Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ADNS

aby diskuse neměly sysl

6. 9. 2011 1:06
Mnohem levnější a konečné řešení

http://www.kayak.com/flights/PRG-DEL,nearby/2011-10-05

0 0
možnosti

Ormir

5. 9. 2011 10:42
Obávám se, že tahle situace nemá řešení v období míru

a demokracie. Až češi nebudou mít sami co jíst a z daní budou muset živit příživníky, skončí to občanskou válkou.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

4. 9. 2011 23:16
proč do evropy furt montujete judaismus?

Všetšinu času byly židi vyčleňováni tak si z té anticko-judaisticko -křrsťanské tradice to judaistické klidně vyškrtněte.

Jinak ta skopová hlava by samozřejmě voleným zástupcem být nemohla (možná za pár let, v tomto věku dochází k velkým změnám). Toho by momentálně nevzali ani k SA. Jinak ale existuje spousta národních socialistů, kteří vypadají naprosto civilizovaně.

0 0
možnosti
JM

JardaM

5. 9. 2011 6:40
Re: proč do evropy furt montujete judaismus?

No pokud se nepletu tak desatero přikázání předal Bůh Mojžíšovi na hoře Sinaj na dvou kamenných deskách. A mám takový pocit, že se jedná o jeden ze základních atributů judaismu. Křesťanství je potom jen převzalo. To abychom si politicky korektně nelhali do vlastní kapsy. Co se skopové hlavy týče, tak já v tom popisku k fotografii píšu, že by toho zástupce lidu dělal spíše ten, který té skopové hlavě vymyl obě hemisféry, ale jinak ten snímek měl funkci spíše ilustrativní. Ovšem pokud jste na fotografii vy, tak se vám omlouvám. Tu fotku jsem, stáhnul z internetu.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

4. 9. 2011 23:06
... skvělé - no, řekněme rovnou "špica"...

... obvykle šťourám do všeho, ale tady jaksi nenacházím prostor...R^

0 0
možnosti
TP

assco

4. 9. 2011 20:19
vyborny blog, dekuji za nej

A okmazite karmu. I kdyz ne ve vsem souhlasim na 100%. Padly tu nejzavaznejsi argumenty, ktere je potreba znovu podtrhnout. Totiz, pokud pripustime nastup rasizmu budeme v dusledku tratit vsichni, pokud budeme volit strany, ktere si uplaceji volice libivou socialni politikou, budeme v dusledku postizeni vsichni. To co tu branime nejsou romske vyhody, ale nase svobody. Vsude ve svete funguji davky tak, ze cast jde automaticky na bydleni a ucty a jen cast je vyplacena pri plneni podminek (dochazky do skoly, nestihani pro trestne ciny a je k tomu rozhodne doporucuji i verejne prace. Je absurdni, kdy mesto plati za uklid napr. snehu a "nezamestnani bez zajmu o to pracovat" dal lezi na kavalci (spis po hospodach). Je to naprosto demoralizujici a devastujici. Co ale podtrhuji, tyto zakony si nevymysleli a neprosadili romove, udelali to strany s plnou pusou reci o snaze to vyresit, ktere ale radostne sbirali hlasy takovych lidi ba dokonce za ne primo plati cash - to je vrazda demokracie. Ale toto pritvrzeni se bude a musi tykat vsech. Nikoli urcite rasy. Je zakladni funkci statu zajistit pravo a poradek a pokud se stane, ze neplnenim techto povinnosti statem dojde ke snizeni hodnoty majetku obcana mel by stat zalovat a pozadovat uhradu skody. Ale vazeni, kdo je ta policie? Vzdyt 99% tvori zase majorita. Mame tedy hledat hlavni vinu v Romech? Ale kdeze. Hlavni vinu neseme na nasich volebnich listcich. Vzdyt my jsme majorita my si prohlasujeme cokoli co neni v rozporu s ustavou. A jaka je realita? Jakmile prijde pritvrzeni v socialni oblasti majorita porada stavky a demonstrace... Tak prestante volit strany co vam slibuji pecene holuby. Spolu s vasimi usty totiz letaji i do ust flakacu. To je podstata problemu.

1 0
možnosti
VN

Amoniak II

4. 9. 2011 20:54
Re: vyborny blog, dekuji za nej

Co máte pořád proti rasismu? Prostě někdo má trochu jiný pohled na lidi než Vy - a co má být?

