Volby?!

Při svém zápisu a tvorbě blogu, jsem psal, že budu psát o tom, co kolem sebe uvidím. Tímto článkem bych chtěl všechny, kdo si ho přečtou postrčit a přimět k zamyšlení o tom co je naše republika, co je naše společnost a hlavně co jsme my sami.

V následujících týdnech se staneme oběťmi a terčem nelítostného boje politických stran a různých podobných sdružení. Budeme pod neustálým tlakem a náš mozek a naše vnímání bude vystaveno nemilosrdnému tažení za mocí. 

Je to tak bohužel nemůžeme se tomu vyhnout, pokud nechceme odstříhnout internet s telefonem, mobil vypnout a SIM kartu zlomit, zatáhnout okna, zamknout na dva západy a přečkat toto období v úkrytu svého příbytku. Takže asi většina z nás prostě aspoň jednou vyrazí ven, do ulic. Tady bude spousta obličejů, hesel, stánků a předvolbních mítinků s volebním programem. Každý má právo věřit čemu chce a nechci nikomu tímto textem vnucovat pravici nebo levici. Kdyby bylo na mně, tak nějakou levici i pravici bych zrušil. Chci vás přátelé požádat o to, abyste se zamysleli. Zamysleli se a řekli si, co je tou správnou volbou a zkuste se aspoň na chvíli někde zavřít, sednout do vany a nebo jen po cestě z práce, zkuste se zamyslet nad tím, jestli není čas na změnu. Zeptejte se sami sebe, líbí se mi to, kde právě teď žiju? 

Nakonec trochu poruším co jsem řekl na začátku a rozhodně vám to nechci nijak vnucovat. Jen vás prosím jděte volit a volte toho koho myslíte, že je nejlepší, já zatím nejsem plně rozhodnut, ale myslím, že je vždycky dobré, pokud je někde nějaký nováček a má už od začátku značnou podporu, mu dát šanci. Však nic horšího než to co do teď bylo, být nemůže a za posledních dvacet let se u vlády střídali strany které všichni volí, zvažte dát hlas a příležitost se ukázat někomu novému. Nakonec pražských defenestrací bylo již několik, a tak v nejhorších chvílích, pokud se neukáží blaničtí rytíři, můžeme se zvonícími klíči v rukou jim dát setnout hlavy na Staroměstkém náměstí.

Přeji hodně štěstí při rozhodování a šťastnou ruku při hledání světlejších zítřků.

Autor: Ondra Pešek | neděle 29.9.2013 21:31 | karma článku: 5,10 | přečteno: 207x
  • Další články autora

Ondra Pešek

Pohádka

1.6.2016 v 16:00 | Karma: 9,21

Ondra Pešek

Pošta

15.5.2016 v 10:00 | Karma: 10,22

Ondra Pešek

Jak jsem nejel přívozem...

17.4.2016 v 14:00 | Karma: 6,82

Ondra Pešek

Pískej ty svině!

20.10.2015 v 9:00 | Karma: 14,94