Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nebezpečnost obvinění ŘLP z pochybení

Normálně jsem už vzdal svoje přechodné chutě vyjadřovat se k nějakým politickým aktivitám v Čechách, ale na tohle si dovolím udělit vyjímku a příblížit můj názor na celou věc.

Ano všichni se na tom snad shodneme, že pozdní příchod Prezidenta a jeho delegace na státní pohřeb Slovenského prezidenta je dozajista hanbou pro nás všechny (ať chceme nebo ne, bohužel nás ta osoba zastupuje navenek). Ovšem pan Zeman a jeho tým stylem, který ve světle událostí posledních let nijak nevybočuje z řady excesů, kterých se naše hlava dopouští,vybrusluje ze vzniklé situace. Ovšem tenhle způsob je velmi nebezpečný. 

 

Nebezpečí pramení z jediné věci a to obvinění jednoho z nejlépe fungujících a prosperujících státních podniků. Nikdo o něm moc nemluví, protože podnik nedělá žádné nestoudnosti a soustředí se na svůj cíl. Cílem tohoto podniku je řídit letecký provoz nad Českou republikou. Zde však přichází to nařčení, které je tak sporné a dává za pravdu oběma stranám. Prezidentův ústav tvrdí, že je ŘLP (Řízení letového provozu) zodpovědné za opoždění delegace jeho veličenstva Miloše, protože nesplnilo svůj úkol a neuvolnilo cestu tzv. VIP letu. 

ŘLP samozřejmě tvrdí opak a dokládá to přepisy a odposlechy komunikace s piloty nejen Zemanova letadla ale i ostatních přítomných účastníků leteckého provozu. Já se ale domnívám, že ŘLP má pravdu, o svém nechybovém postupu, jelikož at je jakýkoli let sebevíc VIP, nesmí ŘLP ohrozit bezpečnost žádného z cestujících a posádek účastníků provozu a tak také učinili. Ve zkratce, letadlo ve zduchu nezastaví, není-li vybaveno zařízením pro kolmý start a i tehdy se mu bude ve vzduchu zastavovat těžce. Zde má družina prezidentova pravdu, že došlo k určitému zdržení, ovšem v řádu několika minut, protože dle samotných odposlechů je letadlo, které dostává přednost v jedné z posledních fází přiblížení dráhy a potencionální přerušení tohoto manévru by mohlo mít, byť s minimální pravdepodobností, za následek ohrožení bezpečnosti letu - pravidlo: pobyt letounu ve vzduchu je nutné omezit pouze na nezbytně dlouhou dobu. 

Prezident se nechal slyšet, že on dorazil k letounu včas přesně podle protokolu. Pak musím s politováním konstatovat, že chyba se musela stát již při plánování, které zapomnělo naplánovat časovou rezervu. Takže selhal protokol a odpověný je někdo od protokolu. Jenže to spadá pod Hrad a tam vyhazuje pouze král jelimán Miloš a uznal by tím interní chybu, což se nikdy nestane. 

 

Každopádně dojde-li opravdu k jakémukoli zásahu ve struktuře státního podniku ŘLP, pak nezbývá než se ostře ohradit proti těmto krokům, protože to znamená, že ŘLP pochybila tím, že upřednostila bezpečnost provozu před VIP letem. A pro mě jako občana to znamená, že přednost jednoho papaláše má vyšší prioritu před mojí bezpečností a s tím nesouhlasím. Z toho lze vyvodit jen doměnky, co by se pak mohlo začít dít. Při každém VIP letu by tedy byla na území ČR ohrožována bezpečnost cestujících, protože samozřejmě nový šéf ŘLP neudělá stejnou chybu jako ten předchozí. 

Shrnuto je to fraška, kterou si zase Prezident republiky vymyslel, aby odvrátil pozornost od svojí chyby, potažmo chyby jeho zaměstnanců. A díky jeho aroganci a sebestřednosti místo prostého omlouvám se nechá třeba spadnout i letadlo.

 

V článku se odvolávám na informace vypuštěné do pléna prostřednictvím veřejných medií, které sleduji především to jsou DVTV, ČT, iDnes.cz, ihned.cz a vyjádření ŘLP a informace přístupné na liveatc.net. Ovšem protože se jedná o můj názor, který chci zveřejnit, tak nepovažuji, za tak důležité uvádět přesné zdroje. Děkuji za pochopení.

Autor: Ondra Pešek | středa 19.10.2016 19:00 | karma článku: 20,58 | přečteno: 557x
  • Další články autora

Ondra Pešek

Pohádka

Bývá to typickým jevem o svátcích jako jsou Vánoce, Velikonoce a podobně. Přesto většina z nás nevěří, že by se něco takového mohlo odehrávat ve skutečnosti.

1.6.2016 v 16:00 | Karma: 9,21 | Přečteno: 286x | Diskuse| Osobní

Ondra Pešek

Pošta

Miliardy instant messages, milióny emailů, tisíce sms a tisíce dopisů denně doručí doručovací služby. What's App, Facebook, Skype, iMessage, Viber a další. Staly se komunikátory našeho života.

15.5.2016 v 10:00 | Karma: 10,22 | Přečteno: 280x | Diskuse| Společnost

Ondra Pešek

Jak jsem nejel přívozem...

Slunce vylezlo nad obzor a v Německém městečku byl čas odstartovat program dne, který byl v rámci pobytu pro odreagování na pořadu.

17.4.2016 v 14:00 | Karma: 6,82 | Přečteno: 345x | Diskuse| Osobní

Ondra Pešek

Pískej ty svině!

Každý to zná. Někdo přímo z plochy, někdo z trenérské lavičky, někdo jen z obecenstva a najdou se i ti, co si to zařvou nebo pomyslí doma u televize. Ten rozhodčí je ....

20.10.2015 v 9:00 | Karma: 14,94 | Přečteno: 601x | Diskuse| Sport

Ondra Pešek

Energie

Energie. Je všude kolem nás. Ale co to je? Je to jedna věc nebo několik různých? A je to vůbec věc? A dá se dnešní fyzika a poznatky o energiích aplikovat na člověka? Zajímá Vás to?

4.8.2015 v 8:00 | Karma: 8,75 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 371x
Slova co mě definují: kluk, hokejista, student a hlavně milovník techniky.

Seznam rubrik