0 0
možnosti
JR

janulator

4. 9. 2011 19:29
Mohl by mi autor vysvětlit tuto větu

"Východní Evropa si s sebou nese dědictví velkých romských menšin, kterým byl totalitním státem zakázán tradiční způsob života a které vnucovaný životní styl majority nikdy nepřijaly"

To jako má majorita podporovat kočování, to jest bezplatné zneužívání a poškozování soukromých pozemků, nebo má jen jen sledovat nekontrolovaný pohyb velkých skupin kočovníků po krajině, bez dokladů a bez peněz? Kdo bude platit škody, které kočovníci způsobí například při svém táboření? Kde by kočovníci zajišťovali zdroje na svou obživu, ošacení a pod., kam by posílali děti do škol, jak by si zajišťovali zdravotní péči a kdo by ji platil?

Historie zažila mnoho případů, že se minorita odmítala přizpůsobit životnímu stylu majority. Obvykle je majorita vyhubilůa nebo museli velmi rychle změnit své působiště. A co dodržování zákonů , které v zemi hostitele jsou v platnosti? Ty by pro kočovníky neplatili?

To opravdu chcete?

0 0
možnosti
JM

JardaM

4. 9. 2011 19:55
Re: Mohl by mi autor vysvětlit tuto větu

Ne, já jen upozorňuji na prapůvodní zdroj problému. Myslím, že ani oni sami už by kočovat nechtěli. Nicméně v západní Evropě, kde ovšem je romských obyvatel řádově méně má romská komunita speciální pasy, které jim umožňovaly se volně pohybovat ze státu do státu už v dobách, kdy ještě fungovaly hranice. Neplatili daně ani pojištění, ale taky neměli nárok na žádné dávky. Města nad určitý počet obyvatel měla povinnost zřizovat na okrajích záchytná parkoviště s přípojkami na pitnou vodu a energii. Živí se obchodováním s ojetinami a drobnými řemeslnými službanmi jako broušení nástrojů pro domácnosti. Ale jak říkám u nás už to takto řešitelné není už jen kvůli jejich počtu. Ale prvopočátek problémů to beze všech pochyb je.

0 0
možnosti
P

pěnice

4. 9. 2011 19:14
Znovu opakuji,že gheta tvoří jen cikáni,

Jsou místa se skromnějším bydlením u sociálně slabších občanů (bílých ) a gheta to nejsou. Nastěhujte nějakou nepřizpůsobivou rodinu do domu mezi bílé a je "vymalováno " Jedna taková rodina spolehlivě zlikviduje slušné bydlení všem ostatním.

1 0
možnosti
R

raks

4. 9. 2011 18:59
zatím suverénně nejlepší analýza

vážného problému, který nemá žádné jednoduché a rychlé, a už vůbec ne bezbolestné řešeníR^ bravo autor !

1 0
možnosti
LK

Ludanek

4. 9. 2011 18:48
Souhlas!

Začněme médii. Hledají akční reportáže, nyní se jim hodí romská otázka. Nejsou objektivní, chápu, byznys je na prvním místě a koho chleba jíš....   Dobré sledovat zprávy -  pro občany s nízkým tlakem další pomoc. Namísto červeného vína stačí několik  zpráv o Romech. Jako dnes v podvečer.  Informace o poklidném ukončení protestů s narušením situace vozidlem plným Romů, kteří chráněni Policií ČR jezdili kolem dokola a provokovali tak dlouho, dokud to jeden účastník protestu nevydržel a vydal se za nimi... Okamžitě byl zadržen Policií. Nedivím se potom, že se naštvaným lidem Romové vysmívají, jsou pod ochranou a mohou si dělat co chtějí. Ať si říká, kdo chce co chce, za dnešní stav mohou politici, kteří to nechali dojít až sem a je jen otázkou času, kdy se toho chytne někdo extremisticky založený a dostane se do politiky. Běžní občané, pokud nemají jinou možnost , jim určitě hlas dají!!!  ;-O

2 0
možnosti
S

siki2008

4. 9. 2011 18:13
Drobná oprava...

"Život občana druhé kategorie je určitě ponižující a boj s přirozenými předsudky či obavami vyčerpávajíc...." tady se autor velice mýlí. Cikáni v této zemi jsou občané první kategorie, do druhé kategorie spadají češi a ti, co pracují. Podívejte se na server romea.cz ! Tam už o nás zcela nepokrytě mluví jako o ETNICKÝCH ČEŠÍCH!!!!!!! Ve vlastní zemi jsme nazývání etnikem!!!! Jak dlouho toto ještě máme trpět? 8-o;-€ !!!!!!

6 0
možnosti
P

pěnice

4. 9. 2011 19:08
Re: Drobná oprava...

budeme to trpět jen do voleb. Pak to těm politikům spočítáme.

1 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik