K aktuální diskuzi

Jeden za 18, druhý za...nerozbornou jednotu   Kolegové blogaři Vladimír Kroupa a Pavel Viktorin se rozčilují z existence KSČM. Jeden je úplně mimo, když srovnává Německo a fašismus s naší poválečnou situací, druhém vadí, že v příštích volbách by klidně levice mohla vyhrát a je zděšený dopředu z této potenciální možnosti.

Jsem zajedno s oběma pány, že výhra levice v příštích volbách bude zcela legitimní, pokud obě inkriminované strany (KSČM a ČSSD) získají většinu v parlamentu. Na tom je založena naše demokracie, a chtít něco měnit, a příp.zakazovat, rozpouštět, vypouštět, atd., toť ten samý bolševismus, který všichni nechceme.

Výhra levice je ovšem možná. Když lidé pozorují, co vyvádějí rádoby pravicové strany s jasnou převahou v Dolní sněmovně, ani se jim nedivím. Kolik ještě mají uslyšet sprostých slov, kolik se dočtou nehorázností ze stránek novin, z obrazovky, z rádia...? Je skutečně ta levice tak odporná, jak nám oba předvádějí?

Zajisté nejsme nadšeni, když v přežívající KSČM nejsou schopni opravdu se vypořádat s dědictvím minulosti, opustit některé utopické představy a proměnit se na moderní levicovou stranu. Která bude moci použít hlasy svých voličů k prosazení svého programu. Otevře se novým, mladým lidem, které v zemích Západu tvoří významnou část členské základny každé tamní komunistické strany.

Nejsem nadšený ani z praxe sociální demokracie. V obcích, městech, krajích, tvoří její členové často mafiozní seskupení, bránící se všemu modernímu, co by bylo určitě přítažlivé pro občany, váhající nad účastí ve volbách právě z těchto uvedených důvodů.

Takže ani vítězství levice ve volbách nebude žádným ternem, pokud se zmíněné strany nevzpamatují. Nicméně pravicová vláda je bohužel ukázkově neschopná a její další existence sotva oprávňuje blogaře k politické podpoře.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Štěrba | úterý 17.5.2011 9:54 | karma článku: 9,94 | přečteno: 685x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16