Co má společného Zeman s Putinem?

Pro dosažení svých cílů jsou ochotni udělat naprosto cokoli, zradit kohokoli, stoupat za jakoukoli cenu a mstít se každému, kdo se jim postaví do cesty, nebo se jen dotkne jejich majestátu. Je dovoleno vše: catch as can!

Jako by se ti dva předháněli v bezostyšnosti a bezskurpulóznosti. Vždy, když mám pocit, že dosáhli samého dna, že už není kam hlouběji klesnout, zas mé očekávání něčím překonají. V pohrdání právem, spravedlností, lidskými životy i lidskou důstojností. Pro dosažení svých cílů jsou ochotni udělat naprosto cokoli, zradit kohokoli, stoupat za jakoukoli cenu a mstít se každému, kdo se jim postaví do cesty, nebo se jen dotkne jejich majestátu. Je dovoleno vše: catch as can!

Laskavý čtenář může namítnout, že Zeman nemá na svědomí lidské životy ani nesmírné materiální škody, které bez mrknutí oka způsobuje VVP. To je samozřejmě pravda, ale stopa, kterou za sebou zanechává, je devastující pro naše politické prostředí, občanskou společnost, obecnou morálku i úctu k právnímu řádu. Prezident by měl být vzorem, jít příkladem jako TGM. Nedej Bože, abychom následovali zrovna tohoto prezidenta, jenž zneuctil všechny Masarykovské a Havlovy ideály. Je ostudou v mezinárodním měřítku, ze sídla českých králů udělal uzavřené rejdiště svých všehoschopných nohsledů a v Lánech se bude muset několik let větrat.

Tím nenarážím jen na jeho nemoci, které si z valné části způsobil sám, ale na neschopnost odejít včas a léčit se. Bude trvat na svém úřadu do posledního dechu, do posledního dne, protože pak už z jeho pohledu nebude nikým. Netuší, že nikým je pro celý civilizovaný svět už velmi dávno. To proto jej zvaly a navštěvovali jen obskurní figurky, vládci s podobně suterénními politickými i lidskými způsoby.

Co po něm zůstane? Donebevolající opoziční smlouva - začátek devastace demokracie v naší zemi, Bamberský kufřík – skandál, který se vlastně nekonal, hora výmyslů a lží, trapných vtípků, nikdy nerealizovaný kanál Dunaj-Labe, podlézání Rusku i Číně, ostuda prakticky při každém setkání s cizím státníkem, kamarila všehoschopných, kterými se obklopil, a naopak zrada toho, kdo jej na Hrad dovedl. Věru smutný obrázek člověka se sloní pamětí, ale bez jakékoli empatie, jehož jedinými skutečnými přáteli byli alkohol a nikotin. Člověka se způsoby a vkusem dělníka z pily, člověka, který se mstí za své vyčlenění z kolektivu v dětství, kterému zbyl pouze svět knih, ze kterých většinou naprosto nevhodně cituje, který baží po potlesku, kterého se kdysi dočkal v Semaforu a strašně moc mu zachutnal. Pochopil, že dokáže rozesmát především ty prostší občany, a tak se postavil do čela neúspěšných a nespokojených. Sám stejný buran jako oni, takže mu dobře rozumějí. Mluví jejich řečí včetně veškerých sprosťáren, nad kterými se baví jako nedospělý puberťák.

Neváhá vyzradit tajné informace jen aby vypadal informovaně a důležitě, je mu přitom jedno koho ohrozí a že se díky tomu stává naše republika nedůvěryhodným partnerem pro ostatní západní rozvědky.

Snad v jediném s ním souhlasím, nepovažuji novináře sice za žumpu, ale měli by se naučit česky, nastudovat si materiály k problematice, na kterou se hodlají hosta ptát, pokládat stručné a jasné otázky, nechat hosta domluvit a nevracet se stokrát k otázce, na kterou již jednou odpovědět odmítl. Novinařina je řemeslo, kterému se je třeba učit a také služba divákům, posluchačům či čtenářům. Vlastní ego tam nemá co dělat!

 

                                                     

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 18.4.2022 7:00 | karma článku: 24,08 | přečteno: 469x