih, můžete mít tričko s potiskem vulgárních slov francouzských nebo amerických rapperů. Ale jednu věc určitě nesmíte: procházet se s rodinou po Lucemburských zahradách v bundě, která má potisk se symbolem z protestních manifestací proti zákonu, jenž uzákoňuje manželství mezi osobami stejného pohlaví. A tak zapomeňte na stylizované "pohádkové" profily muže se ženou a dvěma dětmi držících se za ruku. Francouzští strážníci vás v opačném případě zastaví a odvedou na policejní stanici, aby sepsali protokol o přestupku: O „chování v rozporu s dobrými mravy“.

8.4.2013 v 23:50 | Karma: 26,20 | Přečteno: 1987x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Musíme to řešit rychle, říká Válek. TOP 09 má po konci Tuleji čtyři možnosti

3. května 2024  15:46

Hledá se nový ministr. Zn.: Rychle. Takový inzerát by si teď mohla dát vládní TOP 09 poté, co...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."