Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Účastnil jsem se přednášky o holocaustu. Jsem popírač?

Nebo také – byl jsem v kině na filmu Kmotr. Jsem proto mafián? Několikrát jsem navštívil mešitu, znamená to, že jsem muslim? Tímhle způsobem bych mohl pokračovat vskutku dlouho, tak dlouho, že by vás to ani nebavilo číst. Teď se ale dostanu k té hlavní otázce, kvůli které tento článek vůbec vznikl. Účastnil jsem se přednášky o českém protižidovství. Musí to tedy znamenat, že jsem antisemita (neonacista, neofašista, paleofašista, protofašista, totalitní demagog, fašizující maloměšťák a extrémista)?

Zřejmě už větříte zakopaného psa. Nechci mluvit vůbec o sobě, nýbrž o další a ještě o stupeň nechutnější fázi bátoriády. Teď se ale ještě na okamžik vraťme na začátek, k té přednášce o holocaustu. Konala se asi tak před třemi lety na nejmenované obchodní akademii. Kromě mojí maličkosti a několika mých známých (všichni jako posluchači) tam byly i dvě ctihodné dámy, které prošly několika nacistickými koncentračními tábory, dále také historik z Vojenského historického ústavu a dalších asi padesát lidí v auditoriu, které neznám a nikdy před tím ani potom jsem je neviděl. Co kdyby byl mezi těmi padesáti nějaký neonacista, popírač holocaustu, vrah a já nevím kdo další? Budu také obviněn z toho, že s nimi spolupracuji a jsem s nimi propojen? A to všechno jen proto, že byli na stejné akci jako já? Samozřejmě, je to absurdní, žádný rozumný člověk by mě s takovými lidmi nemohl spojovat, neboť nejenže jejich hypotetické názory nesdílím, ale ani je neznám.

A přece jen to možné je, ač je to neuvěřitelné. V současném světě je pravděpodobně možné všechno. Pravda? Ta už dávno není zajímavá, dvojnásob pak ne pro média. Bohužel. Postupná orwellizace světa pokračuje značným tempem.

Jedné (do té doby) příjemné jarní soboty, byl virtuální prostor narušen „šokující“ zprávou, která vystřelila další naplánovanou dávku lží, pomluv a snůšek nesmyslů. Ekonomický poradce ministra školství Ladislav Bátora se před šesti lety zúčastnil přednášky o českém protižidovství. „Občanská společnosti, měj se na pozoru!,“ hlásala s nadsázkou řečeno snad všechna internetová média, „na ministerstvu školství je zaměstnáván antisemita nejtěžšího kalibru, extrémista a ultrapravicový radikál! A znovu pozor – určitě také spolupracuje a zná se snad se všemi neonacistickými vůdci v zemi! A další varování – přednáška byla neveřejná, tedy tajná, možná dokonce přísně tajná!!“ Zhruba tohle se s jistotou honilo v hlavách všech těch, kteří ještě neprokoukli všeprostupující mediální manipulaci v režii převážně jednoho názorového proudu okolo jistého bývalého presidenta. Přesně to si musela myslet většina diváků zpravodajství veřejnoprávní (?) České televize a většina čtenářů zpravodajských portálů hlavního proudu. Nevědouc, že mají pevně nasazeny brýle mámení, baští vše, co média přinášejí. Baští a baští.

Věřte, že jsem ten poslední, koho by bavilo se týden co týden probírat nechutnými vylhanými materiály z novin a časopisů a neustále je alespoň určité čtenářské obci uvádět na pravou míru. Tahle kampaň se ovšem už dostala do tak vysokého stupně zvrácenosti, že nelze udělat nic jiného, než se k tomu opět vrátit a nachytat ty rádoby novinářské mudrlanty na jejich vlastních konstrukcích.

I nepříliš vnímavému čtenáři nemohlo uniknout, že všichni (bez výjimky!) přeoslili do posledního puntíku agenturní prefabrikát ČTK. Už jen tohle skvěle svědčí o tom, kolik práce a času věnují postmoderní žurnalisté své práci. Všechna stará dobrá novinářská pravidla jdou stranou. Vlastně co stranou, ty jsou dávno hozena někam do hlubokého kanálu.

První lež byla hned v úvodu toho prefabrikovaného hanopisu. Neboť Bátora se prý nezúčastnil jen tak ledajaké přednášky o protižidovství, ale dokonce neveřejné přednášky. Totální výmysl. Na tuto i jakoukoli jinou přednášku byly dveře otevřené, nebyla jen pro „vyvolené“. Tvrzení ČTK, že tam nebyl vpuštěn novinář poté, co předložil svůj průkaz, nijak nedokládá, že by přednáška byla neveřejná. Přítomní jen dobře znali praktiky těchto „hlídacích psů“, kteří ale nehlídají demokracii, jak sami o sobě často pokrytecky tvrdí, ale střeží jen zájmy svých vydavatelů a chlebodárců. A za další, soukromý pořadatel má svaté právo někoho na jím pořádanou akci nepustit. Tím spíše ne novinářského barda či, slovníkem Ladislava Bátory, kvazisanitární hyenu.

Samozřejmě jsme se také dočetli, že pořadatel přednášky, Vlastenecká fronta, je organizací sdružující všechny ultrapravicové arciradikály a tak podobně. Aby tato konstrukce byla nevyvratitelná, použila četka (žádný hrdina totiž pod původním článkem není podepsaný), známou pohádku s odborníkem. Pro nepoučené to krátce vysvětlím. Ve velké většině článků, ať už jsou na jakékoliv téma, se vždy můžete dočíst názoru „odborníka“, která vždycky potvrdí, že tvrzení daného média je správné. A protože je titulován jako odborník nebo také expert, čtenář snadno podlehne dojmu, že takový člověk by prostě nelhal a že proto musí mít pravdu. Většinou se ale jedná o „známé firmy“ nebo chcete-li miláčky médií, o kterých je známo, že pokaždé řeknou to, co je třeba.

„Odborník“ na extremismus tedy pro článek zdůraznil, že Vlastenecká fronta vznikla jako „fašizující organizace neofašistického typu.“ Úsměvné. Tedy pro mě a některé z vás ano, nýbrž pro tisíce čtenářů a diváků „nevyvratitelná pravda“.

Další nepostradatelnou složkou článku byl výčet „špatných“ lidí, kteří se také akce zúčastnili. Tohle je stoprocentním pravidlem u článků tohoto typu. Ve zkratce šlo o následující. Na přednášce byl i člověk, který se dříve realizoval u nácků z Dělnické strany, další z účastníků je prý známá vůdčí osobnost jiného náckovského sdružení, Národního odporu, a tak dále a tak podobně. Autor anonymního článku z toho dělá jasný závěr, že když tam tihle lidé byli, tak je musí Ladislav Bátora nejen dobře znát, ale je s nimi s největší pravděpodobností také propojen. Další výmysl a lež. Však se vraťte k druhému odstavci tohoto článku a mému vyprávění o přednášce o holocaustu.

Nu, a aby celý ten domeček z karet držel pohromadě a nerozsypal se, bylo nutné na doktora Bátoru „vyštrachat“ ještě něco dalšího. Protože se ale nic vyštrachat nedalo, muselo se to vymyslet. „Dle zdroje, který si nepřál být jmenován je Bátora podle dostupných informací autorem České revue, ve které chválí antisemitského autora za antisemitská díla.“ Všimněte si, jak tajemně to znělo. Ladislav Bátora přitom nikdy autorství díla Česká revue - Můj národ a má vlast neskrýval a ani nevím, proč by měl. Přesně naopak. Toto dílo je svým pojetím i rozsahem úctyhodné. Kvazisanitární hyeny tam jen našly autora, který se jmenuje Rudolf Vrba, jehož práce na poli především národohospodářské problematiky je hodná obdivu. Nelíbilo se, že doktor Bátora zmiňuje Vrbův spis Zkáza Slovanů. Pro ten účel byl z klobouku vytažen další „odborník“, zaměstnanec židovského musea, který ihned Vrbu i jeho dílo odsoudil jako jasně antisemitské. Představitelům vyvoleného národa se patrně nelíbí hlavně proto, že odmítl držet basu s Masarykem v době jeho tažení na obranu vraha Hilsnera.

V pamfletu samo sebou za žádnou cenu nemohla chybět větička o tom, že „sám Bátora nedávno sklidil kritiku za to, že před pěti lety kandidoval na extrémistickou Národní stranu v parlamentních volbách.“ To je taková pěkná mystifikační věta. Neznat souvislosti a dění minulých měsíců, domníval bych se, že doktora Bátoru za jeho politickou činnost kritizoval takořka celý národ. Jediný ovšem, kdo Ladislava Bátoru kritizoval (i když to je dost slabé slovo) byla zmanipulovaná a zkorumpovaná média ve spolupráci s levicovou frontou, která nemohla přenést přes srdce, že na ministerstvu školství bude pracovat národně a konservativně smýšlející člověk.

Skončil bych zvoláním: Víc takových konservativců a národovců do politiky i státní správy!

Původní článek ČTK: http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/batora-se-pred-lety-zucastnil-prednasky-o-ceskem-protizidovstvi/630670

Autor je šéfredaktorem portálu NasHradec.cz a sekretářem Slovanského kulturního institutu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radim Panenka | úterý 17.5.2011 16:45 | karma článku: 20,18 | přečteno: 2362x
  • Další články autora

Radim Panenka

Krajské zastupitelstvo o mešitě v Hradci Králové

Na posledním jednání zastupitelstva Královéhradeckého kraje se kromě běžných témat zabrousilo i do problematiky, která patří v posledním půl roce v Hradci Králové jednomu z hlavních témat. V závěrečné diskusi totiž s příspěvkem vystoupil Valentin Kusák, který začal proti záměru místních muslimů na zbudování islámského centra s mešitou nesouhlasně vystupovat jako první.

9.5.2011 v 12:11 | Karma: 19,34 | Přečteno: 1968x | Politika

Radim Panenka

President pomohl k řešení krize a troubové z prolhaných médií mlčí

Vážné věci se nemají řešit s horkou hlavou. Známé pravdivé tvrzení, které se vypráví a používá dennodenně. Stejně tak jako se ho držíte vy nebo já, držel se ho i president Václav Klaus ve chvíli, kdy k němu na Hrad přispěchal ministerský předseda s tím, že musí honem honem odvolat ministra vnitra, školství a přijmout rezignaci ministra dopravy. Václav Klaus tehdy jasně řekl, že než tak učiní, bude od premiéra chtít plán dalšího vývoje ve vládě. A jakoby president při té tiskové konferenci tušil, co může tohle prohlášení u některých lidí vyvolat. Záměrně tenkrát zdůraznil, že rozhodně ministry neodmítá odvolat, nýbrž do doby NEŽ ten krok podnikne, chce záruky, že nenastane bezvládí.

29.4.2011 v 18:31 | Karma: 29,50 | Přečteno: 2182x | Politika

Radim Panenka

Národní skvosty uprostřed Musea království Českého

Do okamžiku, než se historická budova Národního musea v čele Václavského náměstí uzavře před dlouho plánovou a hlavně žalostně potřebnou celkovou rekonstrukcí zbývá jen okolo dvou měsíců. Po osmém červenci bude tento památník národní hrdosti Čechů, Moravanů a Slezanů na pět let pro návštěvníky uzavřen.

26.4.2011 v 21:46 | Karma: 7,14 | Přečteno: 830x | Kultura

Radim Panenka

Islamizace jako konspirační teorie?

Velkou shodou náhod jsem na poslední chvíli narazil na informaci, že se bude v Hradci Králové konat diskuse na téma případného vzniku mešity. V současné době bychom jen stěží ve městě našli žhavější téma, které tolik hýbe veřejným míněním. Na akci jsem se tedy bez váhání vypravil. Navíc se v Hradci již beseda na stejné téma konala v únoru, kam tehdy přišlo více než sto lidí, kteří se většinově shodli, že žádnou mešitu ani islámské centrum ve městě nechtějí. O to víc jsem byl napjatý, jací diskutující zde vystoupí, kolik přijde lidí a jaký bude závěr diskuse.

12.4.2011 v 12:02 | Karma: 31,80 | Přečteno: 1744x | Politika

Radim Panenka

Lhář a manipulátor Ondřej Šťastný. Budoucnost české žurnalistiky?

V následujících odstavcích se pokusím přinést autentické svědectví o naprosté ignoranci, vědomých lžech, zkreslování faktů a záměrných manipulacích ze strany deníku Mladá fronta DNES a hlavně pak jejího redaktora Ondřeje Šťastného. Článek píšu až nyní, několik dní po oněch událostech, kterým jsem byl přímo přítomen a to z dobrého důvodu. Nechtěl jsem se v žádném případě jmout psaní ve, velmi korektně řečeno, stavu krajní rozezlenosti. Tedy proto, abych nebyl nucen zde užívat slova, které by se dala pojmenovat jako vulgarismy. Tvrzení, která níže předkládám, je možné jednoduchým způsobem ověřit z kompletního nesestřihaného videozáznamu akce, který je volně ke zhlédnutí na internetu.

5.4.2011 v 11:38 | Karma: 37,48 | Přečteno: 3113x | Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Novotný je pro vedení ODS nepřijatelný, jeho konec stvrdí výkonná rada

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  20:09

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného to není úplně dobrý den. Nejprve mu ráno...

Jeli sklízet melouny, autobus s nimi po srážce s kamionem vyletěl ze silnice

14. května 2024  20:02

Nejméně osm mrtvých a na 40 zraněných si na Floridě vyžádala nehoda autobusu, který převážel...

Hrozí Gruzii běloruský scénář? Kampaň LGBT fašistů, tepe premiér protestující

14. května 2024

Premium Gruzii v posledních týdnech svírají protesty proti zákonu o zahraničním vlivu. Jde však o mnohem...

Paříž chce na ostrově změnit ústavu, na protest vzplála auta i domy

14. května 2024  19:57

Na tichomořském ostrově Nová Kaledonie hořela auta i domy při nepokojích spojených s debatou ve...