Jestli jsou VV sektou, ostatní strany jsou mafiánská uskupení

Naivní, bez životních zkušeností, s vymytým mozkem – tak sama sebe hodnotí jedna z hlavních postav současné tragikomedie Kristýna Kočí. O to víc dostává prostoru, aby lid mohl hlouběji nahlédnout do hlubin duše právě vystudované mladé ženy. Naposledy v dnešní MfD má k dispozici celou stránku, a tam sděluje, že si své „politické plány rozmyslí o víkendu“.

Je to podivná česká praxe, že zvolený poslanec zakrátko opouští své pappenheimské. Jednou jako zázrační ochránci svých vlastních stran typu Melčák-Pohanka před lotry ve vlastních řadách (Paroubek), podruhé jako uvědomělí příjemci danajských (bartovských) darů. Ještě že zlínský poslanec za VV Martin Vacek přináší svědectví o čistotě přijatého daru, až tím nechtěně připomíná Romana Vaškůje, také mimořádně šťastně ovlivňujícího svědkyni v kauze senátora Jiřího Čunka. Jeden je už v base.

Kdo se někdy zapletl s hochy nějaké politické strany dobře ví, že už od místních organizací fungují tyto naše demokratické strany jako mafiózní uskupení. Jejich početní základna je hanebně malá, což je výsledek tragických zkušeností s jednou stranou a také stávající praxe, která slušného člověka velmi brzy přivede k rozumu, čili k odchodu ze strany. Jestliže v městečkách a městech čas od času vypuknou neskutečné skandály týkající se korupčního jednání komunálních politiků, v celostátních rozměrech si musíme zvyknout, že na nás legislativci zvysoka....a jsme pak svědky nepřetržité řady afér, na které bychom si však neměli zvykat.Při posledních volbách se podařilo pár gaunerů vykroužkovat.

Samozřejmě, všichni ví, včetně herců samotných, že máme co do činění s firmou jisté značky.  Prý měla projekt na privatizaci veřejné moci. Proto s ní Kalousek nechce mít nic společného. Jenže u nás  i všechny ostatní firmy, které se prezentují jako demokratické politické strany, už dávno zvládly techniku  zprivatizování veřejných financí, napojení na peněžní toky, uplácení, korupci, a  jejich aktéři  se jen usmívají, když vidí nováčky z VV házet na sebe bláto.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Štěrba | sobota 9.4.2011 14:34 | karma článku: 21,55 | přečteno: 1452x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16