Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

M.O.R. na radnici

Možná vtipné zpestření jinak okurkové letní sezóny. I tak lze popsat sdělení z billboardů, které zaplavily (zdráhám se užít slova „zamořily“) Zlín. Za zkratkou se skrývá sdělení: Za Morální Očistu Radnice.

Autoři provokativního hesla vytvořili kandidátku nezávislých osobností, která se pokusí v podzimních komunálních volbách odstranit letitou velkou koalici ODS-ČSSD-KDÚ-ČSL na zlínské radnici.

Oproti jiným českým městům má valašsko-slovácko-hanácká metropole stále ještě blízko k lidovcům. Jsou ve vedení města i kraje. A kdoví, jak tomu bude po volbách.( Je však téměř jisté, že starostou blízkého Vsetína bude opět senátor Jiří Čunek, sotva však vstoupí do Senátu ČR předsedkyně ČSL z Kroměříže Michaela Šojdrová, kandidující za Kutnou Horu!) Zato ve Zlíně se podle všeho rozpoutá nemilosrdná čistka „zamořené“ radnice. V čele vymýtačů zhoubné epidemie jsou představitelé TOP 09, jejíž republikoví přední politici ještě nedávno tvořili s lidovci stejnou politickou stranu. Dokonce vyhlásili tzv. Zlínskou deklarací (s dalšími stranami) svůj cíl: Zbavit město velké koalice ODS-ČSSD na zlínské radnici. O lidovcích ani slovo. Ti patří k folklornímu koloritu regionu. „Velké“ strany s nimi zachází jako s vycpávkou, když potřebují mít většinu. Jsou stranou demokratickou, na rozdíl od ...netřeba jmenovat. V jejich řadách nenaleznete bývalé komunisty jako v obou hlavních stranách. Ale dost kádrování, dávno už není aktuální ani ve Zlíně. Dnešním bojištěm je zadávání zakázek města s téměř dvoumiliardovým rozpočtem.

„Morem“ Zlína má být stále zdůrazňovaná netransparentnost při zadávání veřejných zakázek. Alespoň tak to vnímají podnikatelští zájemci o peníze daňových poplatníků. A těch neuspokojených je vždy víc. Jejich argumenty se opírají o podivuhodná propojení členů městské rady se stále se opakujícími vítězi výběrových soutěží. Určitě radním neprospělo ani šturmování při utrácení veřejných peněz ještě do voleb, aby tak velká koalice demonstrovala péči o voliče. ČSSD si vyboxovala stavbu letního koupaliště na sídlišti Jižní Svahy, ODS chce rychle dokončit výstavbu kongresového centra. Obě stavby mají řadu protivníků. Místní architekti s neskrývanou žárlivostí vůči arch. Jiřičné hromadí negativa jejího komplexu dvou budov, který zásadně změnil vzhled centra „zahradního“ města. Občané jen žasnou, jak snadno lze utrácet stamilióny v době hospodářské recese. Replikou ze strany radnice je tvrzení, že značnou část peněz na kongresové centrum pošle Brusel. V této souvislosti bychom čekali, že vděční politici vyvěsí na zlínské radnici i vlajku EU. Ale ani náhodou.

Další nezávislá iniciativa ve Zlíně usiluje rovněž o nezvolení, tentokrát náměstka primátorky M.J., jinak zastupitele za ČSSD, šéfa městské policie a prezidenta zdejšího hokejového klubu, jehož politický vzestup se prolínal s hvězdnou érou poslance Miloše Melčáka. Nicméně jeho osobnost nechránil po celé minulé volební období speciální bodyguard jako v případě pana poslance.

Takhle skvěle žije Zlín. Končím odpovědí Petra Gazdíka, co říká na aktivitu M.O.R. na radnici, jak ji otiskla MfD dne 7.8.v článku: „Tajuplná značka M.O.R. chce „vyčistit“ zlínskou radnici“:

„Rádi bychom s nimi spolupracovali. Každá snaha vedoucí k tomu, aby ve Zlíně skončila velká koalice složená z ODS, ČSSD a lidovců je dobrá“.

 

 

 

 

Autor: Miloslav Štěrba | úterý 10.8.2010 9:33 | karma článku: 12,88 | přečteno: 1996x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

Staré kultury Mezopotámie, Číny, Egypta zmizely pod nánosem dědictví starých Řeků, Římanů, novodobých náboženství, ale zejména dvaceti století historie na našem kontinentě. Jsme Evropané, stejně jako do jiných geografických lokalit řadíme jiné civilizace, jiné národy

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71 | Přečteno: 966x | Diskuse| Ostatní

Miloslav Štěrba

Na kolik procent jsme právním státem?

Vláda tvrdí, že je třeba vybrat od lidí víc peněz, průměrným důchodcům příliš nepřidávat, neboť se musí plnit usnesení Ústavního soudu. Proplácet vyšší důchody lidem, kteří do systému „přispěli“ větším dílem. Faktem zůstává, že si tito lidé také ze systému nejvíce odnesli.

11.10.2011 v 11:20 | Karma: 18,96 | Přečteno: 1068x | Diskuse| Ostatní

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

Vlaky nás povznášejí k poezii dálav, k cestám do široširého světa, k dobrodružství při pohledu na historii železnice. Pokud je také nepotřebujeme k praktické dopravě – do práce, do školy atd.

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35 | Přečteno: 964x | Diskuse| Ostatní

Miloslav Štěrba

Nejpopulárnější politik České republiky

Podle zářijového průzkumu agentury STEM se nejpopulárnějším politikem na české scéně stal senátor Jiří Dienstbier. Mezi prvními pěti politiky se tak umístili čtyři z ČSSD (Sobotka, Hašek, Zaorálek). Proč právě ten nejméně „ostřílený“ obsazuje vedoucí pozici? A proč hlavní straničtí lídři jsou méně oblíbení? A co je to za hodnotový systém – zaujímat místo na žebříčku popularity? Jakou má vypovídací hodnotu? Takhle si možná budete klást otázky, při pohledu na graf úspěšnosti předkládaný agenturou STEM...

3.10.2011 v 3:14 | Karma: 9,36 | Přečteno: 985x | Diskuse| Ostatní

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

Petr Gazdík s oblibou uvádí na posílení svého vlivu, že jako křesťan dělá to a to, případně něco jiné nedělá. K tomu vychovává, jak nám sděluje, své děti. Naposledy v neděli v programu na Primě zdůraznil, že jeho děti jsou vedeny v úctě vůči starším. Protože je křesťan.

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16 | Přečteno: 1236x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Na dálnici D5 u Loděnice zemřel po srážce s nákladním autem motorkář

16. června 2024  12:33

Na dálnici D5 u Loděnice na Berounsku ve směru na Prahu v neděli dopoledne zemřel po srážce s...

Vulgarismy rozlítily slovenské vládní politiky. Distancujte se, vyzvali média

16. června 2024  12:26

Média kritická k vládě si odmítla přiznat svůj podíl na společenské atmosféře na Slovensku před...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  12:09

Aktualizujeme V islandském Öxnadalu havaroval v pátek autobus s 22 českými turisty. Podle cestovní kanceláře...

Řidič se třemi promile se zaklínil s autem na peronu, smetl ho vlak

16. června 2024  10:12,  aktualizováno 

Více než tři promile alkoholu nadýchal padesátiletý řidič, který v neděli ráno způsobil srážku s...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 278
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Žije na periferii ČR

Seznam rubrik