Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Při volbě Zemana jsem občas zaslechl vysvětlení hlasu pro něj tím, "že aspoň bude sranda". Obdobně někteří přistupovali k volbě Babiše, resp. jeho ANO. Možná, že i Zemanův nástupce bude vybírán podobným přístupem. Tím nechci říct, že volba poslanci je občanům méně nebo více prospěšná.

Podstatné pro mne je, že přímá volba je nesystémová a Zeman názorně předvedl, jak takto zvolený prezident může přímou volbu zneužít a výrazně narušovat systém.

Osobně je mi už celkem jedno, kdo bude na Hradě strašit, ale občas mne některé excesy výrazně nepotěší.

2 4
možnosti
JL

Ubohe vysvetleni prime volby, pame Machacku. Jak kdyby ten prezident zvoleny poslanci byl lepsi. To omylostneni svych kumpanu na konci sve vlady, podepsanym perem z Chile, na to jste zapomel???

0 0
možnosti
JN

J32o69s84e10f 82N46i83k83l

26. 12. 2022 10:55

Nebuďme naivní...encyklopedické znalosti přece nerozhodují...moc peněz a touha po nich bude vždy silnější než vaše (naše) ušlechtilé a dobře míněné rady a přesvědčení jak vést tuto zemi ... jsou zde jiní loutkovodiči, kteří vědí jak zatáhnout a dostat nás tam kde jsme...;-(

1 8
možnosti

Další z těch, kdo učivo základní školy a elementární pojmy považuje za "encyklopedické" znalosti. :-P

7 0
možnosti
MB

Přímou volbu považuji za ptákovinu.Systém jde oproti systému. Prezident usiluje o občana. Tak vlastně vzniká nová - "Politická strana". Štěpit musí, aby získal ty své. Ústava beze změn-tedy žádný větší mandát nemá.Zábava pro lid, tedy děje se ...

Faktem je. Systém nikdo tak nezhanobil, jako Miloš. Úspěšný šéf gangu. Spolehlivě - názorově nespolehlivý. Osvobození Baláka? Asi jako na WC. Vykonat potřebu a nespláchnout = Symbol odkazu pontifikátu. Volit nevzdělance, agenta Stb a soudně prošetřovaného. Pro ne? jako nad tou oponou- "Národ sobě". Pozor, změna! Kandidát je splachovací zcela super ! Věřím, že skončí v potrubí:-)

13 0
možnosti
JV

Splachovací byly politické strany jejichž reprezentanti domlouvali volbu prezidenta ve sněmovně na parlamentních WC. Ale to už vaše stárnoucí paměť asi nebere.

2 5
možnosti
Foto

Náhodou se Česko vrací ke kořenům. Před Andrejem Babišem přeci už Tycho de Brahe tvrdil, že Slunce obíhá Zemi :-). Tak v čem je problém ;-).

Vám karma !

13 1
možnosti
JL

Pane Flasko pridavam. Mame prece radi cizince na cele naroda. Tak se snazime k tomu vratit, Ach boze.....??!!

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

10 1
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 25,52
  • Průměrná čtenost 624x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik