Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A mrkev naši vezdejší dej nám dnes (Jak to všechno začalo 5.)

První, osobnější série článků, věnována mým zážitkům a pocitům ze "strastí a strastí" něčeho, co se nazývá duchovní transformace. Ke každému dílu něco málo vysvětlím, ale podrobněji se těmto věcem věnuji na našich stránkách.

(2/2008) Mrkvově - zeleninovou dietou jsem pokračoval již druhý měsíc, z masa jsem stále cítil energii smrti, takže i přítelkyně měla nucenou zeleninovou dietu.

Ale experimentoval jsem, protože jsem už dokázal vyjít ven (samozřejmě se sluchátky, bez nich bych vzhledem k citlivosti na zvuky omdléval), chodil jsem kolem obchodů a zkoumal pocity. A zjistil jsem, že asi opravdu jde o energii toho, jak se do masa promítne smrt a utrpení zvířete – na farmářských trzích jsem skoro neměl problém s masem, sice jsem cítil takový jakoby smutek a lehké nevolno, ale oproti supermarketovému pocitu to bylo „nebe a dudy“. Ale nedělal jsem z toho závěry, protože kolem stánku s masem bylo na trhu deset dalších se zeleninou, ze které jsem cítil energii skvělou a mohly se míchat.

Zjistil jsem, že zelenina mi pomáhá i energeticky. Začal jsem cítit, jak mě energie z takové stravy naplňuje, že mi dodává energii téměř tak dobře jako meditace. Pomáhá mi doplňovat rozdíl mezi množstvím energie co potřebuji a tím, co jsem schopen načerpat. Po běžném (v rámci možností) nočním zážitku smrti jsem se kombinací meditace a mrkvového salátu dokázal z nejhoršího dostat do oběda a odpoledne jsem byl schopen fungovat téměř normálně. Proto jsem začal znovu intenzivněji pracovat na plánování našeho velkého výletu po Evropě.

A i můj vztah k jídlu zůstával v této pro mě netypické, podivné rovině – tak jako jsem se kdysi těšil na to, že si dám dobře vyuzenou klobásu, steak, případně větrník, všechny tyto role najednou zastoupila mrkev. Je to sice jednoduché při sestavování seznamu k nákupu, ale mělo to i své drobné nevýhody. Nedokázal jsem se zdržet oslavných ód na mrkev a její příbuzné, a asi jsem tím svému okolí trochu lezl na nervy. Takže, když jsme si volali s rodiči, máma se mě ptala co mi má uvařit, když přijedeme za dva týdny na návštěvu , „objednal“ jsem si několik kilo syrové zeleniny.

„Péťo, a když přijdeš, budeš chtít jít i na zahrádku?“ zeptal se mě táta.

"Nevím, není ještě příliš brzy, v polovině března?"

„No, mrkev ještě nebude, ze zeleniny je tam maximálně zimní růžičková kapusta, ale ptám se proto, abych stihl obalit kmeny stromů pletivem a natřít je vápnem.

"A to se nedělá na podzim?"

"To ano, a většinou k nám na zahrádku zvěř nechodí - takže to neděláme. Jenomže teď se obávám, aby nám je neobžrala invaze pražských "králíků". Sice pořád říkají, že jsou polomrtvé a neschopné čehokoli kromě základní existence, ale lepší je se připravit - co když jim ta kůra na stromech zachutná...“ - smích celé rodiny ve sluchátkách mi potvrdil, jak jsem zase padl do pasti... Ale to je jedna z věcí co miluji na naší rodině – dokážeme si dělat legraci v každé situaci a ze všeho.

Pohled po letech: Zdá se, že tento zážitek podporuje teorii vegetariánů o „jediné správné stravě“, ale není tomu tak. V této konkrétní situaci to byla téměř nutnost, z důvodu mé nedostatečné schopnosti doplňovat energii a zároveň až jasnovidné neřízené citlivosti na energie, v rámci začátku transformace,  ale obecně čistě zeleninová dieta není nutností. Během těch následujících let cesty k duchovnímu mistrovství jsem se několikrát k čistě zeleninové dietě vrátil, když jsem například potřeboval mít superčisté energie kvůli tomu, že jsem se chystal na velmi vysokou meditaci, kterou jsem dělal poprvé a sotva jsem dosáhl na úroveň energií potřebnou na zvládnutí meditace - tehdy už jsem byl dostatečně sladěn s tělem na to, že si řeklo o takhle do extrémů dohnané stravování na několik týdnů, jako přípravu. Jinak nechávám výběr stravy na tělo, postupně jsem se naučil mu důvěřovat a poslouchat, co chce ono samo.

Samozřejmě stravování se masem je něco, co člověku přidává energeticko-karmickou zátěž, ale člověk má své přirozené schopnosti čištění svých energií, a pokud se k tomu vědomě zabývá energiemi, a pravidelně medituje, tuto zátěž svou energetickou prací zcela eliminuje (v případě že právě tato zátěž není součástí nějaké lekce v rámci duchovního vývoje). Ale pokud si chcete v této oblasti pomoci, a pokud ještě nejste na mistrovské úrovni, zajímavé řešení je vědomá energetická práce s jídlem.

Je podobná velmi zkrácené a zjednodušené křesťanské Eucharistii, a můžeme ji použít když maso připravujeme, nakupujeme, nebo se chystáme jíst. Ponoříme se do lehkého meditačního stavu - stačí zavřít oči, klidný hlubší nádech, a pak s výdechem poděkujeme za jídlo, případně si k tomu představíme jak při nádechu jídlo prozařuje bílá energie proudící shora, posilující jeho užitečné vlastnosti, a odesílající energii utrpení a smrti při výdechu vzhůru. Je to velmi jednoduchá a kratičká meditace, která se časem stane tak samozřejmou, že vám bude stačit ji dělat s otevřenýma očima, v rámci jednoho, dvou dechů. Takto si dokonce dokážete jídlo i nápoje nabíjet přáním, například vyléčení, ale tohle je na dlouhé vysvětlování, déle, než je běžný blogový příspěvek, takže to vysvětlím jinde.

Peter

Fotografie - pixabay, royalty free

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Peter Šiška | pondělí 21.8.2023 9:16 | karma článku: 5,28 | přečteno: 294x
  • Další články autora

Peter Šiška

Vzkříšení víry v doktory. (Jak to všechno začalo 4.)

První, osobnější série článků, věnována mým zážitkům a pocitům ze "strastí a strastí" něčeho, co se nazývá duchovní transformace. Tento článek nepotřebuje vysvětlení...:)

25.7.2023 v 13:50 | Karma: 9,37 | Přečteno: 342x | Diskuse| Osobní

Peter Šiška

Řízek je bolest! (Jak to všechno začalo 3.)

První, osobnější série článků, věnována mým zážitkům a pocitům ze "strastí a strastí" něčeho, co se nazývá duchovní transformace. Ke každému dílu něco málo vysvětlím, ale podrobněji se těmto věcem věnuji na našich stránkách...

11.7.2023 v 9:23 | Karma: 6,01 | Přečteno: 285x | Diskuse| Osobní

Peter Šiška

Utop se! Nebo se nauč plavat! (Jak to všechno začalo 2.)

První, osobnější série článků, věnována mým zážitkům a pocitům ze "strastí a strastí" něčeho, co se nazývá duchovní transformace. Ke každému dílu něco málo vysvětlím, ale podrobněji se těmto věcem věnuji na našich stránkách...

5.7.2023 v 9:21 | Karma: 4,51 | Přečteno: 188x | Diskuse

Peter Šiška

Utop se! Nebo se nauč plavat! (Jak to vše začalo 1.)

První, osobnější série článků, bude věnována mým zážitkům a pocitům ze "strastí a strastí" něčeho, co se nazývá duchovní transformace. Ke každému dílu něco málo vysvětlím, ale podrobněji se těmto věcem věnuji na našich stránkách.

28.6.2023 v 9:26 | Karma: 10,33 | Přečteno: 378x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Carlsona vysílají v ruské televizi. V pořadu řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46,  aktualizováno  22.5 10:07

Na ruské státní televizi Rossija 24 se objevil pořad amerického moderátora Tuckera Carlsona. Jeho...

Návrat Kalouska, školné i nadstandardy. Místopředseda chystá oživení TOP 09

22. května 2024

Vysíláme Během horké fáze kampaně do eurovoleb nechce tříštit pozornost, ale ve druhé polovině roku chystá...

Smrtící dopad sankcí. Prezidenta Íránu nezabil kismet, ale rozpadlý vrtulník

22. května 2024

Premium Íránský prezident porušil prastarou zásadu, že starým letadlům a novým boeingům se má člověk radši...

Policie stíhá advokáta a bývalého důstojníka StB za zpronevěru 157 milionů

22. května 2024  9:54

Kriminalisté vyšetřují zpronevěru peněz z advokátní úschovy se škodou 157 milionů korun, o případu...

  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 259x
Jsem dlouholetý IT manažer a kouč, ale zabývám se meditacemi a duchovně-energetickou oblasti intenzivně asi dvacet let. A jelikož jsem průvodcem a pomáhám lidem z jejich bludných kruhů, v blogu budu psát spíše kratší úvahy a zážitky z tohoto soudku. Delší a hlubší úvahy, které se nehodí do blogového formátu, pak mám na osobních stránkách www.chrysalis.cz

Seznam rubrik