Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prohnilí proti prohnilým

Předseda ČSTV Miroslav Jansta nám na stránkách iDnes předvedl nádherný výkon na téma: My nic my muzikanti. Podle  jeho slov Sazku položilo přílišné utrácení a za všechno je odpovědný Hušák. Větší blbinu jsem už od vysokoškolsky vzdělaného člověka, dokonce právníka, dlouho neslyšel. A nejkurióznější je prohlášení. „… [akcionáři] se nechali částečně zblbnout, částečně zkorumpovat, částečně zastrašit a obelhat….“  Žaloba však bude mířit jen na Hušáka. Jak je možné vědět o částečném zkorumpování, ale přitom nepodat na toto jednání žalobu?

Sazka je akciová společnost. Hlavními akcionáři byli ČSTV, ČOS (Česká obec sokolská), ČASPV (Česká asociace sport pro všechny), ČOV (Český olympijský výbor),  ATJSK (Asociace tělovýchovných jednot a sportovních klubů) ad. Všichni měli v dozorčích orgánech Sazky své zástupce, jejichž základním úkolem bylo dohlížet na jednání najatých manažerů, tedy především Hušáka, dále dohlížet na hospoděření společnosti, aby byla zajištěna její prosperita. Co tedy tito lidé celou tu dobu dělali?  Jak se starali o to, aby estébák Hušák firmu nepotopil?

V této situaci si člověk musí položit otázku Qui bono, komu ku prospěchu? Na situaci vydělaly nejvíce společnosti, které následně Sazku získaly, tedy PPF a KKCG, případně firmy, které ve velkém obchodovaly s jejich dluhopisy.  Pokud tedy bude vedeno vyšetřování mělo by v prvé řadě začít hledat propojení vedení těchto  společností s Hušákem a se zástupci akcionářů v dozorčích orgánech Sazky.  Protože položit loterijní společnost v takovém rozsahu, jak se to povedlo Hušákovi chce velmi jednoznačně definovaný plán. Hušáka sice považuji za bezpáteřní komunistickou kreaturu, ale ne za hlupáka. A zrovna tak nepovažuji za hlupáky členy dozorčích orgánů. Spíš to první.

Z rozhovoru s panem Janstou vyplývají ještě další věci. Například to, že naši novináři zřejmě nerozumějí své práci a neumí se ptát. Zřejmě nevědí, že když kopeš dostatečně hluboko, vždy narazíš na sračky. Protože jinak by v rozhovoru musela padnout otázka: „Proč nebude podaná žaloba i na zkorumpované členy dozorčích orgánů, které jste zmínil?“ „Nebo snad, pane Jansto, máte osobní zájem, aby se směrem dozorčích orgánů nekalila voda?“  „A když za všechno může pan Hušák, co konkrétně dělaly nebo nedělaly dozorčí orgány, aby Hušákovu nesmyslnému utrácení zabránily?“  Samozřejmě, že to může být ještě horší a novináři se ptát nechtějí, protože dostali pokyn, aby se takto na tělo neptali. To by znamenalo, že je to všechno jenom taková hra, která se tu hraje od samého počátku, kdy náš stát začal privatizovat tzv. společenské vlastnictví.

A tak jediní, kdo ostrouhají jsou sportovci. Nehorázný je požadavek pana Jansty, aby se na financování sportu více podílela veřejnost. To je stejné svinstvo, jako když vláda, místo snižování byrokracie, zamezování předražování státních nákupů a zavedení transparentnosti v hospodaření, zvyšuje daně.

Jsem přesvědčen, že zainteresovaní funkcionáři ČSTV, ATJSK a ČASPV a ostatních sportovních organizací, kteří zajisté nemyslí na nic jiného, než je blaho českého sportu a tělovýchovy, si přišli na své za své zavřené oči a stejně tak Hušák, za své „racionální“ kroky.  No nic. Příště uvidíme v přímém přenosu třeba privatizaci budějovického Budvaru přímo do rukou největšího konkurenta za směšné drobné a ztrátu cenné značky kdesi v nepitelných patocích nadnárodního koncernu. Však on se vždycky najde nějaký ten Kalousek, který to zařídí, sám shrábne tučnou provizi, pak se pro jistotu rozvede, manželce nechá vše, aby na ten jeho/její majetek nikdo nemohl a ještě bude žalovat každého, kdo by se odvážil jej nazvat zlodějem a korupčníkem.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Moučka | úterý 1.5.2012 13:19 | karma článku: 27,60 | přečteno: 1402x
  • Další články autora

Jaroslav Moučka

Na vojnu sú treba tri veci: peniaze peňéži, peníze

Transparency International vydala studii, kde pýše, že jednou z hlavních hnacích sil války vedené IS je korupce místních úřadů.

22.2.2017 v 10:33 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Je Doník skutečným revolucionářem v Bílém domě?

Kulturní marxisti všech zemí vyrazili na křížovou cestu proti nově demokraticky zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Babišův idnes plní údernickou normu 3 antitrumpovské články denně.

13.2.2017 v 9:54 | Karma: 20,59 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Osídlení Sudet

Ve včerejším idnesu je článek o Osoblaze a jak se tam lidem těžko žije. http://ostrava.idnes.cz/pribehy-sidlist-osoblaha-na-krnovsku-dwq-/ostrava-zpravy.aspx?c=A170130_181103_ostrava-zpravy_jog

1.2.2017 v 10:37 | Karma: 28,85 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Moučka

Trump versus Streep

Dal jsem si časový odstup od události, abych byl schopen se oprostit od případných emocí a vidět celou záležitost takříkajíc s čistou hlavou.

30.1.2017 v 10:22 | Karma: 35,30 | Přečteno: 2045x | Diskuse| Politika

Jaroslav Moučka

Proč nechodím k volbám

Získali jsme utopisty všech odstínů - demagogy, monarchisty, socialisty i komunisty, a všechny jsme zapřáhli pro sebe. Každý po svém a na svém místě podrývá zbytky bývalé vládní moci a pokouší se zvrátit současný vládnoucí řád.

26.4.2016 v 9:02 | Karma: 18,88 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  20:41

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik