Noční seance k zákazu komunistické strany

Mediálně otřískaný novinář a historik Vladimír Kučera včera večer diskutoval se svými hosty o ….zrušení komunistické strany. Téma je to zajímavé, hlavně v noci.

A zvláště když u stolu sedí znalci jako ti včerejší: Petr Cibulka tam seděl za svoji stranu proslulou svým názvem, nejdelší na světě, , za Pirátskou stranu její předseda Ivan Bartoš, a třetí do party pak geniální guvernér Balbínovy poetické strany Jiří Hrdina.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10116287760-politicke-spektrum/?premiera=1

 

Na první pohled by člověk hádal zábavný až humorný pořad. Jenže v průběhu diskuze jsme mohli zaznamenat minimum úsměvů, žádné vtípky, snad jenom upozornění konferenciéra, že podle proslulého tvrzení není v pořádku, pokud člověk ve dvaceti nebyl komunista, aby pak ve čtyřicet byl nutně pravicového ražení.

Za pozitivní považuji názor zástupce pirátů, že v politice nelze zakazovat, protože jednou zakážete nějaké hnutí, názor, stranu, a příště zakáží ty vaše. Pak se hoši přebíjeli trumfy, zda lze zakázat popírače kolocaustu, propagátory nacismu, rasismu....což samozřejmě je problém.

Zatímco zástupce poetů a zástupce pirátů prokázali poměrně slušnou úroveň práce mozkových závitů, Petr Cibulka spoléhal na své znalosti zdejší společnosti. Ví, že tuto zemi ovládají gauneři a zločinci (což si ostatně myslí hodně lidí), ale podle Petra Cibulky nás ovládají agenti KGB a StB, a stále jím zdůrazňovaní agenti Ruska.

Omlouvám se, že jsem pořadu nevěnoval větší pozornost. A proto nyní nevím, zda agenti Ruska jsou spíše napojeni na bývalého žoviálního Jelcina, nadsamce Putina či prďolu Medvěděva. Anebo že by přímo na prokremlovského českého prezidenta?

Je ovšem třeba přiznat, že to Vladimír Kučera nemá lehké. Noční partička srandistů přece jen zůstane většině národa utajena, pokud o ní nějaký trouba nebude psát svůj blog. Zatímco když s podobným tématem začnou šermovat námi dobře placení legislativci, pak je to na pováženou. A zřejmě i proto se včera večer Vladimír Kučera ani jednou pořádně nezasmál.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Štěrba | neděle 27.3.2011 10:07 | karma článku: 11,87 | přečteno: 1485x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16