Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Špatné zprávy ze severu Čech

Slušný občan se vydal na pochod ruku v ruce s holohlavcem.  Horší už může být jen to, že ho zvolí ve volbách, aby jej zastupoval. Přitom jsem osobně přesvědčen, že Češi a Moraváci nejsou až na zmíněné vyholené výjimky rasisty. To co se na severu Čech děje je jen přeteklý pohár trpělivosti, který je naplněn po okraj i v jiných částech země a viníkem tohoto stavu je jednoznačně naprosto špatná politika pro menšiny diktovaná pomýlenou multikulturní ideologií.

Představte si tuhle skopovou hlavu či spíše toho, který mu vymyl mozek, coby voleného zástupce lidu a tohohle coby bodyguarda. To fakt ne!

Každá kultura má právo na svou svébytnou existenci a nikdo nemá právo povyšovat svou kulturu nad jiné, ale soužití těchto kultur se dlouhodobě po celém světě ukazuje jako naprosto nefunkční. Jsem přesvědčen, že se najde nějaký emigrant, který mi začne tvrdit, že to není pravda, že v jeho nové vlasti to dokázali. Ale i ve Spojených státech, prý tavícím tyglíku národů se dobře protavily mezi sebou evropské národy, kde ale nelze hovořit o diametrálně odlišné kultuře, protože kořeny všech Evropanů tkví hluboko v anticko-judaisticko-křesťanské civilizaci, vcelku dobře se tato kultura snese s japonskými zvyky a způsobem života, protože se k sobě dokážou oboustranně chovat ohleduplně, ale ostatní Američané ať už asijského nebo hispánského nebo afrického původu žijí v drtivé většině zcela odděleně od majoritní společnosti. Euroameričan si rád zajde do čínské čtvrti s rodinou či přáteli na večeři, ale žije ve čtvrti bělošské. A je naprosto běžné, že obyvatelé těchto etnických „ghett“ ani nehovoří anglicky, protože ve své čtvrti najdou práci i všechny služby, které k životu potřebují a všude se domluví svým mateřským jazykem. Kultury tedy většinou žijí vedle sebe ne spolu a v žádném případě se nejedná o jakousi „slitinu“

Východní Evropa si s sebou nese dědictví velkých romských menšin, kterým byl totalitním státem zakázán tradiční způsob života a které vnucovaný životní styl majority nikdy nepřijaly. Komunistické státy vzniklý problém začaly řešit vyplácením „výpalného“, aby byl pokud možno klid. Po roce 1989 nový režim deklaroval návrat k politické pluralitě, tržnímu hospodářství, evropským civilizačním hodnotám a právnímu státu. A multikulti menšinové politice, jejímž výsledkem po 20ti letech je pochod rozlícených občanů společně s extremisty na romskou ubytovnu a od pogromu obě strany oddělil jen kordón těžkooděnců.

Všechny události, kterých jsme svědky, mají svou logickou příčinu. Důsledkem chybné politiky pro menšiny je, že Rómové celých 20 let jen stáli s nataženou rukou, ale nepochopili, že majorita bude ochotna do ní sypat peníze jen po určitou dobu a bude očekávat, že romská komunita využije hojných prostředků na to, aby si začala zvyšovat svou úroveň vzdělanosti, svou kvalifikaci, aby si začala vytvářet svou intelektuální a podnikatelskou elitu a mohla postupně zaujmout plně sebevědomé postavení po boku majority jako skupina obyvatel přispívající v plné míře k rozvoji společnosti. Místo toho se po 20ti letech od romských aktivistů dozvídáme, že je potřeba sypat více „love“. Jenže majorita už není ochotna tyto náklady snášet bez perspektivy zlepšení. Jakékoli naděje na pozitivní změnu pohřbili svým chováním sami Rómové.

Rómové si stěžují na své životní podmínky, na to, že jsou postupně sestěhováváni do ghett, kde se ještě zvyšuje jejich sociální vyloučenost, ale je to především jejich uvolněný životní styl, který způsobuje, že daně platící občané si odmítají nechat znehodnocovat své celoživotní investice do bydlení tím, že hlučná, ponocující, devastující, znečišťující, kradoucí a fyzicky napadající komunita v sousedství spolehlivě srazí cenu bytu na minimum. Majorita se proti tomu brání právě tvorbou ghett, které jsou jednoznačnou prohrou a krokem zpět a jakékoli začleňování tím v budoucnu bude díky nim ještě komplikovanější. Vznikem ghett jsme spadli na úroveň východního a jihovýchodního Slovenska, kde to nikdy jinak nebylo.

