Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prsa za kalhoty...

To, o čem chci psát, vyžaduje trochu peprnějších výrazů, ale prostě nemůžu je použít v "tak a v takové míře", jak bych si představovala.  Držím se "příkazů" řádu pro psaní blogů, tedy aspoň jsem to tak pochopila. Ještě jedna myšlenka k výše uvedenému, než se vrhnu ke svému původnímu záměru psaní. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak si "ulevit" slušně. Fakt nevím, jak jinak vyjádřit svůj absolutní pocit nespokojenosti, naštvání než:"A do pr....!" Pokud bych použila slušné slovo, tak prostě ten svůj pocit TOHO nevyslovím s takovým nábojem TOHO, jak bych chtěla. Jako státní zaměstnanec a na takové pracovní pozici bych se měla chovat příkladně. I to "do pr..." do mého slovníku patří, protože přece ve státních službách a na takovém pracovním postu nemohu lhát.   Nemohu své pocity tajit a obalovat do růžových deček, když mám jít příkladem...! Pokusím se ale být slušnou a vyjadřovat se slušně, snad to nějak slušně dopadne.

Prázdniny lákají ke konání mnoha věcí, které by jinak dělat ani nenapadly.  Posedávala jsem s Eliškou na zahrádce u kávičky a plkaly jsme o chlapech. Miluji kávu se zmrzlinou, spíše zmrzlinu pokapanou kávou a tlachání o blbostech. Eliška taky. Tlachá a já tlachám, mlsáme, prostě paráda. Mnohé se dozvím, zbytek se domyslím, poradíme si navzájem a pak se v poklidu rozejdeme do poklidu svých domovů. Po několikerém kopečku zmrzliny jsem byla přesvědčená, že Eliščiny rady, na které ve finále dojde řada,  ani nemohu brát vážně. Nechápala jsem, jak jí mohla ta káva a zmzrlina tak rozvášnit.  Eliška se nacházela ve stavu, který bych přirovnala ke stavu porodu své holčičky. Taky jsem nevěděla, co dělám, až to bylo.... Eliška mluvila a mluvila. Já poslouchala a poslouchala a fakt bylo co. Zpočátku jsem si pomyslela něco o Elišce a lehké holce, ale pomalu jsem měnila svůj názor. Sice Eliščino vyprávění mi připadalo jako Irenčin příběh v Kurvahošigutentag, ale prostě tak to někdy chodí.

Eliška žije sama s malou holčičkou. Nemá moc kamarádů a kamarádek. Já patřím do její skupiny vyvolených, se kterými se Eli stýká. Eliška je fakt skvělá holka se skvělým vkusem. Nechodí draze oblékaná, ale má prostě šmrnc. Jak se všude skloňuje slovo charisma, tak, pokud význam slova dobře chápu, tak Eliška a charisma jdou ruku v ruce. Eli je srandistka, chytrá holka, taky ve státních službách, která by se měla chovat a vyjadřovat slušně. Ale.... Moje "do pr..." je jen lehkým odvarem toho, jaká slova používá Eliška. Stejně jako já i Eliška si užívá dva měsíce dovolené. Ten den, co jsme spolu seděly u kávy, tak se Eliška pochlubila úžasnými džínami. Fakt skvělé. Černé uzoučke bokovky, které odhalovaly její opálené ploché bříško. Žádné špeky nepřetékaly, nikde nic navíc, prostě vypadaly skvěle a skvěle vypadala i Eliška v nich. Nelžu, a tak jsem ihned vyjádřila Elišce svůj obdiv. Pak z podivně se tvářící Elišky začal padat "džínový příběh".

Eliška ten den byla s Liborem na výletě. Libor byl její tajný pražský ctitel. Podivný vousátý slušňák, velmi galantní, ale takový trochu škrťa. Podivila jsem se, že Elišku vzal někam na výlet. Později mi docvaklo, proč se tak stalo. Jel normálně na služebku, Liborova manželka byla kdesi v Africe a on tedy potřeboval společnost na dlouhou cestu po moravský okrskách. Eliška se jevila jako vhodný navigátor (Navigace mu v autě chyběla.) a také jako bezvadný doping proti mikrospánku. Káva mu totiž nedělala dobře a kolu nesnášel. 

V Letovických "vykonal" Libor jednu svoji služební potřebu, pak další ve Svitavách a nakonec svoji anabázi ukončili v Poličce. Libor je milovníkem houkajících mašinek a všech těch po kolejích se pohybujícíh potvůrek. Kdesi na internetu našel reklamu na perfektní kolejiště na zahradě jakéhosi zahradního domku na pokraji Poličky. S Eliškou se vypravili po polňačce na zmíněné místo. Cesta byla pichlavá (bodláčí po obou stranách), ale jinak fajn. Eliška se předtím osvěžila kafčem, a tak byla vcelku spokojená. Libor se tvářil šťastně, povídat si měli také stále o čem. Pohoda.

Nakukování na kolej a jeden nabarvený bojler na kolečkách vyžadoval silnou povahu. A za to chtěl majitel pětatřicet korun. Eliška byla paf z toho, kam až sahá lidská drzost a nehoráznost. A ona ani nechtěla požádat Libora o housku, když jí kručelo v břiše.

Cesta domů byla rychlá a příjemná. Hlavním tématem pan Vykuk (Tak mu říkejme.) a jeho do nebe volající troufalost... Zastavili na hlavním parkovišti "Eliščina městečka". Liborovi se nějak domů do Prahy nechtělo, a tak s Eliškou zamířil do obchodu, kam Eli potřebovala. No potřebovala. Spíše chtěla. Měla tam vyhlídnuté ty úžasné džíny, jenže jeji rozpočet jí jaksi nedovoloval na ně ani pomyslet. Přesto se rozhodla si je jít aspoň ještě jednou ošahat a vyzkoušet. Liborovi nevadilo ženu doprovázet, a tak co...! 

Eliška v nich vypadala fakt skvěle. Nakrucovala se před zrcadlem a vůbec jí nevadilo, že ji při tom sledoval Libor. Naštěstí Liborovův skoro plnovous a klobouk na hlavě zahalovaly jeho slintání a rozpálené oči. Eliška v "rourách" byla "kočka". I tak je Eli krásná, ale v těch džínách ještě nádhernější. S těžkým srdcem ten zmíněný kousek oblečení odložila u paní prodavačky a zavěšená do Libora se smutně odporoučela ven. Slunce pálilo, bylo nedýchatelně dusno. Eliška smutná, Libor rozpálený. "Jestli je chceš, tak ti je koupím, ale předvedeš se mi v nich dnes u tebe. Jen v nich, " ozval se Libor s návrhem. Elišce se honilo vše možné a nemožné hlavou. Má, nemá? Jo a ne? "Jestli je chceš....," nechal se slyšet dál muž. Chtěla a moc, ale za tuto cenu. Chodit na nuda pláž Elišce vadilo, ale normálně se převléknout jen tak do plavek před fórem lidí u rybníka jí nedělalo problémy. Chci, nechci? Ano a ne? Stále přešlapovala na tom stejném místě, kde padl Liborvům návrh. Kousek od kavárny, kousek od krámku s džínami. Chci.

Ten kousek hadérku, již ne tak drahocenný, svírala pevně pod paží a upalovala v závěsu s Liborem rychle domů. K Elišce do bytu to byl kousek,  naštěstí dcerka na prázdninách,  naneštěstí ale potkala svého bývalého, kterého vidí tak jednou za rok. Rozpálená, smutná, polapená a naštvaná sama na sebe chtěla mít tu přehlídku konečně za sebou.

Než Libor vykonal malou potřebu, tak Eliška byla oblečená do těch zpropadenýc h kalhot. Rychle shodila tričko, na vteřinu ohalila před Liborem svoje tělo v džínách (O délce "prohlídky" totiž nebyla řeč.) a šup zpět do trika. Jen co Libor vypil limču a dojedl kousek pizzy, tak ho uctivě vystrkala ze dveří.

