Agrofert propadl na základním stupni

Že o našich osudech rozhoduje starý pomstychtivý notorik na Hradě a léta ve Strakovce vládl takto intelektuálně (ne)vybavený jedinec, to je skutečný obraz České republiky.

Jeden už nemůže věřit ničemu. Když se mi poprvé dostalo do ruky video znázorňující velkouzenáře u tabule, nevěřil jsem. Měl jsem za to, že to musí být fake. Vždyť on je přeci inženýrem z nějaké dost vysoké slovenské školy! Ukázalo se, že to není podvod a že video skutečně odráží úroveň vzdělání našeho expremiéra a kandidáta na prezidenta.

Kromě toho je také na internetu dostupný záznam jeho vystoupení v rádiu. Bohužel se mi nepodařilo zjistit, na které stanici a nemohu si tudíž pravost ověřit. Nicméně miliardářovu češtinu a myšlenkové pochody sledujeme už pár let, takže je to klidně možné: "Já proti válce. Lidi, co nechtějí, aby ako ta válka tam, tak co oni budou, když generál, co je z NATO, my není jsme velmoc, takže i ta Nerudová, já neslyšel, že ona by proti válce dala do toho, já chci pro naše lidi, aby konec už jako, ako jediný navrhuju konec války".

Ještě by tu byla možnost, že by svůj projev a své (ne)znalosti přizpůsoboval svým fanouškům, aby se stal jedním z nich, a tak si je získal. To mi přijde ale nepravděpodobné, jako bychom od někoho s absolutním sluchem požadovali, aby hrál a zpíval falešně. Takže je to nejspíš pravda. Neděsí vás to? Mě ano! Že o našich osudech rozhoduje starý pomstychtivý notorik na Hradě a léta ve Strakovce vládl takto intelektuálně (ne)vybavený jedinec, to je skutečný obraz České republiky. A také to, že je možné s tímto způsobem myšlení a uvažování uspět nejen v byznysu, ale i v politice. Tak se mi zdá, že je něco špatně. A nejen u nás.

Vždyť kolik koluje vtipů na téma general knowledge George Bushe mladšího, Donalda Trumpa, a dokonce na německého kancléře sjednotitele, který prý slovy: "you may say you to me" nabídl baronce Tatcherové v angličtině (sic!) tykání.

A pak tu máme také ještě sběratele per, doktory, kterým se v Německu říká "von Googleberg", protože opsali ve svých dizertacích celé pasáže z internetu, o proslulých swingersparty pana Berlusconiho s obličejem s bužírky ani nemluvně.

Kromě Poirotvých malých šedých mozkový buněk je třeba disponovat také specifickým povahovým vybavením, které krásně ilustruje přiložený kreslený vtip. Vzhledem k tomu, že pan otec nápadně připomíná prezidenta Nixona, usuzuji, že je to vtip sice prachstarý, ale stále platný.

 

                          

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 26.12.2022 7:00 | karma článku: 24,91 | přečteno: 707x