Současný multikulturně bezzubý výklad zákonů a policejní a justiční praxe navíc způsobuje, že je uplatňován dvojí metr a Rómové se jen smějí a v klidu terorizují kohokoli, kdo se pokusí řešit problémy s nimi právní cestou. Heslo „Pomáhat a chránit“ se díky tomu změnilo v čistý sarkasmus.

Politici by měli nejprve zasednout k řešení nastalé krizové situace, protože těžkooděnci nebudou moci neustále oddělovat romskou minoritu od naštvané majority, navíc situace je jak na přetopeném kotli i jinde. Dále budou muset projít stávající legislativu a policejní postupy a zajistit důslednou ochranu spořádaných příslušníků společnosti a to tak, aby narušitelé veřejného pořádku, vandalové, násilníci, rasisté a pachatelé drobné majetkové kriminality byli trestáni bezprostředně po spáchání svých činů, zajistit, aby ti, kteří se dopouštějí týchž provinění pravidelně, byli izolováni a nemohli své jednání opakovat a to vše bez ohledu na etnickou příslušnost. Zde se dá poměrně rychle dosáhnout pokroku, který příslušníci spořádané společnosti budou schopni ocenit a uklidní to momentální radikální nálady. Měly by se začít měřit parametry jako například romská kriminalita, romská negramotnost a podobně, protože co neměřím nemohu analyzovat. Co nemohu analyzovat, na to nemohu najít řešení. Další kroky by měly zabezpečit, aby dotace, které doposud do romské komunity padaly jak do černé díry bez viditelného efektu, byly poskytovány výhradně proti prokazatelně a měřitelně pozitivnímu pokroku ve změnách pracovních, vzdělávacích, hygienických a behaviorálních návyků. No a konečně sociální dávky by měly v prvé řadě sloužit k tomu, aby byly uhrazeny nájmy, energie, potraviny a ošacení pro děti a aby byly poskytovány jen těm skutečně potřebným a za protislužbu společnosti. I Karel IV., když udeřila bída na zem, nechal chudinu stavět Hladovou zeď, aby jim mohl vyplatit mzdu za něco, nikoli za nic. Když to věděl panovník už ve 14. století, tak jak to, že tento princip neznáme my.

Život občana druhé kategorie je určitě ponižující a boj s přirozenými předsudky či obavami vyčerpávající (to je důležité si uvědomit: předsudky jsou přirozenou sebezáchovnou výbavou každého člověka. Nedají se odstranit kvótami či pozitivní diskriminací. Každý máme předsudek nebo chcete-li obavu před dravým zvířetem, protože víme, že nám může ublížit nebo nás usmrtit a podobně se obáváme při kontaktu s lidmi určité vnější charakteristiky, se kterými jsme v minulosti udělali špatnou zkušenost). O to více je třeba si vážit lidí, kteří dokázali prolomit bariéry stereotypu v myšlení své komunity i ostatních lidí, a stali se platnými členy společnosti. Míč je ovšem nyní na romské straně hřiště. Majoritní společnost čekala na zlepšení 20 let. Nyní musí ukázat dobrou vůli i druhá strana. Protože pokud ji neukáže a úřady nezajistí  pořádek, bezpečnost a efektivní nakládání s našimi penězi, tak se budou protiromské nálady jen zhoršovat a posílí to ty, kteří byli slyšet a vidět i během pochodu ve Varnsdorfu a kteří opravdu vidí, na rozdíl od normálních naštvaných občanů, svět okolo sebe skrze nenávistný rasový filtr. A nedej Bože, aby takoví lidé zasedli v jakémkoli zastupitelském orgánu ať už místním nebo republikovém.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | neděle 4.9.2011 16:24 | karma článku: 28,80 | přečteno: 1774x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  14:36

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

Vlaky čím dál častěji narážejí do kamení na kolejích. Na vině je výzva na TikToku

22. května 2024  14:30

Premium Jen o vlásek unikli neštěstí v dubnu cestující na trati mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Na...

Vychytávka jako z Jamese Bonda. Řidič za jízdy měnil na autě poznávací značky

22. května 2024  14:23

Pražští policisté si na začátku května všimli vozu, které nemělo odpovídající poznávací značku a...

Češka pašovala drogy z Rumunska v podprsence, celníkům v Praze neunikla

22. května 2024  14:15

Ve spodním prádle se pokusila propašovat 170 gramů drogy metamfetamin žena, kterou počátkem května...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik