Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak jsem potkal zlomeninu II.

Pokračování popisu hrdinné bitvy s nábytkem, po které svět už nikdy nebude jako dřív a ze které si rozhodně neberte příklad.

Tak kde jsme to skončili? No jo, tam jak brácha rozebíral původní nábytek, abychom uvolnili místo tomu novému zázraku. Jak už jsem psal, rádi jsme to všichni nechali na něm. Taky má z nás největší kladivo, takže se z toho vyvléknout nemohl. Bohužel, nebo možná bohudík pro něj jsem u této jeho akce nebyl po většinu času přítomen, takže to znám pouze z vyprávění policie a hasičů a nemohu tedy zcela přesně popsat, co se dělo, ale když jsem odpoledne přijel, bratr tam stál jako vítěz nad hromadou dřeva, cihel a popela, na zdech byla krev a následující 2 týdny po tomto vítězství nepromluvil ani slovo a jen občas zahýkal. Dnes už je to lepší. Dnes už jen koktá, kulhá, chodí v předklonu a je z něj opět chlapec jako lusk. Zelený a shrbený. Taky mu slezly všechny nehty na rukou. Vlasy naštěstí ne. O ty navždy přišel už v roce 2018 při našem výletu do Černobylu. Takže dobrý a za pár let si na tuto nepříjemnost možná ani nevzpomene.

K mé radosti jsem přišel, až bylo vše hotovo a spadl mi kámen ze srdce, že tedy zbytek týdne nestrávím v nemocnici jako tenkrát, když jsme k němu do bytu stěhovali ledničku. Ale to je jiná historka. Další zádrhel na sebe nenechal dlouho čekat. Co teď? Bude třeba trosky nábytku a bytu odnosit, do něčeho naložit a odvézt buď do Dukovan, kde ví jak s tím naložit, nebo alespoň do místního sběrného dvora. Když jsem viděl ty zakrvácené kusy suti, pohotově jsem sdělil, že jsem ke vší smůle zapomněl, kde jsem zaparkoval auto a budeme to muset všechno narvat do bratrova golfu. Koupil si kombíka, jako by to předem věděl. Golf byl krásný, nový a ráno projel myčkou a vysavačem. Když jsme skončili s nakládkou, byl sice stále nový, ne už tak krásný, ale stále téměř držel pohromadě. Myčka už znovu neměla cenu, protože by akorát oloupala zbytky původního laku a na vysavač to vypadá až příští měsíc, až mu někdo přivaří proraženou podlahu a seženeme nová sedadla, protože ta původní jsme museli vymontovat a během nakládky je někdo ukradl. Mám dojem, že jsem tam v jednu chvíli zahlédl Vojtův dvoukolák. Když na tom bratr trochu zapracuje a pustí nějakou tu korunu, bude to opět krásné, zánovní, úplně jiné auto.

Nošení a nakládka ale přese všechno proběhla v klidu a dobé náladě. Jediný menší problém nastal, když některé z kusů měly o malinko větší rozměry než auto a nepomohla ani již zmíněná demontáž sedaček, včetně sedačky řidiče. Co to ale bylo pro nás zkušené stěhováky. Plivli jsme si do dlaní, tedy já do dlaní a bratr na boty, protože si při páčení autosedaček šroubovákem vyrazil obě horní jedničky a natrhl koutek až k uchu, takže při plivání už neměl tu mušku, a s přesností atomových inženýrů jsme i ty největší kusy nakonec do auta nasoukali. Nemělo už pak sice půdorys obdélníku a spíš jsem to zhodnotil na lichoběžník, ale prý už se to dneska dá taky spravit. Co vám budu povídat. Do golfu se to vešlo všechno, až na jeden jediný kousek překližky o rozměru 30x50cm. Ten jediný už nebylo kam strčit. Začali jsme zoufat, že se tedy pro něj budeme muset autem otočit ještě jednou, když jsem si náhle náhodou vzpomněl, kde jsem zaparkoval to své vozidlo a náhodou to bylo zrovna za rohem, takže jsme vítězoslavně ten poslední kousek naložili do mého mondea, jehož kufr lze velikostí přirovnat k hangáru a jeli jsme do sběru. Škoda, že jsem si nevzpomněl dřív. Bratr teď stále mohl mít auto.

A jeli jsme. Brácha mi hned na začátku ujel, jednak proto, že jeho golf má přece jen trošku lepší jízdní vlastnosti a také, protože jsem mu dal trochu náskok. Malinko jsem se totiž obával, že když pojedu hned za ním, mohli by si mne lidé spojovat s jeho jedoucím kontejnerem a hlavně jsem měl panickou hrůzu z odpadávajících kusů dřeva.  Že do sběrny netrefím, jsem se nemusel obávat. Stačilo sledovat zbytky skříní, které v pravidelných hromadách lemovaly silnici v přesných rozestupech tak, jak postupně vypadávaly z přetíženého golfu.

Když jsem přijel do sběrny, našel jsem bratra při hádce s obsluhou, že prý nejsou vrakoviště a auta po jaderném výbuchu neberou, a i když se následně vyjasnilo, že vezeme jen skříně, tak mu je odmítli vzít, protože povolené množství je 100kg a ne 100t na osobu. A museli by volat jeřáb, nákladní vlak, armádní zálohy a kdesi cosi. Nakonec ale povolili a tak jsme naplnili všechny desítky dostupných kontejnerů, které měli ve sběrně k dispozici a poslední kus desky, který jsem vezl já a který se opět už nikam nevešel, opřeli o vrata. Trochu jsme politovali obsluhu, naříkající, že bude nutno až do nového roku zavřít, než se jim podaří po našem nájezdu znovu zahájit provoz. Ale konečně jsme jeli domů. No, já jel. Brácha popojížděl. První fáze akce SKŘÍŇ byla za námi a s bolestí jsme se těšili na přicházející akci NOVÁ SKŘÍŇ.

A příště už to fakt bude o té zlomenině.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Fanta | středa 11.10.2023 14:11 | karma článku: 13,50 | přečteno: 367x
  • Další články autora

Miroslav Fanta

Záchodová válka pana M., část 3. - Vlak je past

Znáte tu situaci, kdy jde všechno krásně podle plánu a pak, z ničeho nic to začne směřovat do horoucích pekel? A vy to víte, ale nemůžete tomu zabránit? Pan M. statečně bojoval. A zde je pokračování jeho příběhu.

28.11.2023 v 9:25 | Karma: 8,06 | Přečteno: 257x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Záchodová válka pana M., část 2. - Boj začíná

Minule jsme se dozvěděli, jak si pan M. depiluje zuby a také spoustu zajímavých informací, které jste asi nechtěli vědět o jeho vyměšování. Posuňme se tedy dál v příběhu, kde tyto věci budou ještě hrát velmi podstatnou roli.

23.11.2023 v 10:11 | Karma: 7,09 | Přečteno: 207x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Záchodová válka pana M., část 1. - Zatím ještě dobré ráno

Tento příběh se před lety vůbec nestal a člověka, který v něm figuruje jsem samozřejmě nikdy neviděl, nemám s ním nic společného, neznám ho a ten trapas taky nesouhlasí. Říkejme mu namátkou třeba pan M.

21.11.2023 v 10:14 | Karma: 11,51 | Přečteno: 406x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Jak jsem potkal zlomeninu IV.

Tak už mi po týdnu otrocké dřiny zbývalo složit jen ty dvě poslední skříně. Jupí. Za hodinku nemám co dělat a už za takové 2-3 měsíce budu zase normálně chodit a zvedat ruce výš než do pasu.

20.10.2023 v 10:28 | Karma: 10,82 | Přečteno: 199x | Diskuse| Osobní

Miroslav Fanta

Jak jsem potkal zlomeninu III.

"Konečně NOVÁ SKŘÍŇ!" oznámila mi do telefonu matka pár dní po našem příšerném dobrodružství s likvidací starého nábytku, zrovna když jsem konečně opouštěl Jednotku Intenzivní Péče, chystal se uříznout si otisky prstů a emigrovat.

13.10.2023 v 9:24 | Karma: 12,01 | Přečteno: 255x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

Afghánistán zasáhly přívalové deště. Záplavy si vyžádaly nejméně 300 obětí

11. května 2024  10:53,  aktualizováno 

Záplavy na severu Afghánistánu, způsobené přívalovým dešti, si vyžádaly několik stovek obětí....

Moskva využije zpožděných dodávek zbraní, míní šéf ukrajinských pozemních sil

11. května 2024  13:36

Válka proti Rusku vstoupí v příštích dvou měsících do kritické fáze, soudí velitel ukrajinských...

Poprvé promluvil. Kellner byl po havárii vrtulníku naživu, tvrdí přeživší Čech

11. května 2024  12:50

Jediným přeživším havárie vrtulníku na Aljašce, který v roce 2021 převážel miliardáře Petra...

Pražským Klementinem lze brouzdat i mimo otevírací dobu. Virtuálně a z domova

11. května 2024  10:36

Tam, kde končí prohlídková trasa, teď začíná virtuální prohlídka. Díky moderním metodám mohou lidé...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 7
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 293x
Král trapasů, nevhodných řečí a vtipů, kterým se nikdo nesměje. Pozorovatel a mnohdy nedobrovolný účastník situací, které řeší po svém, mnohdy ke škodě své i svého okolí.

Seznam rubrik