Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ze špatné zprávy udělat dobrou? Pro MF Dnes žádný problém

Na sklonku loňského roku otiskl deník MFD speciální přílohu, ve které radostně čtenářům servíruje 111 dobrých zpráv roku 2011. To by ovšem nebylo ono, kdyby všechny informace byly zcela objektivní a nezaujaté. U těchto novin, které dávno nepatří Čechům, ale vlastí je německá firma, jejíž zájmy jsou zcela evidentně diametrálně odlišné od zájmů většiny českých občanů, je takový postup řekněme denních chlebem.

MF Heute (jak je tento protičeský deník trefně nazýván) před pár dny ve zmíněné příloze napsala:

Prodejte pole Polákům

Na 1. června se mohou kromě dětí, které slaví svůj mezinárodní den, těšit také cizinci usídlení v Česku. K tomuto datu totiž přestane platit zákaz prodeje zemědělské půdy občanům jiných zemí. Bude-li tedy chtít polský rolník kousek pole na Jablunkovsku, může si ho bez problémů pořídit.

No vskutku! To je vpravdě kladná a radostná zpráva, že můžeme rozprodávat půdu své rodné země. Udržení zemědělského půdního fondu v rukou českého státu a jeho občanů musí být přece jednou z naprosto zásadních priorit celého národa. Dost na tom, že se po léta vlády zbavují strategických podniků, celý průmysl je tak prakticky v držení cizího kapitálu.

Pokud by měl nastavený trend pokračovat do dalších let či desetiletí, nebude nám Čechům, Moravanům a Slezanům ve vlastní zemi patřit zhola nic, čímž se ocitneme cele v moci velkých zahraničních zájmových celků a států. Jakoby nestačilo, že v politickém rozhodování samy o sobě již nemáme hlavní slovo my, ale nevolení a tím pádem neodvolatelní bruselští byrokraté.

Ne, dál se nebudu neproduktivně rozčilovat, ale raději se pokusím o přeformulování původního článku do nezkreslené verze s veškerými důsledky:

Neprodávejme svá pole!

Na 1. června se mohou kromě dětí, které slaví svůj mezinárodní den, ve velkém těšit také cizinci, kteří mají spadeno na naši zemědělskou půdu, jeden ze strategických prvků každého státu. K tomuto datu totiž díky našim zaprodaným politikům a korupčníkům přestane platit zákaz prodeje zemědělské půdy občanům jiných zemí. Bude-li tedy chtít cizinec koupit třeba sto, tisíc, deset tisíc nebo libovolně víc hektarů naší půdy a najde-li se natolik egoistický a na budoucnost vlastního národa nedbající občan či podnik a cizinci půdu prodá, budou v tom lepším případě naši zemědělci dřít na cizích polích a vydělané peníze posílat za hranice republiky. V horším případě bude scénář podobný, jen na tom poli nebude český zemědělec, ale importovaná nekvalifikovaná levná pracovní síla.

Nuže, vážený čtenáři, uděláme s tím něco nebo to jen tradičně „náležitě“ okomentujeme nad půllitrem piva v místní putice?

Publikováno na webu Českého hnutí za národní jednotu

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radim Panenka | čtvrtek 6.1.2011 21:40 | karma článku: 20,04 | přečteno: 1539x
  • Další články autora

Radim Panenka

Účastnil jsem se přednášky o holocaustu. Jsem popírač?

Nebo také – byl jsem v kině na filmu Kmotr. Jsem proto mafián? Několikrát jsem navštívil mešitu, znamená to, že jsem muslim? Tímhle způsobem bych mohl pokračovat vskutku dlouho, tak dlouho, že by vás to ani nebavilo číst. Teď se ale dostanu k té hlavní otázce, kvůli které tento článek vůbec vznikl. Účastnil jsem se přednášky o českém protižidovství. Musí to tedy znamenat, že jsem antisemita (neonacista, neofašista, paleofašista, protofašista, totalitní demagog, fašizující maloměšťák a extrémista)?

17.5.2011 v 16:45 | Karma: 20,18 | Přečteno: 2362x | Politika

Radim Panenka

Krajské zastupitelstvo o mešitě v Hradci Králové

Na posledním jednání zastupitelstva Královéhradeckého kraje se kromě běžných témat zabrousilo i do problematiky, která patří v posledním půl roce v Hradci Králové jednomu z hlavních témat. V závěrečné diskusi totiž s příspěvkem vystoupil Valentin Kusák, který začal proti záměru místních muslimů na zbudování islámského centra s mešitou nesouhlasně vystupovat jako první.

9.5.2011 v 12:11 | Karma: 19,34 | Přečteno: 1968x | Politika

Radim Panenka

President pomohl k řešení krize a troubové z prolhaných médií mlčí

Vážné věci se nemají řešit s horkou hlavou. Známé pravdivé tvrzení, které se vypráví a používá dennodenně. Stejně tak jako se ho držíte vy nebo já, držel se ho i president Václav Klaus ve chvíli, kdy k němu na Hrad přispěchal ministerský předseda s tím, že musí honem honem odvolat ministra vnitra, školství a přijmout rezignaci ministra dopravy. Václav Klaus tehdy jasně řekl, že než tak učiní, bude od premiéra chtít plán dalšího vývoje ve vládě. A jakoby president při té tiskové konferenci tušil, co může tohle prohlášení u některých lidí vyvolat. Záměrně tenkrát zdůraznil, že rozhodně ministry neodmítá odvolat, nýbrž do doby NEŽ ten krok podnikne, chce záruky, že nenastane bezvládí.

29.4.2011 v 18:31 | Karma: 29,50 | Přečteno: 2182x | Politika

Radim Panenka

Národní skvosty uprostřed Musea království Českého

Do okamžiku, než se historická budova Národního musea v čele Václavského náměstí uzavře před dlouho plánovou a hlavně žalostně potřebnou celkovou rekonstrukcí zbývá jen okolo dvou měsíců. Po osmém červenci bude tento památník národní hrdosti Čechů, Moravanů a Slezanů na pět let pro návštěvníky uzavřen.

26.4.2011 v 21:46 | Karma: 7,14 | Přečteno: 830x | Kultura

Radim Panenka

Islamizace jako konspirační teorie?

Velkou shodou náhod jsem na poslední chvíli narazil na informaci, že se bude v Hradci Králové konat diskuse na téma případného vzniku mešity. V současné době bychom jen stěží ve městě našli žhavější téma, které tolik hýbe veřejným míněním. Na akci jsem se tedy bez váhání vypravil. Navíc se v Hradci již beseda na stejné téma konala v únoru, kam tehdy přišlo více než sto lidí, kteří se většinově shodli, že žádnou mešitu ani islámské centrum ve městě nechtějí. O to víc jsem byl napjatý, jací diskutující zde vystoupí, kolik přijde lidí a jaký bude závěr diskuse.

12.4.2011 v 12:02 | Karma: 31,80 | Přečteno: 1744x | Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Fotbalový zápas se dohrál noži. Další důkaz, jak války klanů sužují Německo

14. května 2024

Premium Tam, kde kdysi přilétla nějaká ta rána pěstí, se dnes střílí. Řeč je o okresním fotbale v Německu,...

Chybí důležitý lék na astma, i kvůli ceně. Kdo koho vydírá? přou se lidé

14. května 2024

Premium Češi s astmatem, alergií či chronickou obstrukční plicní nemocí složitě shánějí lék ve spreji...

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku

13. května 2024  22:27

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...