Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Záchodová válka pana M., část 1. - Zatím ještě dobré ráno

Tento příběh se před lety vůbec nestal a člověka, který v něm figuruje jsem samozřejmě nikdy neviděl, nemám s ním nic společného, neznám ho a ten trapas taky nesouhlasí. Říkejme mu namátkou třeba pan M.

Vzhledem k tomu, že jsem neuváženě pod tlakem několika téměř alkoholických nápojů slíbil, že se podělím o smutnou a odstrašující historku, jak se neopakovatelným způsobem uvést do obliby již první den v novém zaměstnání, svůj slib mi nezbývá než splnit, i když mě znovu začnou vzpomínky na ten den pronásledovat a znovu mi připomenou vůni čerstvě naplněné latríny.

Jistě dobře znáte  takové ty klasické ranní rituály, jako je vstát v danou dobu, nadávat, jít si umýt zalepené oči, nadávat, vyčistit si zuby pokud možno zubní pastou, nebo taky indulonou, pokud to uděláte naopak, jako někdy pan M. a oči si umyjete až po tom a tím pádem sáhnete o tubu vedle. Jednou tam místo indulony byl takový ten depilační krém, kterým, když si natřete srst, tak změkne, smrdí při tom jako zmoklý cirkus a pak se dá oškrábat špachtlí. To v puse mít nechcete. Ale pan M. to zvládl s lehkostí a nadhledem.

Kdysi mu psychiatr poradil, ať se na sebe ráno do zrcadla směje, že to pomáhá mít veselý a optimistický den.

Pan M. se tedy na sebe usmál svými depilovanými zuby a s tímto úsměvem pokračoval v ranních rituálech, i když to bylo vlastně první varování.

Měl proč být veselý. Minulý týden byl na pracovním pohovoru v jedné firmě na Slovensku kousek za hranicemi svého tehdejšího bydliště a před pár dny mu volali, že sice slabomyslných, mírně otylých, líných a neschopných lidí tam mají dost, ale když se nikdo jiný nepřihlásil, tak ho tedy bohužel berou.

No a ten den nadešel. To bylo nějakého těšení! Pan M. byl tak šťasten, že předchozího večera dokonce samou radostí porušil svoji dosavadní pověstnou střídmost a dal si slavnostní večeři o několika chodech a samozřejmě ji v restauraci naproti zapil i několika desítkami doušků správně vychlazeného piva, které nechci jmenovat, ale začíná písmenem R a končí písmenem adegast a má ve znaku takovou sochu, co vypadá, jako jedna jeho ex, než začal nostit brýle a utekl, i když ze své zkušenosti věděl, že zrovna po konzumaci piva právě v této nálevně až podezřele často trpí nejen nadýmáním, ale leckdy i lehkým, až středně těžkým průjmem. Ale kdo by to při vší té radosti tehdy řešil, že?

Ale zpět k těm ranním rituálům. K nim samozřejmě patří i to, že člověk zpravidla v určitou přesnou dobu po probuzení jde také polechtat záchodové prkénko a použít pár metrů toaletního papíru, pokud tedy není šetrný, jako pan M. a nekupuje tu věc kde je za 6,90 Kč celých 200 jednovrstvých útržků a dělají ji z recyklovaných rašplí a struhadel. Vzhledem k následně krvácející sliznici má tedy alespoň tu výhodu, že jí člověk spotřebuje co možná nejméně, aby to šílenství už skončilo. Ještě je tam tedy ta věc, že s tím člověk musí opatrně, protože se to rádo trhá a ani pan M. nechce mít po ránu ten pocit jako když vám omylem sjede prst do sklenice s marmeládou. 

No a právě tuto radost si užíval pan M. pravidelně vždy v 7. hodin ráno s přesností atomových hodin. Doposud to bylo naprosto dokonalé, protože za bývalého zaměstnání vstával pan M. vždy v 6:50, v 7:00 se oddával orgiím s marmeládou a pak vesele vykročil na cestu do práce, kam tím pádem dorazil o 2 kila lehčí a čistý, jako slovo Boží. Krásně to fungovalo. Jenže pan M. jaksi nepočítal s tím, že do nové práce vstává o hodinu dřív a v jeho oblíbenou 7. hodinu ranní bude sedět ještě ve vlaku…

Po vykonání všech jmenovaných ranních zbytečností se pan M. slavnostně oblékl. Přece jen byl to důležitý den a první dojem je první dojem. To už pak člověk nenapraví. Bohužel vzhledem k měsíci dubnu, který aktuálně sliboval venku teploty, při kterých zamrzá moč v měchýři i jen když se se člověk dívá z okna, pan M. musel smutně zavrhnout kdysi bílou košili po otci s krátkým rukávem a výložkami, kostkované kraťasy s pasem nad pupek, často používané jako plavky ve chvíli, kdy cítil měl potřebu okouzlovat ženy u bazénu, neboť se do nich dala krásně nacpat pneumatika na břiše a k jeho největší lítosti musel doma nechat i sváteční sandály na suchý zip, i když chvíli váhal, jestli jejich vysoká podrážka přece jen nezvládne proplout zbytky sněhu na chodnících suchou nohou.

Ne. Počasí prostě nepřálo a tak bylo nutné se přece jen obléci tepleji. A to včetně trenýrek. Jedny zateplené měl. Pravda, byly trochu volnější, s nohavičkami lehce nad kolena, které se při oblečení kalhot srolovaly až k pasu, kde tvořily až nepříjemně velké boule, ale zase hřály.

A příště si děti řekneme, jak se nouzově řeší únik provozních kapalin z tlakové nádrže. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Fanta | úterý 21.11.2023 10:14 | karma článku: 11,51 | přečteno: 406x
  • Další články autora

Miroslav Fanta

Záchodová válka pana M., část 3. - Vlak je past

Znáte tu situaci, kdy jde všechno krásně podle plánu a pak, z ničeho nic to začne směřovat do horoucích pekel? A vy to víte, ale nemůžete tomu zabránit? Pan M. statečně bojoval. A zde je pokračování jeho příběhu.

28.11.2023 v 9:25 | Karma: 8,06 | Přečteno: 257x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Záchodová válka pana M., část 2. - Boj začíná

Minule jsme se dozvěděli, jak si pan M. depiluje zuby a také spoustu zajímavých informací, které jste asi nechtěli vědět o jeho vyměšování. Posuňme se tedy dál v příběhu, kde tyto věci budou ještě hrát velmi podstatnou roli.

23.11.2023 v 10:11 | Karma: 7,09 | Přečteno: 207x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Jak jsem potkal zlomeninu IV.

Tak už mi po týdnu otrocké dřiny zbývalo složit jen ty dvě poslední skříně. Jupí. Za hodinku nemám co dělat a už za takové 2-3 měsíce budu zase normálně chodit a zvedat ruce výš než do pasu.

20.10.2023 v 10:28 | Karma: 10,82 | Přečteno: 199x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Jak jsem potkal zlomeninu III.

"Konečně NOVÁ SKŘÍŇ!" oznámila mi do telefonu matka pár dní po našem příšerném dobrodružství s likvidací starého nábytku, zrovna když jsem konečně opouštěl Jednotku Intenzivní Péče, chystal se uříznout si otisky prstů a emigrovat.

13.10.2023 v 9:24 | Karma: 12,01 | Přečteno: 255x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Jak jsem potkal zlomeninu II.

Pokračování popisu hrdinné bitvy s nábytkem, po které svět už nikdy nebude jako dřív a ze které si rozhodně neberte příklad.

11.10.2023 v 14:11 | Karma: 13,50 | Přečteno: 367x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

  • Počet článků 7
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 293x
Král trapasů, nevhodných řečí a vtipů, kterým se nikdo nesměje. Pozorovatel a mnohdy nedobrovolný účastník situací, které řeší po svém, mnohdy ke škodě své i svého okolí.

Seznam rubrik