Je možná koalice ANO a ODS?

Zdá se, že se výsledky příštích voleb do sněmovny budou nápadně podobat těm minulým. Vzhledem k tomu, že se hospodářská situace začíná zlepšovat, budou se i preference vracet k plichtě.

Všichni si lámou hlavu, jak dopadnou příští volby do parlamentu. Asi bychom měli spolu s Angličany říci, že „přes ten most přejdeme teprve až k němu dojdeme“, ale spekulovat můžeme už dnes. Říká se, že uvnitř ODS sílí hlasy, které možnost velké koalice připouštějí. Oficiální odůvodnění se bude jako vejce vejci podobat odůvodnění tzv. Opoziční smlouvy. Jdeme do toho jen proto, abychom zabránili těm nejhorším zvěrstvům, která by mohlo chtít ANO prosadit. V praxi to bude ale jinak. Vzhledem k tomu, že má velkouzenářovo hnutí asi tak 10x lepší marketing než ODS, dopadne tato strana stejně jako ČSSD. ANO ji vysaje, protože bude zodpovědná za vše, co se nepovede, zatímco Babišovo hnutí se bude holedbat úspěchy. Už jednou to ODS podělala, když hlasovala s ANO pro zrušení superhrubé mzdy a stojí nás to každoročně cca 100 miliard! Slyšel jsem dokonce názor, že pokud by podmínkou velké koalice bylo to, že premiérem nebude šťastně rozvedený agent Bureš osobně, mohl by i na to kývnout. Má přece své věrozvěsty: dvojministra a Alenánu. Stejně je vodí jako loutky. To se parádně ukázalo, když se vrátil z dovolené a šmahem odmítl to, co oba jeho výtečníci na zasedání důchodové komise odsouhlasili.

Zdá se, že se výsledky příštích voleb do sněmovny budou nápadně podobat těm minulým. Vzhledem k tomu, že se hospodářská situace začíná zlepšovat, budou se i preference vracet k plichtě. Rozhodující úlohu pak bude mít Pitomiův soukromý důchodový fond s názvem SPD. SPD nemůže existovat ve vládě, protože nic nevytváří, SPD musí být v opozici, aby mohla všechno kritizovat, blokovat a děsit prostý lid.

Mohla by to být menšinová vláda ANO s tichou podporou SPD při hlasování o důvěře vlády.

Mohla by to být menšinová vláda SPOLU s tichou podporou SPD při hlasování o důvěře vlády. Jde jen o to, kdo mu dá víc. Berou se dobře placené posty, účty v daňových rájích, zlato, drahí kamení, prostě vše, hlavně už proboha žádnou Kampeličku!

Odbočím na chvíli k hybridní válce, ve které je Rusko vítězí. Ptám se, jak dobře ji vedeme my, tedy západní svět? Jak se snažíme erodovat Putinovu oblibu? Jak zpochybňovat oprávněnost agrese na Ukrajině? Jak dalece využíváme smutku vdov a matek padlých ruských vojáků?

Zpět do vlasti. Jak dobré marketingové odborníky má ODS, resp. SPOLU? Má vůbec nějaké?

Nedělá to náhodou jako vedlejšák mistr komunikace V. Válek, nebo některý jiný z ministrů, které jsme nikdy neviděli, ani neznáme jejich jména?

Politologové a analytici se shodují na tom, že nežijeme v realitě, ale v představě o ní, jež nám vnucují média. Tedy především ta sociální, ale i klasická. Necháme si ukrást svobodu, právní stát, tržní hospodářství a mezinárodní prestiž jen proto, že vláda šetří na výdajích na opravdové marketingové odborníky? NTVL! Že tu zkratku z SMS komunikace mladých neznáte? Znamená to: „No, ty vole!“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 22.4.2024 7:00 | karma článku: 22,15 | přečteno: 1979x