Seděly jsme. Já poslouchala, Eliška popíjela další kávu se zmrzlinkou a povídala. 

"Tak se ti ty moje džíny líbí?" zakončila Eliška ten svůj příběh zcela nelogicky. Nevěděla jsem, jestli mám kývnout "jako že ano", anebo zavrtět hlavou "jako že ne".  Nelžu, a tak: "Jo, jsou skvělé." "Myslíš, že je vezmou zpět?"" ukončila naše sezení Eliška. Zvedla se a já zavěšena do ní jsme se pomalu doloudaly k ní domů, aby se mohla převléknout a ten kousek hadru se pokusit  vrátit.       

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Odehnalová | čtvrtek 17.7.2014 11:02 | karma článku: 10,69 | přečteno: 905x
  • Další články autora

Ivana Odehnalová

Táňo, nerozumím ...

Vypadá to jako vzkaz a divte se, je a taky není. Abych se bála co psát a jak psát a o čem psát, ale na druhou stranu mne těší, že mé "psaní" někdo čte a vlastně že i Táňa čte.

25.7.2015 v 12:04 | Karma: 7,72 | Přečteno: 746x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Jak zhubnout s pizzou

Nádherné ráno a ještě nádhernější dopoledne. Co lepšího si přát, než procházet se po městě a utrácet. Jedny plavky a jedny plavecké brýle a pak ještě objednat pizzu.

24.7.2015 v 13:20 | Karma: 7,14 | Přečteno: 522x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Šaty

Visí tam. Nehybně a zoufale. Ztracené mezi ostatními odloženými svršky. Byly nádherné, hedvábné a květované, letní. Pro něho. Na TEN večer chtěla být krásná. Nyní tam visí. Smutně a ztraceně. Někdo otevřel dveře do bytu.

23.7.2015 v 11:32 | Karma: 7,17 | Přečteno: 593x | Diskuse| Letní povídka

Ivana Odehnalová

Můj obdiv všem, kdo otírá zadky...

Přemýšlela jsem, jak bych tu skutečnost, o které chci psát, nazvala nejlépe. Ale fakt budu psát o tom, jak se otírají zadky a zadečky bez nějakého studu.

20.7.2015 v 17:08 | Karma: 10,97 | Přečteno: 780x | Diskuse| Ostatní

Ivana Odehnalová

Miluji tě, prý...

Toužila jsem po lásce a našla jsem ji. Žádnou tu romantickou s květinami a spoustou polibků, ale uprostřed řevu a nekontrolovaného kvílení rodících žen. Já byla jednou z nich, ale ne zase tak stejnou.

19.7.2015 v 16:53 | Karma: 13,78 | Přečteno: 889x | Diskuse| Letní povídka
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Texaský guvernér omilostnil muže odsouzeného na 25 let za zabití demonstranta

17. května 2024  7:04

Guvernér Texasu Greg Abbott udělil milost muži, odsouzenému k dvaceti pěti letům vězení za to, že v...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila na sklady s ropou

17. května 2024  6:42

Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Sevastopol a další přístavní město...

Ruské letouny omylem svrhly nejméně 38 bomb na vlastní území, píší i ruská média

17. května 2024  6:31

Nejméně 38 leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na...

Sudetští Němci pořádají třídenní sjezd. Zúčastní se český velvyslanec

17. května 2024  6:15

V bavorském Augšpurku začíná třídenní sudetoněmecký sjezd, který se krátce před volbami do...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Jsem učitelka na střední škole, věkem starší, ale cítím se v pohodě a svěží. Mám devítiletou holčičku. Jsme, my dvě holky, spolu samy a vystačíme si. Je mi s ní fajn, je mi fajn i v práci, mezi mými žáky, je mi fajn na okouzlující Vysočině, která se pyšní úžasnou přírodou, čistým vzduchem a ...
Miluji psaní, mluvení a učení, což jsem skloubila dohromady, a tak se mohu plně ve svém zaměstnání plně vyžívat a užívat si.

Seznam rubrik