Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co má společného Zeman s Putinem?

Pro dosažení svých cílů jsou ochotni udělat naprosto cokoli, zradit kohokoli, stoupat za jakoukoli cenu a mstít se každému, kdo se jim postaví do cesty, nebo se jen dotkne jejich majestátu. Je dovoleno vše: catch as can!

Jako by se ti dva předháněli v bezostyšnosti a bezskurpulóznosti. Vždy, když mám pocit, že dosáhli samého dna, že už není kam hlouběji klesnout, zas mé očekávání něčím překonají. V pohrdání právem, spravedlností, lidskými životy i lidskou důstojností. Pro dosažení svých cílů jsou ochotni udělat naprosto cokoli, zradit kohokoli, stoupat za jakoukoli cenu a mstít se každému, kdo se jim postaví do cesty, nebo se jen dotkne jejich majestátu. Je dovoleno vše: catch as can!

Laskavý čtenář může namítnout, že Zeman nemá na svědomí lidské životy ani nesmírné materiální škody, které bez mrknutí oka způsobuje VVP. To je samozřejmě pravda, ale stopa, kterou za sebou zanechává, je devastující pro naše politické prostředí, občanskou společnost, obecnou morálku i úctu k právnímu řádu. Prezident by měl být vzorem, jít příkladem jako TGM. Nedej Bože, abychom následovali zrovna tohoto prezidenta, jenž zneuctil všechny Masarykovské a Havlovy ideály. Je ostudou v mezinárodním měřítku, ze sídla českých králů udělal uzavřené rejdiště svých všehoschopných nohsledů a v Lánech se bude muset několik let větrat.

Tím nenarážím jen na jeho nemoci, které si z valné části způsobil sám, ale na neschopnost odejít včas a léčit se. Bude trvat na svém úřadu do posledního dechu, do posledního dne, protože pak už z jeho pohledu nebude nikým. Netuší, že nikým je pro celý civilizovaný svět už velmi dávno. To proto jej zvaly a navštěvovali jen obskurní figurky, vládci s podobně suterénními politickými i lidskými způsoby.

Co po něm zůstane? Donebevolající opoziční smlouva - začátek devastace demokracie v naší zemi, Bamberský kufřík – skandál, který se vlastně nekonal, hora výmyslů a lží, trapných vtípků, nikdy nerealizovaný kanál Dunaj-Labe, podlézání Rusku i Číně, ostuda prakticky při každém setkání s cizím státníkem, kamarila všehoschopných, kterými se obklopil, a naopak zrada toho, kdo jej na Hrad dovedl. Věru smutný obrázek člověka se sloní pamětí, ale bez jakékoli empatie, jehož jedinými skutečnými přáteli byli alkohol a nikotin. Člověka se způsoby a vkusem dělníka z pily, člověka, který se mstí za své vyčlenění z kolektivu v dětství, kterému zbyl pouze svět knih, ze kterých většinou naprosto nevhodně cituje, který baží po potlesku, kterého se kdysi dočkal v Semaforu a strašně moc mu zachutnal. Pochopil, že dokáže rozesmát především ty prostší občany, a tak se postavil do čela neúspěšných a nespokojených. Sám stejný buran jako oni, takže mu dobře rozumějí. Mluví jejich řečí včetně veškerých sprosťáren, nad kterými se baví jako nedospělý puberťák.

Neváhá vyzradit tajné informace jen aby vypadal informovaně a důležitě, je mu přitom jedno koho ohrozí a že se díky tomu stává naše republika nedůvěryhodným partnerem pro ostatní západní rozvědky.

Snad v jediném s ním souhlasím, nepovažuji novináře sice za žumpu, ale měli by se naučit česky, nastudovat si materiály k problematice, na kterou se hodlají hosta ptát, pokládat stručné a jasné otázky, nechat hosta domluvit a nevracet se stokrát k otázce, na kterou již jednou odpovědět odmítl. Novinařina je řemeslo, kterému se je třeba učit a také služba divákům, posluchačům či čtenářům. Vlastní ego tam nemá co dělat!

 

                                                     

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 18.4.2022 7:00 | karma článku: 24,08 | přečteno: 469x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Dům po babičce, dotace do kultury, sponzoring státních firem

Tento text je součástí seriálu „Císařovy nové šaty“, ve kterém jsem slíbil na pokračování nazývat věci pravými jmény.

13.5.2024 v 7:00 | Karma: 26,00 | Přečteno: 519x | Politika

Ondřej Šebesta

Proč je tak těžké se omluvit?

Politici, kteří by měli šanci řadu afér utnout hned v zárodku, kdyby se nerozhodli mlžit, dětinsky si vymýšlet, tak dlouho v exkrementu tančit, až se nakonec z maličkosti stane třeba i důvod konce jejich kariéry.

6.5.2024 v 7:00 | Karma: 13,37 | Přečteno: 241x | Politika

Ondřej Šebesta

Trump, Ukrajina, Kalifornie a progresivisté

Nejlépe prý bylo v Kalifornii za Arnolda Schwarzeneggra, a to v jeho druhém období, kdy už věděl jak na to. Jenže to už je třináct let, je to jiná Kalifornie.

29.4.2024 v 7:00 | Karma: 23,49 | Přečteno: 430x | Politika

Ondřej Šebesta

Je možná koalice ANO a ODS?

Zdá se, že se výsledky příštích voleb do sněmovny budou nápadně podobat těm minulým. Vzhledem k tomu, že se hospodářská situace začíná zlepšovat, budou se i preference vracet k plichtě.

22.4.2024 v 7:00 | Karma: 22,15 | Přečteno: 1977x | Diskuse| Politika

Ondřej Šebesta

Lékaři, felčaři, šamani a léčitelé

Vypravím-li se tedy do nehostinného prostředí bílých plášťů, jsem v situaci, kdy mi opravdu není dobře a potřebuji odbornou pomoc. Jsem smířen s tím, že v čekárně nebudu sám a beru si s sebou knihu.

15.4.2024 v 7:00 | Karma: 18,06 | Přečteno: 456x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč

  • Počet článků 387
  • Celková karma 25,57
  • Průměrná čtenost 624x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik