To bude asi pořádný tunel ta Blanka!

Tunel Blanka. Spoustě pražanům se při pomyšlení na tuto stavbu chce brečet, jiní zvrací a další ukazují stinné stránky svého osobního slovníku. Jedno je jasné, a to že není jasné nic! 

Před dávnými a dávnými časy začala se vrtat do země díra.

A to vznikla v tunel víra.

Všichni občané z toho radost měli,

i když s časem na to zapomněli.

Dejvice se pobouřili,

že tam mnoho prachu měly.

Ostatními částmi města,

zavládla výhružná gesta.

A když skoro doděláno bylo,

primátor náš Hudeček,

řekl, aby něco zbylo,

tak ze mě bude blbe***,

Zastavil to tunelování tunelem,

i když si to pěkně vyžerem,

Co bys dělal na jeho místě ty?

 

Na začátek jsem si dovolil ukázat, že mám básnické střevo, eh tedy že jsem básnické střevo ale co je podstatnější je obsah těch veršů, které ani nevim jak mě napadly (Vím napsal jsem dvě věty a ono se to rýmovalo, tak jsem si řekl, že to neni špatný nápad). Tunel Blanka jako takový je v podstatě hotov. Pro laika je díra do země to stěžejní a to co je pro takový správný tunel potřeba. Takový laik není zcela jediný, kdo si myslí, že pro správný tunel je potřeba díra do země. I takový politik při schvalování stavby a různých jednáních si představoval, že k tomu tunelu bude potřeba díra. No jo, ale není tunel, jako tunel a není díra, jako díra. Mezitím co laik si představoval pod tunelem stavbu pro auta a pod dírou ...no díru, tak politik viděl pod slovem tunel velký příjem do své kapsy a pod pojmem díra, díru v městském rozpočtu. 

 

Co se ale velmi povedlo je ta přímo groteskní situace, kdy tunel stojí, je to tedy ta laická díra, tunel politický taky stojí a díra v rozpočtu rozhodně nechybí. To je ovšem obdivuhodná práce, protože to jsou přímo dvě mouchy ba možná 4 jednou ranou. Díra, druhá díra, jeden tunel, druhý tunel, to vše má svou existenci. 

 

Nevím, kdo je to ten primátor Hudeček. Vím jen, že bych nechtěl být na jeho místě. Možná má v tom tunelu také prsty, ale rozhodně se neopravňuji mu nadávat, dokonce ho snad pomlouvat. Dle mého pražského názoru, zvládl povodně, a vede si celkem zatím neposkvrněnou kariéru primátora. Ale špína už se valí a ne jeho vinou. Všichni skoro zuří, že zastavil dostavbu, lépe řečeno platby za tunel Blanka. Podstatnější je ale důvod, který ho vedl k tak chrabrému činu. Nebudu situaci rozebírat, jen položím otázku nad kterou chci abyste se zamysleli. Jsou-li fakta, že smlouva s Metrostavem může být neplatná a vy za ni zodpovídáte a na jejím základě uvolňujete milony z kasy, udělali byste to co Tomáš Hudeček?

 

Na závěr si dovolím upozornit, že některé informace jsou záměrně a špatně uvedeny, aby byl dle mého dojmu zvýšen dojem na čtenáře, tím upozorňuji např. na zmíněnou díru v rozpočtu, která by dle všeho neměla být. Protože na Blanku peníze jsou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ondra Pešek | sobota 29.3.2014 21:00 | karma článku: 7,40 | přečteno: 438x
  • Další články autora

Ondra Pešek

Pohádka

1.6.2016 v 16:00 | Karma: 9,21

Ondra Pešek

Pošta

15.5.2016 v 10:00 | Karma: 10,22

Ondra Pešek

Jak jsem nejel přívozem...

17.4.2016 v 14:00 | Karma: 6,82

Ondra Pešek

Pískej ty svině!

20.10.2015 v 9:00 | Karma: 14,94